NRK Meny
Normal

Tynt gullhåp lever

Stabæk – Aalesund 4-2. Stabæk har fortsatt et lite gullhåp, uansett utfallet i Bergen mandag.

Alanzinho og Stabæk har fortsatt en ørliten sjanse til seriegull
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Brann ville kunne feire seriegull med seier mot Lyn i morgen hvis Stabæk og Viking avga poeng i den 23. serierunden.

NRKsport.no fulgte kampen

Viking tapte, men Stabæk holder fortsatt den teoretiske muligheten for seriegull åpen etter seier mot Aalesund.

Aalesund mot kvalifisering

Da Aalesund kom opp på 27 poeng for noen serierunder siden, så plassen i neste års Eliteserie ut til å være sikret. Med tapet i dag står laget fortsatt med samme poengsum, og har nå bare to poeng ned til Start på kvalifiseringsplass.

Tøff motstand mot slutten

I de tre siste kampene av årets serie skal Per Joar Hansens mannskap møte, foruten Vålerenga og Rosenborg, Brann i neste serierunde. Det som så ut til å bli en rolig høst, blir istedenfor svært travel for laget som aldri har overlevd mer enn én sesong i den øverste ligaen.

To gavmilde lag ga mange mål

Før dagens kamp på Nadderud hadde hjemmelaget sluppet inn mål i femten kamper på rad. Gjestene ifra Aalesund hadde på sin side ikke holdt nullen på ti strake kamper, og ingen av lagene klarte å bryte denne statistikken i kveld.

Gunnarssons sterke sluttspurt

Etter en svakt forestilling mot Lyn i forrige serierunde var Veigar Pall Gunnarsson tilbake i godt slag mot AaFK. Islendingen satte først inn 3-2 for hjemmelaget før han punkterte kampen ti minutter før slutt med sin andre scoring for dagen.

Aalesund viste styrke

Gjestene fra Aalesund viste styrke i dagens kamp ved å komme tilbake to ganger etter først å ha ligget under. Amund Skiri var delaktig i begge målene da han selv satte inn 1-1 målet og avsluttet strålende da Jon Knudsen måtte gi retur i det 42. minutt. Joacim Austnes var ikke sen å be og utliknet noe ufortjent rett før pause etter at Alanzinho og Daniel Nannskog hadde brakt hjemmelaget i ledelsen en gang hver i løpet av omgangen.

Stabæk med grep om sølvet

Med seier hjemme på Nadderud og tap for Viking i Tromsø, har Stabæk sikret seg ett poengs ledelse på laget fra Stavanger i kampen om sølvet. I neste serierunde, som spilles om 14 dager, møtes lagene på Viking Stadion.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.