Hopp til innhold

Steffens hattrick knekte Haugesund

Hvem tror at man må legge seg bakpå og forsvare seg når man gjester Lerkendal? Ikke Haugesund iallfall.

Steffen Iversen scorer for RBK mot Haugesund

Steffen Iversen setter inn det første av kampens mange på Lerkendal

Foto: Alley, Ned / Scanpix

De kom til Trondheim for å angripe, og de ledet både 2-1 og 3-2. Da var det desto surere at det var en amatørtabbe av keeper som avgjorde. Rosenborg vant til slutt 4-3.

Steffen Iversen ble dagens mann på Lerkendal med tre mål - hans første hattrick siden 3-4-tapet for Fredrikstad 30. september 2007. Og han kunne fått det fjerde - men straffen i sluttminuttene bommet han på.

NRKsport.no fulgte kampen

- Vi fører kampen, og det er greit at vi vant. Jeg var sliten da jeg skulle ta straffen, jeg skulle nok bedt noen annen om å ta den, sa han til TV 2.

Ole Bjørn Sundgot, som kommenterte serierunden for NRK Radiosporten, mener Iversen i toppform er en av de aller beste, om ikke den beste, spissen i norsk fotball.

- Han er i form og skadefri, og det betyr mye. Spørsmålet er om han i hans alder holder hele det beinharde kampprogrammet som møter Rosenborg utover høsten, sier Sundgot, som også lot seg imponere av Haugesund.

- Det er friskt å satse så offensivt som de gjør i en bortekamp mot Rosenborg, og å få det til slik de gjorde i første omgang.

Langt under pari

- Vi var rolige på benken selv om vi lå under. Vi skapte farligheter. Men Haugesund var friske, det er ikke mange som kommer hit og scorer tre mål.

- Vi kan ikke slippe inn tre mot AIK. Da ryker vi. Vi var for gavmilde i dag, og har litt å arbeide med dfensivt, sa RBK-trener Nils Arne Eggen til TV 2.

Han skryter av Steffen Iversen:

- Han er kvitt akillesproblemene og i toppslag. Nå har han "fart i fotan" igjen, sier Eggen.

Mellomfornøyd FKH-trener

- Vi har god uttelling, men spillet vårt er ikke bra nok. De kjørte over oss hele tiden. Vi må stå enda bedre i mot, og skal "peise på" i andre omgang, sa Haugesunds trener Jostein Grindhaug.

Det gikk ikke, og Grindhaug innrømmet etter kampen at de ikke var gode nok. FKH har fortsatt til gode å vinne borte i årets serie.

- Det er ikke godt nok. Vi tapte for et mye bedre lag i dag. Vi spilte vårt spill, og det holdt bare nesten. Og vi var nok ogaå heldige med tidspunktet vi møtte dem på - de er nok mye mer skjerpet mot AIK på onsdag, sier en mellomfornøyd Grindhaug da kampen var slutt.

Underholdning i toppklasse

For trønderne var overalt ute på banen, og satte Haugesund under et konstant press. De angrep hele tiden, og sjansene var mange. Det gikk ut over forsvarsspillet, og gjestene grep sjansen så fort de kunne.

Det gav en førsteomgang som underholdningsmessig var i toppklasse, og som resultatmessig også var noe helt spesielt.

Rosenborg har ikke sluppet inn tre mål i én og samme kamp siden 3-3 hjemme mot Start i mars. Og det er tre år siden sist de slapp inn tre på en omgang hjemme.

Forrykende åpning

Det åpnet kolossalt på Lerkendal. Først gav Steffen Iversen RBK ledelsen fra kort hold. Så scoret Haugesund to ganger, først ved Nikola Djurdjice på en volley via tverlriggeren, så Are Tronseth på pasning fra Jarle Steinsland - begge tidligere Rosenborg-spillere - og FKH hadde sjokkert Lerkendal-publikummet. Og så laget FKH-stopper Vegard Skjerve selvmål.

2-2 i løpet av 11 minutter. Og det var fortsatt bare spilt en halv omgang. Og da Joakim Våge Nilsen fant det nødvendige hullet i RBKs forsvarsmur og sendte frisparket fra 20 meter rett i mål, var Lerkendals godt vante publikum i sjokk på nytt. Og den hold de omgangen ut.

3-2 til gjestene ved pause. Litt av en omgang.

FKH overkjørt etter pause

Det fortsatte på samme måte. Bare fem minutter var gått av andre omgang da Steffen Iversen scoret via stolpen, og lagene var like langt.

Men forskjellen var nå at Rosenborg ikke gav Haugesund de samme kontringssjansene. RBK-presset ble mer og mer konstant, Haugesund klarte sjeldnere og sjeldnere å skape noe. Men de prøvde. Hele tiden. Det skal de ha.

Men det var ikke på noen av de store sjansene Rosenborg scoret sitt seiersmål. Den kom etter en sjelden stor tabbe av FKH-keeper Per Morten Krstiansen.

Avgjort på kjempetabbe

Kristiansen skulle klarere, men la i stedet en ball rett i beina på Steffen Iversen, som enkelt satte inn sitt tredje for kvelden.

Da var det slutt for Haugesund, men Per Morten Kristiansen rettet likevel opp tabben da han reddet Iversens straffe fire minutter før slutt. Og Iversen ble dermed heller ikke firemålsscorer.

Fotball

  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland