Vil hente spillere fra Stabæks gullalder

NADDERUD (NRK.no): Stabæk kan nesten ikke tro at de har sikret seg Bob Bradley (55) som hovedtrener. De håper og tror den meritterte amerikaneren vil kunne friste tidligere Stabæk-profiler tilbake til Nadderud.

Stabæk forventer økte inntekter både fra inn- og utland etter ansettelsen av amerikaneren Bob Bradley. Ledelsen i klubben var svært begeistret da Bradley ledet sin første trening med Stabæk i dag. Reporter: Mads Håby, Foto: Tor Even Mathisen

VIDEO: God stemning på Nadderud under mandagens første trening under Bob Bradley. Reporter: Mads Håby.

– Jeg har fått inntrykk av at tidligere Stabæk-spillere er motivert for å komme tilbake. Jeg vet det finnes talentfulle spillere som har vært her før. Vi får se hva vi får til, sier Stabæks nye sjef, Bob Bradley, til NRK.

Bob Bradley på treningsfeltet

MERRITERT TRENER: Bob Bradley har tidligere trent landslagene til USA og Egypt. Mandag var han på plass på Nadderud-treningsfeltet.

Foto: NRK

Mandag startet Stabæk sesongforberedelsene på Bekkestua, nord i Bærum.

Bob Bradley, som ble presentert som ny Stabæk-trener i forrige uke, gjennomførte sin første treningsøkt med sitt nye mannskap.

Ansettelsen av den autoritære amerikaneren har skapt et voldsomt engasjement rundt den nyopprykkede klubben.

– Det er nesten uvirkelig

På sidelinjen fulgte en rekke mennesker fra Stabæk-ledelsen treningen med brede smil. Stabæk er klare for et ny eliteserie-prosjekt, med større medietrykk enn på lenge.

– Det er et enormt trykk. Både fra amerikanske medier og norske, sier Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen.

Olsen har vært sentral i forhandlingene med amerikanske Bradley, som altså er sjeldent merittert for å være eliteserietrener. Bradley ledet blant annet USAs landslag til åttedelsfinale i fotball-VM i 2010, og vært linket til flere trenerjobber i Premier League.

Olsen er meget stolt over hva «lille» Stabæk har fått til på trenerfronten.

– Dette er veldig stort for Stabæk. Det er nesten uvirkelig. Jeg vil trekke det så langt som at Bob Bradley er et av de største trenernavnene som noensinne har vært i norsk fotball, skryter Olsen.

Vil signere erfarne spillere

Nå starter arbeidet med å forsterke en ung og uerfaren spilletropp.

Jon Inge Høiland er allerede på plass – en av flere Stabæk-helter som var med å vinne seriegull i 2008. Stabæk håper å sikre seg flere erfarne eliteserieprofiler utover vinteren – og gjerne tidligere Stabæk-profiler.

– Vi skal forsterke spillegruppa vår, det er det ingen tvil om. Vi er nødt til å hente inn mer erfaring og mer kvalitet, slår Stabæk-guru og styremedlem Ingebrigt Steen Jensen fast.

Ola Kamara

MULIG RETUR? Ola Kamara, her fra Stabæks gullsesong i 2008, scoret 12 mål for Strømsgodset sist sesong.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Er en mann som Ola Kamara (spilte for Stabæk fra 2006-2008) interessant for Stabæk?

– Ola er så vidt jeg vet ferdig i Strømsgodset, så det hadde jo vært helt fantastisk å få ham tilbake. Men vi må følge flere spor, sier Inge André Olsen.

Bradley er klar på hva ønsker å styrke sin unge spillergruppe med.

– Forhåpentligvis kan vi få inn noen eldre spillere som kan gjøre de yngre spillerne vi allerede har enda bedre. Vi trenger spillere som kjenner nivået i eliteserien, sier Bradley til NRK.

Høiland hadde sin første Stabæk-trening etter returen fra Rosenborg mandag formiddag. 36-åringen spilte for Stabæk fra 2007 til 2010, og er sterk i troen på at bærumsklubben skal kunne friste flere tidligere Stabæk-helter tilbake til Nadderud.

– Jeg forventer at vi skal klare å bite godt fra oss i eliteserien. Jeg tror nok Bradley kan lokke gode spillere hit. Det er nok mange som har lyst å lære av han, sier Høiland, og får støtte fra «I.A.» Olsen:

– Det finnes mange tidligere Stabæk-spillere rundt om i verden, og de er alle hjertelig velkommen tilbake, sier Inge André Olsen.

Vil overleve første sesong

Bradley har allerede satt seg godt inn i Stabæks historie og sett flere av fjorårets kamper i opptak.

Amerikaneren, som altså var aktuell for Premier League-klubben West Bromwich i fjor, har store ambisjoner for sitt nye norske fotballeventyr.

– Hva blir viktigst for deg i din første Stabæk-sesong?

– Først må vi klare å overleve. Det er første steg. Vi må sørge for å bli værende for godt. Også skal vi bygge på det. Hvor lenge jeg blir her? Kanskje to år, kanskje fire år, kanskje seks år. Jeg har bare fokus på jobben jeg skal gjøre. Det er umulig å si hvor lenge jeg blir værende, sier amerikaneren.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Reiten og Chelsea er seriemestere

  Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere.

  Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade.

  Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause. Mot slutten av andre omgang scoret Sam Kerr og Erin Cuthbert hvert sitt for de mørkeblå.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Brann-spiller i karantene

  Brann-spilleren Kasper Skaanes (26) blir ikke å se mot Viking i søndagens eliteserieåpning. En nærkontakt i hans husstand har fått påvist koronasmitte, melder NTB.

  Ved ankomst i Stavanger har hele Brann-troppen blitt hurtigtestet. Alle prøvene kom tilbake negative.

  – Vi har vært i kontakt med NFF og har fått beskjed om at kveldens kamp mot Viking spilles som planlagt. Kasper har ingen symptomer, men han må likevel i karantene. Han skal testes igjen i begynnelsen av neste uke, sier Brann-lege Magnus Myntevik til klubbens nettside.

  51Svha46HpI
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Finalen kan havne i England

  For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England.

  Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret.

  Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

  1cFC1OgEwmc
  Foto: SHAUN BOTTERILL / Reuters
 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United