NRK Meny
Normal

Solbakkens beskjed til Bendtner: – Ring meg!

FC København-trener Ståle Solbakken (45) tar gjerne oppgaven med å få skikk på urokråka Nicklas Bendtner (25).

Solbakken

Nicklas Bendtner er velkommen i FC København, skal vi tro trener Ståle Solbakken (innfelt).

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Llorente

Juventus-spiss Fernando Torres Llorente er klar på at hjemmelaget er nødt til å slå Ståle Solbakken og co. onsdag kveld.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

– Bendtner kjenner mekanismene, og han er en klasseangriper. Hvis han vil spille i FC København, kan han bare ringe meg. Da skal han raskt komme i spill, sier Solbakken til Ekstra Bladet.

Den norske treneren henvendte seg så direkte til reporteren og sa med klar røst:

– Du kan bare ringe meg, Nicklas! Jeg skal nok få orden på ham, både på og utenfor banen.

Pågrepet for hærverk

Solbakkens beskjed kommer dagen etter nyheten om at Bendtner ble pågrepet for hærverk i leilighetskomplekset han bor i ved London.

Et vindu ble knust, og en låst dør ble forsøkt sparket inn ved et trenings- og bassengområde.

Tirsdag innrømmet Bendtner at han var med på dørsparkingen. Dansken forklarte at han og vennene påførte skader på døren ved et treningssenter, som var stengt lørdag kveld.

– Jeg beklager for de problemer som er skapt for naboene mine, og jeg har betalt for alt sammen. Vi hadde ikke noe å gjøre med de andre skadene på bygningen. Saken er avsluttet med politiet, og fokuset mitt er igjen på kveldens kamp (mot Marseille), skrev stjernespissen på Instagram.

FC København-leder Niels-Chr. Holmstrøm satt ved siden av Solbakken på pressekonferansen onsdag. Han kom med følgende beskjed til dansken:

– Nicklas skal vite at i København har vi et treningssenter som er døgnåpent, så her trenger ingen å sparke inn døren, sa Holmstrøm, ifølge Ekstra Bladet.

Lang skandalehistorie

Hærverket er bare én episode i en lang rekke kontroverser fra danskens side.

Bendtner ble blant annet tatt for å kjøre med en promille på 1,75 i mars. Da ble han bøtelagt 930.000 kroner (842.000 danske kroner) og fratatt førerkortet. Landslagsledelsen svarte med å utestenge ham i et halvt år.

I februar i 2012 ble han også fratatt førerkortet - da for råkjøring. Samme måned ble han pågrepet for hærverk mot flere biler.

Bendtner var også blant flere danske landslagsspillere som ble politianmeldt for vold i 2011.

25-åringen har lenge slitt med å få spilletid i Arsenal. Det samme skjedde da han var utlånt til Juventus forrige sesong.

– Presset er på Juventus, og det kan vise seg å være i vår favør. Vi skal gjøre et forsøk, prøve å være modige i spillet og gi dem real kamp, varsler Solbakken før mesterligakampen mot Torino-klubben.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.