NRK Meny
Normal

Start skutt i senk

To fantastiske skudd var det som skulle til for å sikre Odds første borteseier i Eliteserien på ti forsøk.

Odd-jubel
Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

I en av årets kjedeligste eliteseriekamper var tre vakre mål stort sett det eneste publikum kunne glede seg over på Sør Arena.

Først ute var Zbynek Pospech i det 13. minutt. Tsjekkeren så at keeper Rune Nilssen stod langt ute og sendte av gårde et skudd fra 30 meter som gikk over keeperen og i mål.

Tre minutter senere ville også Espen Ruud teste skuddfoten. Vingen tok ned ballen på 25 meter og klinket ballen i mål med høyresleggen. Og da hjalp det lite for Start at David Nielsen reduserte drøye ti minutter senere på en vakker heading.

Odd kan ta skjegget!

Odds spillere og trenere hadde lovet å ikke barbere seg før de hadde tatt årets andre eliteserieseier. Og etter syv forsøk kunne barberhøvelen endelig tas fram.

Laget kjempet godt gjennom hele kampen og produserte også dobbelt så mange sjanser som hjemmelaget. Flere av dem store, som da stjerneskuddet Fredrik Gulsvik var totalt alene gjennom etter 45 sekunder. Alt i alt var det fullt fortjent at bunnlaget tok årets første borteseier.

Skuffende av Start

Selv om hjemmelaget hadde ballen klart mest gjennom hele kampen, var de merkelig tamme offensivt. Det endte ofte opp med at ballen ble lempet inn i feltet fra kantene uten mål og mening.

Der ruvet Pelle Nilsson og tok seg av stort sett alt som kom. Selv om flere bytter tidlig i kampen må ta noe av skylden for den manglende rytmen framover på banen, var det uansett altfor dårlig av sørlendingene.

 

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.