Vil hente spillere fra Stabæks gullalder

NADDERUD (NRK.no): Stabæk kan nesten ikke tro at de har sikret seg Bob Bradley (55) som hovedtrener. De håper og tror den meritterte amerikaneren vil kunne friste tidligere Stabæk-profiler tilbake til Nadderud.

Stabæk forventer økte inntekter både fra inn- og utland etter ansettelsen av amerikaneren Bob Bradley. Ledelsen i klubben var svært begeistret da Bradley ledet sin første trening med Stabæk i dag. Reporter: Mads Håby, Foto: Tor Even Mathisen

VIDEO: God stemning på Nadderud under mandagens første trening under Bob Bradley. Reporter: Mads Håby.

– Jeg har fått inntrykk av at tidligere Stabæk-spillere er motivert for å komme tilbake. Jeg vet det finnes talentfulle spillere som har vært her før. Vi får se hva vi får til, sier Stabæks nye sjef, Bob Bradley, til NRK.

Bob Bradley på treningsfeltet

MERRITERT TRENER: Bob Bradley har tidligere trent landslagene til USA og Egypt. Mandag var han på plass på Nadderud-treningsfeltet.

Foto: NRK

Mandag startet Stabæk sesongforberedelsene på Bekkestua, nord i Bærum.

Bob Bradley, som ble presentert som ny Stabæk-trener i forrige uke, gjennomførte sin første treningsøkt med sitt nye mannskap.

Ansettelsen av den autoritære amerikaneren har skapt et voldsomt engasjement rundt den nyopprykkede klubben.

– Det er nesten uvirkelig

På sidelinjen fulgte en rekke mennesker fra Stabæk-ledelsen treningen med brede smil. Stabæk er klare for et ny eliteserie-prosjekt, med større medietrykk enn på lenge.

– Det er et enormt trykk. Både fra amerikanske medier og norske, sier Stabæks sportslige leder, Inge André Olsen.

Olsen har vært sentral i forhandlingene med amerikanske Bradley, som altså er sjeldent merittert for å være eliteserietrener. Bradley ledet blant annet USAs landslag til åttedelsfinale i fotball-VM i 2010, og vært linket til flere trenerjobber i Premier League.

Olsen er meget stolt over hva «lille» Stabæk har fått til på trenerfronten.

– Dette er veldig stort for Stabæk. Det er nesten uvirkelig. Jeg vil trekke det så langt som at Bob Bradley er et av de største trenernavnene som noensinne har vært i norsk fotball, skryter Olsen.

Vil signere erfarne spillere

Nå starter arbeidet med å forsterke en ung og uerfaren spilletropp.

Jon Inge Høiland er allerede på plass – en av flere Stabæk-helter som var med å vinne seriegull i 2008. Stabæk håper å sikre seg flere erfarne eliteserieprofiler utover vinteren – og gjerne tidligere Stabæk-profiler.

– Vi skal forsterke spillegruppa vår, det er det ingen tvil om. Vi er nødt til å hente inn mer erfaring og mer kvalitet, slår Stabæk-guru og styremedlem Ingebrigt Steen Jensen fast.

Ola Kamara

MULIG RETUR? Ola Kamara, her fra Stabæks gullsesong i 2008, scoret 12 mål for Strømsgodset sist sesong.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Er en mann som Ola Kamara (spilte for Stabæk fra 2006-2008) interessant for Stabæk?

– Ola er så vidt jeg vet ferdig i Strømsgodset, så det hadde jo vært helt fantastisk å få ham tilbake. Men vi må følge flere spor, sier Inge André Olsen.

Bradley er klar på hva ønsker å styrke sin unge spillergruppe med.

– Forhåpentligvis kan vi få inn noen eldre spillere som kan gjøre de yngre spillerne vi allerede har enda bedre. Vi trenger spillere som kjenner nivået i eliteserien, sier Bradley til NRK.

Høiland hadde sin første Stabæk-trening etter returen fra Rosenborg mandag formiddag. 36-åringen spilte for Stabæk fra 2007 til 2010, og er sterk i troen på at bærumsklubben skal kunne friste flere tidligere Stabæk-helter tilbake til Nadderud.

– Jeg forventer at vi skal klare å bite godt fra oss i eliteserien. Jeg tror nok Bradley kan lokke gode spillere hit. Det er nok mange som har lyst å lære av han, sier Høiland, og får støtte fra «I.A.» Olsen:

– Det finnes mange tidligere Stabæk-spillere rundt om i verden, og de er alle hjertelig velkommen tilbake, sier Inge André Olsen.

Vil overleve første sesong

Bradley har allerede satt seg godt inn i Stabæks historie og sett flere av fjorårets kamper i opptak.

Amerikaneren, som altså var aktuell for Premier League-klubben West Bromwich i fjor, har store ambisjoner for sitt nye norske fotballeventyr.

– Hva blir viktigst for deg i din første Stabæk-sesong?

– Først må vi klare å overleve. Det er første steg. Vi må sørge for å bli værende for godt. Også skal vi bygge på det. Hvor lenge jeg blir her? Kanskje to år, kanskje fire år, kanskje seks år. Jeg har bare fokus på jobben jeg skal gjøre. Det er umulig å si hvor lenge jeg blir værende, sier amerikaneren.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Tettey-comeback var ikke nok

  Selv en tilbakevendt Alexander Tettey og 600 tilskuere på Lerkendal var ikke nok til å skaffe Rosenborg tre poeng etter nedturen mot Strømsgodset forrige helg. Nå er det seks poeng opp til rival Molde på serielederplass.

  Selv om Rosenborgs Dino Islamovich fant veien til nettmaskene etter bare 12. minutter, stoppet dommeren den gleden. Målet ble annullert på grunn av offside.

  62. minutter skulle det ta før ballen satt i nettmaskene igjen. Det var det Joachim Thommassen som fikset - sitt første mål på over to år.

  Dermed endte gjensynet med Lerkendal poengløst for den mangeårige utenlandsproffen. Tettey avsluttet proffkarrieren i Norwich i vår.

  Rosenborg - Sarpsborg08
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kamara matchvinner i MLS

  Ola Kamara fortsetter å score for DC United i MLS. Natt til søndag scoret han kampens eneste mål i 1-0-seieren mot et svekket Inter Miami.

  Miami-laget, som eies av David Beckham og trenes av Phil Neville, måtte klare seg uten blant andre Rodolfo Pizarro og Gonzalo Higuaín.

  20 minutter før slutt skulle Kamara få scoringen sin. 31-åringen trillet et straffespark kaldt og rolig i mål. Han så på keeper hele veien og ventet ham ut.

  Kamaras DC United ligger på 6.-plass i avdeling øst. Kamara har scoret fire mål på seks kamper, men kun startet i to av dem. (NTB)

  MLS DC United Inter Miami Soccer
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Sindre Tjelmeland ny Start-trener

  Sindre Tjelmeland (31) fra Etne er bekreftet som ny Start-trener. Han kommer fra Ull/Kisa etter kun fem kamper.

  Start opplyser ikke hvor lang kontrakt Tjelmeland har signert med klubben, men Fædrelandsvennen melder at kontrakten er ut 2024.

  Sindre Tjelmeland
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB