NRK Meny
Normal

Stabæk skremte Røa før cupfinalen

Sølvjentene fra Stabæk lot seg ikke tukte av seriemester Røa. Laget kom med et skremmeskudd før cupfinalen førstkommende lørdag.

Stabæks Lise Klaveness

Lise Klaveness scoret kampens første mål, og var også nære scoring på et frispark på tampen av første omgang.

Foto: Scanpix

  • Stabæk - Røa 2-0
Caroline Graham Hansen

Caroline Graham Hansen bidro til Stabæks seier over seriemester Røa, da hun scoret kampens andre mål.

Foto: Stabæk Fotball

Det var duket for toppkamp da Stabæk og Røa møttes til dyst på Nadderud i siste serierunde i Toppserien. Røa sikret seriegullet i forrige runde, mens Stabæk fortsatt var i kamp om å sikre sølvet. Det klarte de med tomålsseieren over Røa, og sølvet betyr også plass i mesterligaen neste sesong.

– Det er kjempeviktig for oss. Når Røa tok seriegullet i forrige runde måtte vi vinne denne kampen i dag, sier målscorer Caroline Graham Hansen til TV2 etter kampen.

Klavness scoret

Seriemestrene hadde litt å revansjere etter tapet mot Stabæk på hjemmebane tidligere i sesongen og gikk offensivt ut. Etter aggressive åpningsminutter fra Røa, ble det etter hvert en jevnspilt første omgang.

Etter flere halvsjanser begge veier, ble det hjemmejubel 20 minutter ut i kampen.

Etter et godt innlegg fra Ida Elise Enget, kunne Lise Klaveness kontant dunke ballen i nettmaskene til 1-0. Dette var hennes tredje mål for sesongen.

Den første omgangen ble avsluttet med tre frispark på rappen, alle i god skuddposisjon.

Siri Nordby skrudde ballen utenfor stolpen for Røa, mens Stabæks Klaveness var hakket nærmere da hun sendte ballen i undersiden av tverrliggeren og den spratt ned på linja og ut. Da Røa igjen fikk sjansen på motsatt banehalvdel, klemte Nordby til nok en gang, men ballen gikk over.

Stabæk doblet

Andre omgang var bare sju minutter gammel da Stabæk doblet ledelsen.

Caroline Graham Hansen ble spilt frem på venstrekanten, og dro enkelt med seg ballen med inn i feltet. 16-åringen sendte like godt ballen mellom beina på Caroline Knutsen og i mål til 2-0.

Etter dette dreide det meste seg om Stabæk. Røa-jentene hadde ikke annet å spille for enn æren i og med at seriegullet allerede var innkassert, men det virket ikke å være nok til å motivere for den ekstra tælen som trengs.

– Jeg tror vi har mer inne. Det er flere som ikke var helt på i dag, vi får satse på at vi tar dem neste helg, sier Røas Siri Nordby til TV2 etter kampen.

Emilie Haavi var nære redusering i sluttminuttene, men skuddet langs bakken snek seg utenfor stolperota.

Kampen endte dermed med tomålsseier til Stabæk, og seriemester Røa har ikke klart å slå Stabæk i serien denne sesongen. Så gjenstår det å se om de klarer å revansjere seg i kvinnenes cupfinale 5. november.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.