Drømmescoring sendte Stabæk til kvartfinale

Stabæk er videre i cupen etter en sterk 2-0-seier over Bodø/Glimt på Aspmyra. Luc Kassi (19) sto for kampens store høydepunkt med en drømmescoring i krysset.

På Bodø Glimts hjemmebane fikk de etter ca 30 min kampens første mål mot seg fra Stabæk

SE VIDEO: Her tar Stabæk ledelsen 1-0 etter et kremmerhus av Luk Kassi.

 • Bodø/Glimt - Stabæk 0-2
Luc Kassi

Luc Kassi og de andre Stabæk-spillerne kan juble for avansement i cupen. Kassi noterte seg på scoringslisten med et praktmål før pause.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Kassi har virkelig funnet scoringsformen i NM, og står nå med fire mål på fire kamper. Onsdagens svært viktige scoring var av ypperste klasse:

I det 30. minutt fikk Kassi god tid på 19 meter og klinket ballen i det høyre krysset – helt utagbart for Lasse Staw i Glimt-målet.

De blå fra Bærum scoret igjen like før slutt på straffespark og er dermed klare for kvartfinale i cupen. Dette er første gang siden 2009 at Stabæk har kommet så langt i NM.

Cupkampen i Bodø ble utsatt i påvente av nytt kunstgress på Aspmyra, men Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen er trolig svært lite fornøyd med det han fikk se på den sylferske matten i kveld.

Pangåpning på kampen

Bodø/Glimt startet kampen i et forrykende tempo og spilte seg frem til to kjempesjanser på de tre første minuttene. Men dessverre for hjemmelaget sto både tverrliggeren og Sayouba Mandé i Stabæk-målet i veien.

Glimt fortsatte kjøret mot Stabæks banehalvdel og var flere ganger nær ved å sette inn 1-0, men det var i stedet Luc Kassi og Stabæk som overraskende gikk opp i ledelsen.

Etter scoringen ville både Glimts spillere og supportere ha straffespark ved to anledninger, men dommer Tom Harald Hagen valgte å vinke spillet videre.

Straffescoring

Det ble langt roligere i kveldsolen i Bodø etter hvilen, og det var først seks minutter før slutt at det virkelig eksploderte på nytt.

Fredrik Brustad ble revet ned innenfor 16-meteren av Ruben Imingen, og dommer Hagen pekte på straffemerket. Imingen fikk se det røde kortet - noe som igjen fikk Glimt-publikummet til å rase.

Stabæks Enoch Adu stilte seg opp på 11 meter og satte ballen sikkert til høyre for Staw i målet. Dermed endte kampen 2-0 til Stabæk.

Fra før er Haugesund, Molde, Viking, LSK, Sarpsborg 08, Odd og Brann videre i cupen.

Stabæk er videre etter 2-0 mot Bodø Glimt.

SE VIDEO: Her kan du Stabæks to scoringer.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Innbrudd hos United-stjerne

  Kona Maja og begge barna måtte gjemme seg da frekke innbruddstyver plutselig dukket opp hjemme hos Manchester United-stopper Victor Lindelöf.

  – Jeg var alene hjemme med begge barna, men vi lyktes i å skjule oss, skriver Maja Nilsson Lindelöf på Instagram.

  Innbruddet skjedde mens ektemannen var opptatt med kamp mot Brentford sist onsdag.

  – Vi klarte å gjemme oss unna i et rom, og vi har det bra selv om det var traumatisk både for meg og barna, skriver fotballkona.

  Lindelöf blir ikke å se for United mot West Ham lørdag som følge av innbruddet.

  Carabao Cup - Semi Final - Manchester United v Manchester City
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Real vidare, Barcelona ute

  Real Madrid sleit seg vidare til kvartfinalen i den spanske cupen, medabn Barcelona blei slått ut.

  Real var ille ute i åttedelsfinalen, dei også. Mot Elche blei Marcelo utvist i første ekstraomgang, og Elche tok leiinga 1-0 på frisparket som følgde.

  Men i andre ekstraomgang sytte Isco og Eden Hazard for at Real vann 2-1 over heimelaget.

  Ekstraomgngar blei det også i Bilbao, der Athletic slo Barcelona 3-2. Bilbao leia både 1-0 og 2-1, med Pedri utlikna tre minutt på overtid. Iker Muniain sikra Athletic sigeren på straffe i slutten av første ekstraomgang.

  Real Madrid jubler
  Foto: PABLO MORANO / Reuters
 • Liverpool klare for ligacupfinalen

  Liverpool trakk det lengste strået da de slo Arsenal 2-0 på Emirates Stadium.

  Det skjedde etter to scoringer av Diogo Jota. Portugiseren scoret to flotte mål, da han først leverte en sterk soloprestasjon som endte i scoring.

  Deretter chippet han lekkert over Ramsdale og satte 2-0 til gultrøyene for anledningen.

  Martin Ødegaard var med på start, og til tross for at han leverte en god kamp kunne han ikke gjøre noe med Liverpools avansement til ligacupfinalen.

  I finalen venter Chelsea, som slo ut Tottenham over to kamper.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Algerie ute av afrikamesterskapet

  Regjerende mester Algerie er ute av afrikamesterskapet etter å ha tapt 1-3 for Elfenbenskysten torsdag.

  Riyad Mahrez og Algerie havnet dermed på sisteplass i gruppen sin.

  Nettopp Mahrez ble en av syndebukkene da han bommet på straffespark etter en time spilt.

  Det var Franck Kessié, Ibrahim Sangaré og Nicolas Pépé som sikret gruppeseier for Elfenbenskysten.

  Algerie havnet på sin side bak Ekvatorial-Guinea og Sierra Leone.

  Riyad Mahrez
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Norsk duell i ligacupen

  Chelsea møter Manchester United i ligacupsemifinalen for kvinner neste måned. Det kan bli flere norske dueller i den kampen.

  Maria Thorisdottir og Vilde Bøe Risa bidro til Manchester Uniteds borteseier mot Arsenal i kvartfinalen onsdag, mens Guro Reiten var innbytter i Chelseas seier over West Ham. Maren Mjelde er også i Chelsea-stallen.

  Lagene ble trukket mot hverandre i semifinaletrekningen torsdag, mens Manchester City møter Tottenham. Det blir altså London mot Manchester i begge semifinaler. De spilles 2. og 3. februar.

  For Thorisdottir blir det et oppgjør mot gamleklubben.

  Women's Champions League - Group A - VfL Wolfsburg v Chelsea
  Foto: FABIAN BIMMER / Reuters