NRK Meny
Normal

Start-investor frikjenner Solèr

Riulf Rustad kan tjene millioner på Kristofer Hæstad og Marius Johnsen.

Erik Soler
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Kristofer Hæstads utleieavtale til Wigan har skapt oppstyr. Start-investor Riulf Rustad mener klubben har opptrådt korrekt - og er sikker på å få pengene han har krav på.

Han reddet Start fra konkurs i 2003. Nå er Rustad trygg på at han får 25 prosent av utleieavtalene til Kristofer Hæstad og Marius Johnsen.

Han avviser at Erik Soler og Start skal ha valgt å leie ut spillerne - for at investorene ikke skal få penger nå.

- Nei, det har jeg ikke noe kjennskap til. Jeg har snakket med Erik før i dag, og det er ingen forskjell for vår del om spillerne leies ut nå eller selges senere, sier Rustad til NRK.

- Dere har ikke noe å utsette på hvordan Start og Erik Soler har kjørt denne saken?

- Nei, Erik er god på dette og har full tillit fra meg på å forhandle frem best mulig avtale, svarer investoren.

Blackburn-interesse

NRK fortalte i går at Blackburn via agent Rune Hauge forsøkte å sikre seg Kristofer Hæstad rett før han signerte for Wigan. I dag bekrefter styreformann John Williams interessen, men Williams sier at Blackburn selv meldte seg ut av kampen om Doffen.

- Det var en spiller vi så på, men Wigan var raskere ute enn oss. Til slutt valgte vi ikke å følge opp saken, sier Williams til NRK.

Erik Soler var i dag ikke tilgjengelig for intervju, men Starts styreleder sa i går følgende om hvorfor klubben valgte utleie fremfor salg av Hæstad og Johnsen:

- For å få til en avtale nå fra januar, var vi avhengig av å gjøre det til en pris og på en måte som gjorde at disse utenlandske klubbene kunne få det til økonomisk. Samtidig betyr det at det er en vesentlig høyere pris i den andre enden hvis de lykkes, sa Soler.

Kan tjene mye penger

Med 25 prosent eierskap i både Hæstad og Johnsen kan Riulf Rustad nå tjene mye mer enn den millionen han investerte i 2003. Hvis Wigan velger å kjøpe Kristofer Hæstad vil overgangen etter det NRK erfare være verdt nærmere 25 millioner kroner. Få - om noen investorer i norsk fotball - kan vise til samme økonomisk gevinst.

 

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.