NRK Meny
Normal

Drømmescoring sendte Stabæk til kvartfinale

Stabæk er videre i cupen etter en sterk 2-0-seier over Bodø/Glimt på Aspmyra. Luc Kassi (19) sto for kampens store høydepunkt med en drømmescoring i krysset.

På Bodø Glimts hjemmebane fikk de etter ca 30 min kampens første mål mot seg fra Stabæk

SE VIDEO: Her tar Stabæk ledelsen 1-0 etter et kremmerhus av Luk Kassi.

  • Bodø/Glimt - Stabæk 0-2
Luc Kassi

Luc Kassi og de andre Stabæk-spillerne kan juble for avansement i cupen. Kassi noterte seg på scoringslisten med et praktmål før pause.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Kassi har virkelig funnet scoringsformen i NM, og står nå med fire mål på fire kamper. Onsdagens svært viktige scoring var av ypperste klasse:

I det 30. minutt fikk Kassi god tid på 19 meter og klinket ballen i det høyre krysset – helt utagbart for Lasse Staw i Glimt-målet.

De blå fra Bærum scoret igjen like før slutt på straffespark og er dermed klare for kvartfinale i cupen. Dette er første gang siden 2009 at Stabæk har kommet så langt i NM.

Cupkampen i Bodø ble utsatt i påvente av nytt kunstgress på Aspmyra, men Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen er trolig svært lite fornøyd med det han fikk se på den sylferske matten i kveld.

Pangåpning på kampen

Bodø/Glimt startet kampen i et forrykende tempo og spilte seg frem til to kjempesjanser på de tre første minuttene. Men dessverre for hjemmelaget sto både tverrliggeren og Sayouba Mandé i Stabæk-målet i veien.

Glimt fortsatte kjøret mot Stabæks banehalvdel og var flere ganger nær ved å sette inn 1-0, men det var i stedet Luc Kassi og Stabæk som overraskende gikk opp i ledelsen.

Etter scoringen ville både Glimts spillere og supportere ha straffespark ved to anledninger, men dommer Tom Harald Hagen valgte å vinke spillet videre.

Straffescoring

Det ble langt roligere i kveldsolen i Bodø etter hvilen, og det var først seks minutter før slutt at det virkelig eksploderte på nytt.

Fredrik Brustad ble revet ned innenfor 16-meteren av Ruben Imingen, og dommer Hagen pekte på straffemerket. Imingen fikk se det røde kortet - noe som igjen fikk Glimt-publikummet til å rase.

Stabæks Enoch Adu stilte seg opp på 11 meter og satte ballen sikkert til høyre for Staw i målet. Dermed endte kampen 2-0 til Stabæk.

Fra før er Haugesund, Molde, Viking, LSK, Sarpsborg 08, Odd og Brann videre i cupen.

Stabæk er videre etter 2-0 mot Bodø Glimt.

SE VIDEO: Her kan du Stabæks to scoringer.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.