Start vant generalprøven

Start slo Sandnes Ulf 1-0 i den siste kampen før sesongstart.

Alejandro Castro

Alejandro Castro som sørger for 1-0 til Start i generalprøven på Sør Arena.

Foto: Håvard Raustøl / NRK

Start tok søndag ettermiddag imot Sandnes Ulf på Sør Arena. Kampen var generalprøven før sesongen starter neste helg.

Allerede få minutter ut i kampen snappet Matthias Vilhjalmsson opp ballen etter et dårlig utspill fra Sandnes Ulf målvakt Sean McDermott.

Han gir ballen videre til Alejandro Castro som sørger for 1-0 til Start. Den ledelsen holdt helt til slutt.

Start hadde full kontroll i første omgang, men Sandes Ulf kom sterkere i andre omgang, og utfordret hjemmelaget. Det ble imidlertid ingen flere mål.

Kjedelig og kaldt

Det ble en kald opplevelse for spillerne på Sør Arena. Nesene rant og mange ønsket seg nok langbukser.

Espen Hoff

Starts Espen Hoff mener generalprøven før seriestart ble litt kjedelig.

Foto: Håvard Raustøl / NRK

– Det er to karakteristikker som passer bra på kampen: Det var litt kjedelig og det var fryktelig, fryktelig kaldt, sier Espen Hoff.

Han mener første omgang var godkjent for Starts del, men er lite imponert over fortsettelsen.

– Første omgang er helt OK. Vi har ganske god kontroll defansivt, og med litt presisjon i det offensive hadde vi kanskje klart å skape mer. Andre omgamg er rotete begge veier. Den var preget av mye rart egentlig.

Hoff lover bedring og håper folk kommer for å se kampen mot Hønefoss søndag.

– Vi møter alltid opp på banen for å spille god, underholdene fotball, men så er det ikke sånn at man får ut det fulle potensialet hver gang. Vi må bare fri til at folk skal støtte oss uansett hvordan det går.

– Og så er jeg hundre prosent sikker på at vi kommer til å levere fotball på et helt annet nivå allerede neste søndag og i mange, mange kamper framover, sier Hoff.

Er godt fornøyd

Trener Mons Ivar Mjelde mener Start leverer solid innsats mot Sandnes Ulf, selv om han nok skulle ønsket seg noe høyere sambafaktor og temperatur.

Mons Ivar Mjelde

Trener Mons Ivar Mjelde mener Start er solide og har tro på seier mot Hønefoss.

Foto: Odd Rømteland / NRK

– Det er fryktelig kaldt og en tørr bane, så vi får ikke det tempoet vi ønsker på det, men jeg synes det er ganske solid. Vi slipper Sandnes Ulf lite til, vi har flest sjanser og vi vinner 1-0. Det er noe solid og trygt over oss – ikke blendende – men jeg synes det er helt OK.

Mjelde sier Start er klar til seriestart, og mener laget ikke har ligget tilbake for noen av lagene de har møtt i treningskampene.

– Hva tenker du om serieåpninga mot Hønefoss?

– Det er hjemmebane, så vi må tørre å spille vårt eget spill og ta tak. Vi møter et bra lag i Hønefoss, men vi er bra selv også, så vi tror vi skal ha gode muligheter til å slå Hønesfoss.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Lode og Berg hyllet av Glimt-fansen

  Marius Lode og Patrick Berg er omsider tilbake i Bodø. Da de forlot flyplassen rundt midnatt søndag, hadde supporterne møtt opp med bluss, flagg og jubel.

  Det hele lignet på da resten av Bodø/Glimt-mannskapet landet i byen dagen etter at seriegullet var sikret for en uke siden. I en video på Twitter viser spillerne kjøre i en gul bil med flere Glimt-supportere langs veien. De hadde fyrt opp bluss og jublet da spillerne kom kjørende forbi. I videoen ser man Berg smile og vinke tilbake.

  «Fy søren så rått! Tusen takk til alle sammen.», meldte Lode på sin egen Twitter-konto etter hjemkomsten.

  «Supporterne våre er i en helt egen klasse! Takk.», ble det meldt fra klubbens offisielle Twitter-konto. (NTB)

  Bodø/Glimt feirer seriegullet 2020
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Papa Bouba Diop er død

  Tidlegare VM-profil i fotball, Papa Bouba Diop frå Senegal, er død, melder fleire britiske medium. Bouba Diop døydde etter ei tids sjukdom, 42 år gammal. Han er spesielt kjend for å ha scora målet som gjorde at Senegal slo Frankrike i VM i 2002.