NRK Meny
Normal

Start-seier i Myggens comeback

Han scoret ikke, men mye dreide seg om "Myggen" da Start slo Tromsø 3-1 i Kristiansand søndag.

Erik Mykland
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Supporterklubben Menigheden sammenlignet "Myggen" med Jesus før kampen. Og sørlendingene gikk i strie strømmer til Starts hjemmearena for å se på - kampen samlet 9246 tilskuere.

Han holdt i 60 minutter, så ble han skiftet ut til stående applaus fra hjemmepublikummet.

Les: Sammenlignes med Jesus

Men det var andre enn "Myggen" som dominerte ute på bana. Etter et jevnt åpningskvarter med en tor sjanse til hvert lag, gikk det et kvarter før hjemmelaget var i føreingen.

Cristian Bolanos avsluttet et godt angrep med et vakkert skudd fra like innefor 16-meteren, og smelte ballen i krysset.

Start tok over spillet etter dette. Tromsø var imidlertid ikke ufarlige på kontringene, og var flere ganger nær utlikning.

Hulsker avgjorde

Men Start har Bent Hulsker, og han skulle sette sitt preg på kampen etter hvert. Sju minutter før pause mottok han ballen fra Geir Ludvig Fevang, og fra 7-8 meter sendt han ballen i mål. 2-0.

Rett før første omgang var over, reduserte Tromsø. Joel Lindpere ble spilt fri, og satte ballen rolig i mål fra rundt 10 meter. Gjestene var med igjen før pause.

Og i begynnelsen av andre omgang var det tydelig at de jaget en utlikning. Men det gikk bare åtte minutter, så punkterte "that man Hulsker" kampen. Fra kort hold smelte han ballen i nettaket, og 3-1.

Rødt kort

Og som om det ikke var nok: Drøyt ti minutter etterpå felte Tore Reginiussen Hulsker og fikk rødt kort. Da ble oppgaven for stor for Tromsø.

Deretter ble det bare Start, og sifrene kunne fort blitt stygge for Tromsø.

Start er med seieren ope på tredjeplass på tabellen.

Fotballnyheter