– De trodde det skulle gå av seg selv

Per Joar Hansen mener spillerne sovnet. Da glapp det for Rosenborg for første gang i år.

Nicki Bille Nielsen

Nickie Bille Nielsen i et luftig skuddforsøk. Men Starts Håkon Opdahl har kontroll her

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Starts Espen Børufsen ødela kvelden og statistikken for Rosenborg da klokka nærmet seg slutt på Lerkendal. Det endte 1–1 for serielederen.

Utlikningen var et selvmål, men det var Børufsen som skapte det. Børufsen mottok ballen etter et mislykket skudd fra Solomon Owello, og smelte til fra spiss vinkel. På streken sto Per Werner Rønning, men hans klarering gikk rett i nettaket.

– Jeg prøvde å få den unna, men det gikk ikke. Kanskje hadde den gått inn likevel, men det er vanskelig å si, sa en meget skuffet Rønning til TV 2.

– Dette er utrolig skuffende. Det er for dårlig av oss – for dårlig tempo, for dårlig bevegelse, la han til.

Da var det bare tre små minutter igjen på klokka, og Rosenborg kom aldri tilbake.

– Vi kan ikke vinne 4–0 hver gang

Det var en meget fortjent utlikning, for Start ga aldri serielederen ro og fred. De var tøffe i duellene, og Rosenborg fikk aldri til det samme spillet som har gitt dem full pott på de tre første kampene. Start styrte også spillet i perioder – det er et uvanlig syn på Lerkendal.

– Da vi fikk det tidlige målet, så det ut som en sovepute. De trodde kanskje at det skulle gå av seg selv, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen. til NRK.

– Vi ble passive og lite aggressive, spesielt i forsvaret. Vi ble helt enkelt for tunge i dag. Vi prøvde, men vi lyktes ikke. Og vi må jo skryte av Start også, de spilte godt i kveld og fortjente poeng, la han til.

Rønnings selvmål mål var også det første baklengsmålet for RBK i år. 10–1 står de med i målforskjell etter de fire første kampene.

– Vi tvang dem til å slite seg ut

– Vi spiller en god bortekamp, var kloke og godt organisert. Vi var også farlige. Vi turte å ta tak i ballen, det tror jeg nok Rosenborg ble litt overrasket over. De har mye ball i andre omgang, men er ikke sterke nok til å skape noe særlig. Det var nok litt vår fortjeneste at de ikke orket mer etter pause. Vi gjennomfører en god kamp, og jeg er veldig fornøyd sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til NRK.

– Jeg tror vi hadde godt av å være nede i 1. divisjon i fjor, da fikk vi bygget oss opp. Men det er godt å være tilbake i eliteserien, det er hyggeligere her. Og vi kan leve godt med ett poeng på Lerkendal, smilte Mjelde.

– Vi skapte vel ikke nok til å fortjene seieren. Men vi rysta Rosenborg, sa Mjelde.

Tidlig ledermål

Men det så lenge ut til at Rosenborg skulle holde unna etter sitt tidlige ledermål.

Tarik Elyounoussis ledermål kom etter bare åtte minutters spill. Tobias Mikkelsen la et frispark inn i feltet. Det ble halvklart, men bare til Elyounoussis som smelte ballen lavt i mål fra omtrent 16-metersstreken.

Men det ble alt annet enn enveiskjøring fra hjemmelaget. Start var i perioder fullt på høyde med Rosenborg, og det smalt i stengene bak RBK-keeper Alexander Lund Hansen to ganger i første omgang.

Rosenborg hadde tilsynelatende bedre kontroll etter pause, men de var ikke hvasse nok til å score flere ganger. Ikke klarte de å riste sørlendingene av seg og drepe kampen heller. Start hang på som klegger.

Og ble de første som tok poeng fra Rosenborg i år. Attpåtil på Lerkendal.

Fotballnyheter