Start-investor frikjenner Solèr

Riulf Rustad kan tjene millioner på Kristofer Hæstad og Marius Johnsen.

Erik Soler
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Kristofer Hæstads utleieavtale til Wigan har skapt oppstyr. Start-investor Riulf Rustad mener klubben har opptrådt korrekt - og er sikker på å få pengene han har krav på.

Han reddet Start fra konkurs i 2003. Nå er Rustad trygg på at han får 25 prosent av utleieavtalene til Kristofer Hæstad og Marius Johnsen.

Han avviser at Erik Soler og Start skal ha valgt å leie ut spillerne - for at investorene ikke skal få penger nå.

- Nei, det har jeg ikke noe kjennskap til. Jeg har snakket med Erik før i dag, og det er ingen forskjell for vår del om spillerne leies ut nå eller selges senere, sier Rustad til NRK.

- Dere har ikke noe å utsette på hvordan Start og Erik Soler har kjørt denne saken?

- Nei, Erik er god på dette og har full tillit fra meg på å forhandle frem best mulig avtale, svarer investoren.

Blackburn-interesse

NRK fortalte i går at Blackburn via agent Rune Hauge forsøkte å sikre seg Kristofer Hæstad rett før han signerte for Wigan. I dag bekrefter styreformann John Williams interessen, men Williams sier at Blackburn selv meldte seg ut av kampen om Doffen.

- Det var en spiller vi så på, men Wigan var raskere ute enn oss. Til slutt valgte vi ikke å følge opp saken, sier Williams til NRK.

Erik Soler var i dag ikke tilgjengelig for intervju, men Starts styreleder sa i går følgende om hvorfor klubben valgte utleie fremfor salg av Hæstad og Johnsen:

- For å få til en avtale nå fra januar, var vi avhengig av å gjøre det til en pris og på en måte som gjorde at disse utenlandske klubbene kunne få det til økonomisk. Samtidig betyr det at det er en vesentlig høyere pris i den andre enden hvis de lykkes, sa Soler.

Kan tjene mye penger

Med 25 prosent eierskap i både Hæstad og Johnsen kan Riulf Rustad nå tjene mye mer enn den millionen han investerte i 2003. Hvis Wigan velger å kjøpe Kristofer Hæstad vil overgangen etter det NRK erfare være verdt nærmere 25 millioner kroner. Få - om noen investorer i norsk fotball - kan vise til samme økonomisk gevinst.

 

 

Fotball

 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Özil forlater Arsenal

  Mesut Özil forteller til tyrkisk TV at han blir Fenerbahçe-spiller. Han forlater Arsenal uten å ha spilt en klubbkamp siden mars.

  Özil snakket om Fenerbahçe-overgangen i et intervju med den tyrkiske TV-kanalen NTV søndag.

  – Jeg er veldig glad, veldig spent. Gud har gitt meg sjansen til å ta på meg Fenerbahçe-drakten. Jeg kommer til å bære den med stolthet og gi alt for laget, sier Özil. (NTB)

  Ôzil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Scoret praktmål

  Son Heung-min og Harry Kane var toneangivende, men det vakre målet til Tanguy Ndombele ble kampens øyeblikk da Tottenham vant 3-1 over Sheffield United søndag.

  Like etter at David McGoldrick hadde laget ny spenning i Premier League-oppgjøret med sin 1-2-redusering, vartet Ndombele opp med et stykke fotballmagi da han vippet ballen på akrobatisk i mål fra spiss vinkel og sørget for 3-1 til bortelaget etter 62 minutter.

  Tottenham tok tidlig ledelsen da Serge Aurier nikket inn en presis corner fra Son. Deretter la Kane på til 2-0 med et flott skudd. Etter 3-1-målet til Ndombele kunne Tottenham trygge inn tre nye poeng.

  Ndombele
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Endelig solgt

  Felipe Carvalho har ikke spilt for Vålerenga på to år. Ett år ble det i den kongeblå drakta, før han fikk hjemlengsel og dermed utlånt til Nacional.

  Da han skulle komme tilbake til 2020-sesongen, dukket han aldri opp. Oslo-klubben har prøvd å selge Carvalho over lengre tid, og nå har de endelig lykkes med det.

  Neste steg for Carvalho er Club Bolivar. Det melder Vålerenga på sitt nettsted søndag.

  Carvalho
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters