Hopp til innhold

Drømmescoring sendte Stabæk til kvartfinale

Stabæk er videre i cupen etter en sterk 2-0-seier over Bodø/Glimt på Aspmyra. Luc Kassi (19) sto for kampens store høydepunkt med en drømmescoring i krysset.

På Bodø Glimts hjemmebane fikk de etter ca 30 min kampens første mål mot seg fra Stabæk

SE VIDEO: Her tar Stabæk ledelsen 1-0 etter et kremmerhus av Luk Kassi.

 • Bodø/Glimt - Stabæk 0-2
Luc Kassi

Luc Kassi og de andre Stabæk-spillerne kan juble for avansement i cupen. Kassi noterte seg på scoringslisten med et praktmål før pause.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Kassi har virkelig funnet scoringsformen i NM, og står nå med fire mål på fire kamper. Onsdagens svært viktige scoring var av ypperste klasse:

I det 30. minutt fikk Kassi god tid på 19 meter og klinket ballen i det høyre krysset – helt utagbart for Lasse Staw i Glimt-målet.

De blå fra Bærum scoret igjen like før slutt på straffespark og er dermed klare for kvartfinale i cupen. Dette er første gang siden 2009 at Stabæk har kommet så langt i NM.

Cupkampen i Bodø ble utsatt i påvente av nytt kunstgress på Aspmyra, men Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen er trolig svært lite fornøyd med det han fikk se på den sylferske matten i kveld.

Pangåpning på kampen

Bodø/Glimt startet kampen i et forrykende tempo og spilte seg frem til to kjempesjanser på de tre første minuttene. Men dessverre for hjemmelaget sto både tverrliggeren og Sayouba Mandé i Stabæk-målet i veien.

Glimt fortsatte kjøret mot Stabæks banehalvdel og var flere ganger nær ved å sette inn 1-0, men det var i stedet Luc Kassi og Stabæk som overraskende gikk opp i ledelsen.

Etter scoringen ville både Glimts spillere og supportere ha straffespark ved to anledninger, men dommer Tom Harald Hagen valgte å vinke spillet videre.

Straffescoring

Det ble langt roligere i kveldsolen i Bodø etter hvilen, og det var først seks minutter før slutt at det virkelig eksploderte på nytt.

Fredrik Brustad ble revet ned innenfor 16-meteren av Ruben Imingen, og dommer Hagen pekte på straffemerket. Imingen fikk se det røde kortet - noe som igjen fikk Glimt-publikummet til å rase.

Stabæks Enoch Adu stilte seg opp på 11 meter og satte ballen sikkert til høyre for Staw i målet. Dermed endte kampen 2-0 til Stabæk.

Fra før er Haugesund, Molde, Viking, LSK, Sarpsborg 08, Odd og Brann videre i cupen.

Stabæk er videre etter 2-0 mot Bodø Glimt.

SE VIDEO: Her kan du Stabæks to scoringer.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Thorsby scoret i Sampdoria-seier

  Morten Thorsby scoret sesongens tredje seriemål da Sampdoria slo Fiorentina 4-1 i italiensk Serie A fotball mandag.

  Sampdoria hadde reddet plassen før avspark. Thorsby har spilt 34 seriekamper fra start for Genova-klubben denne sesongen. I tillegg til målene er det blitt ti gule kort, det siste i slutten av februar.

  Kristoffer Askildsen satt på benken hele kampen for Sampdoria mandag.

  Fiorentias tap gjør at deres sjanse til europacup-spill lever farlig.

  Sampdoria avslutter sesongen borte mot Inter søndag. Dermed kan Thorsby være med på å avgjøre kampen om ligagullet. Inter ligger to poeng bak Milan på toppen av tabellen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • Pálsson fikk hjertestans igjen

  Sarpsborg-spiller Emil Pálsson forteller i et intervju med TV 2 at han fikk hjertestans for andre gang da han trente på Island.

  – Det er dårlige nyheter. I forrige uke fikk jeg ny hjertestans på trening da jeg var på Island, forteller han til kanalen.

  Det var i november at Pálsson falt om på banen da han var på utlån hos Sogndal og spilte kamp mot Stjørdals-Blink.

  Han er per nå tilbake i Sarpsborg, men har ikke vært på banen siden hjertestansen.

  Pressekonferanse med Emil Pálsson
  Foto: Christian Blom / NTB
 • Ibrahimaj ble LSK-helt mot Sarpsborg

  Lillestrøm fortsetter sin ubeseirede ferd i årets eliteserie. Mandag ble Ylldren Ibrahimaj avgjørende med sin scoring i 1-0-seieren over Sarpsborg 08.

  Avgjørelsen falt etter 67 minutter. LSK-spissen Akor Adams slo inn til Ibrahimaj, som var sikker fra kloss hold. Kanarifuglene hadde fram til da hatt omtrent det som hadde vært av sjanser og gikk opp i ledelsen svært fortjent.

  LSKs femte seier for sesongen betyr at de gule og svarte stadig henger med Viking i toppen av tabellen med en kamp mindre spilt. Rogalendingene har to poeng mer enn Lillestrøm. (NTB)

  Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm - Sarpsborg 08
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Zekhnini brøt måltørken i Molde-seier

  Rafik Zekhnini scoret sitt første mål på 512 dager i Moldes 2-0-seier over Aalesund i Eliteserien mandag. Det var romsdalingenes fjerde trepoenger.

  24-år gamle Zekhnini hadde før kampen ikke scoret siden 12. desember 2020, da for sveitsiske Lausanne mot Luzern. Siden den gang har det både blitt lite spilletid og magert med scoringer. Han spilte i alt tolv seriekamper for Molde sist sesong uten å notere seg i målprotokollen.

  Mandag fikk han «endelig» hull på byllen da han fikk stå alene foran mål og dunke inn 2-0 like før pause. Før det hadde Magnus Wolff Eikrem utnyttet en tabbe fra AaFK-keeper Sten Grytebust allerede etter tre minutter.

  Det holdt til seier for laget som har som mål å kjempe om ligatittelen i år. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Godset overbeviste igjen

  Strømsgodset klatrer på eliteserietabellen etter 3-0-seier over Kristiansund mandag. For KBK ble den sportslige krisen ytterligere forverret.

  Ti poeng på de fem siste kampene betyr at Godset for alvor har fått fart på poengfangsten i årets sesong. Det gir sjetteplass på tabellen etter sju spilte kamper.

  For tabelljumbo Kristiansund er situasjonen atskillig mørkere. Ett poeng på de seks første kampene betyr at det har åpnet seg en luke opp til lagene foran for mannskapet til Christian Michelsen.

  Godset tar i mot Vålerenga på hjemmebane i neste runde, mens Kristiansund skal på besøk til Molde. (NTB)

  Eliteserien i fotball Kristiansund - Strømsgodset
  Foto: Marit Hommedal / NTB