NRK Meny
Normal

Steffens hattrick knekte Haugesund

Hvem tror at man må legge seg bakpå og forsvare seg når man gjester Lerkendal? Ikke Haugesund iallfall.

Steffen Iversen scorer for RBK mot Haugesund

Steffen Iversen setter inn det første av kampens mange på Lerkendal

Foto: Alley, Ned / Scanpix

De kom til Trondheim for å angripe, og de ledet både 2-1 og 3-2. Da var det desto surere at det var en amatørtabbe av keeper som avgjorde. Rosenborg vant til slutt 4-3.

Steffen Iversen ble dagens mann på Lerkendal med tre mål - hans første hattrick siden 3-4-tapet for Fredrikstad 30. september 2007. Og han kunne fått det fjerde - men straffen i sluttminuttene bommet han på.

NRKsport.no fulgte kampen

- Vi fører kampen, og det er greit at vi vant. Jeg var sliten da jeg skulle ta straffen, jeg skulle nok bedt noen annen om å ta den, sa han til TV 2.

Ole Bjørn Sundgot, som kommenterte serierunden for NRK Radiosporten, mener Iversen i toppform er en av de aller beste, om ikke den beste, spissen i norsk fotball.

- Han er i form og skadefri, og det betyr mye. Spørsmålet er om han i hans alder holder hele det beinharde kampprogrammet som møter Rosenborg utover høsten, sier Sundgot, som også lot seg imponere av Haugesund.

- Det er friskt å satse så offensivt som de gjør i en bortekamp mot Rosenborg, og å få det til slik de gjorde i første omgang.

Langt under pari

- Vi var rolige på benken selv om vi lå under. Vi skapte farligheter. Men Haugesund var friske, det er ikke mange som kommer hit og scorer tre mål.

- Vi kan ikke slippe inn tre mot AIK. Da ryker vi. Vi var for gavmilde i dag, og har litt å arbeide med dfensivt, sa RBK-trener Nils Arne Eggen til TV 2.

Han skryter av Steffen Iversen:

- Han er kvitt akillesproblemene og i toppslag. Nå har han "fart i fotan" igjen, sier Eggen.

Mellomfornøyd FKH-trener

- Vi har god uttelling, men spillet vårt er ikke bra nok. De kjørte over oss hele tiden. Vi må stå enda bedre i mot, og skal "peise på" i andre omgang, sa Haugesunds trener Jostein Grindhaug.

Det gikk ikke, og Grindhaug innrømmet etter kampen at de ikke var gode nok. FKH har fortsatt til gode å vinne borte i årets serie.

- Det er ikke godt nok. Vi tapte for et mye bedre lag i dag. Vi spilte vårt spill, og det holdt bare nesten. Og vi var nok ogaå heldige med tidspunktet vi møtte dem på - de er nok mye mer skjerpet mot AIK på onsdag, sier en mellomfornøyd Grindhaug da kampen var slutt.

Underholdning i toppklasse

For trønderne var overalt ute på banen, og satte Haugesund under et konstant press. De angrep hele tiden, og sjansene var mange. Det gikk ut over forsvarsspillet, og gjestene grep sjansen så fort de kunne.

Det gav en førsteomgang som underholdningsmessig var i toppklasse, og som resultatmessig også var noe helt spesielt.

Rosenborg har ikke sluppet inn tre mål i én og samme kamp siden 3-3 hjemme mot Start i mars. Og det er tre år siden sist de slapp inn tre på en omgang hjemme.

Forrykende åpning

Det åpnet kolossalt på Lerkendal. Først gav Steffen Iversen RBK ledelsen fra kort hold. Så scoret Haugesund to ganger, først ved Nikola Djurdjice på en volley via tverlriggeren, så Are Tronseth på pasning fra Jarle Steinsland - begge tidligere Rosenborg-spillere - og FKH hadde sjokkert Lerkendal-publikummet. Og så laget FKH-stopper Vegard Skjerve selvmål.

2-2 i løpet av 11 minutter. Og det var fortsatt bare spilt en halv omgang. Og da Joakim Våge Nilsen fant det nødvendige hullet i RBKs forsvarsmur og sendte frisparket fra 20 meter rett i mål, var Lerkendals godt vante publikum i sjokk på nytt. Og den hold de omgangen ut.

3-2 til gjestene ved pause. Litt av en omgang.

FKH overkjørt etter pause

Det fortsatte på samme måte. Bare fem minutter var gått av andre omgang da Steffen Iversen scoret via stolpen, og lagene var like langt.

Men forskjellen var nå at Rosenborg ikke gav Haugesund de samme kontringssjansene. RBK-presset ble mer og mer konstant, Haugesund klarte sjeldnere og sjeldnere å skape noe. Men de prøvde. Hele tiden. Det skal de ha.

Men det var ikke på noen av de store sjansene Rosenborg scoret sitt seiersmål. Den kom etter en sjelden stor tabbe av FKH-keeper Per Morten Krstiansen.

Avgjort på kjempetabbe

Kristiansen skulle klarere, men la i stedet en ball rett i beina på Steffen Iversen, som enkelt satte inn sitt tredje for kvelden.

Da var det slutt for Haugesund, men Per Morten Kristiansen rettet likevel opp tabben da han reddet Iversens straffe fire minutter før slutt. Og Iversen ble dermed heller ikke firemålsscorer.

Fotballnyheter