Stabæk trenger Alanzinho-magi

Alanzinho og Stabæk jakter sin første seier i eliteserien siden 1. juni.

Stabæks Alanzinho
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Siden Stabæk slo Fredrikstad 3-0 i Østfold 1. juni, har de spilt uavgjort mot Strømsgodset og tapt mot Tromsø og Vålerenga.

I kveld spiller de for å beholde serieledelsen hjemme mot Viking.

- Det går bra

Uwe Rösler velger trolig Martin Fillo på topp til bortekampen mot Stabæk.

Peter Ijeh er ikke spilleklar, i følge Stavanger Aftenblad, og Andrius Velicka er blitt plassert på reservebenken.

Uwe Rösler

Uwe Rösler mener Viking trenger løpskapasitet og kjappe bein mot Stabæk.

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Rösler holder imidlertid kortene tett inntil brystet før kampstart.

- Jeg vil ikke røpe noe om laget, men kan bekrefte at Ijeh er uaktuell og at André Danielsen spiller. Vi trenger hans løpskapasitet og kjappe bein mot Stabæk.

Viking-treneren har stor tro på tre poeng mot serielederen.

- Vi slo Stabæk på Viking Stadion i fjor høst og var best også i treningskampen i La Manga i vinter. Spiller vi på samme måte i dag tror jeg det kan gå bra, mener han.

Stabæks Anthony Annan må sone karantene mot Viking, etter det røde kortet han pådro seg mot Vålerenga. Henning Hauger er usikker etter at han slo opp en gammel ankelskade forrige søndag.

Tilsvarende kamp i fjor: 2-1

Strømsgodset - Vålerenga

Alt tyder på at Ousman Nyan spiller fra start i dagens hjemmekamp mot Vålerenga, skriver Drammens Tidende. Han skal erstatte Komlan Amewou.

Ronny Deila

Ronny Deila gir trolig Ousman Nyan tillit fra start i kveldens hjemmekamp mot Vålerenga.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

Strømsgodset-trener Ronny Deila mener Nyan fortjener sjansen fra start.

- Ousman var kjempegod mot Stabæk i den posisjonen. Han har levert gode prestasjoner over tid nå, og fortjener å få spille, sier Deila.

Men dette skremmer ikke Vålerenga, som tror de vil dra nytte av å spille på kunstgresset på Marienlyst.

- Vi ønsker å spille ballen langs bakken så vi ser frem til å spille på en bane der ballen går fort, sier Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud til vif-fotball.no

Tilsvarende kamp i fjor: 1-2

Fredrikstad - Lillestrøm

Lillestrøm må etter alt å dømme tette godt igjen bakover dersom de skal ta med seg poeng hjem fra borteoppgjøret mot Fredrikstad. Denne uken har LSK jobbet med det defensive på trening.

- Vi har jobbet spesielt på å tette igjen for overganger mot oss, noe Fredrikstad er veldig gode på, sier trener Erland Johnsen til lsk.no.

- Generelt må vi bli tettere bakover og slippe til færre sjanser, og vi har brukt en del tid på det denne uka.

Vidar Riseth er tilbake fra karantene. Marius Johnsen, Pål Steffen Andresen og Arild Sundgot skal alle være usikre.

Tilsvarende kamp i fjor: 0-0

Bodø/Glimt - Molde

Molde kan reise til Bodø med nesten skadefri tropp. Kun Christian Steen er ute med skade, i følge rbnett.no.

Thiago Martins

Thiago Martins, som har scoret fem eliteseriemål for Glimt, må stå over kveldens kamp.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Derfor er Molde-trener Kjell Jonevret optimist foran oppgjøret i Bodø.

- Laget er godt på hjemmebane, men vi gleder oss til å dra nordover. Vi har det bra nå etter at vi fikk vår første hjemmeseier.

- Hjemmebanespøkelset er borte, og på bortebane har vi vært et av de beste lagene i år.

Thiago Martins spiller ikke, i følge glimt.no. Det gjør heller ikke Even Iversen, Daniel Blomgren og Vegard Sannes, som alle er ute med skader.

Tilsvarende kamp i fjor: 1-2 (1. divisjon)

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Reiten og Chelsea er seriemestere

  Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere.

  Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade.

  Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause. Mot slutten av andre omgang scoret Sam Kerr og Erin Cuthbert hvert sitt for de mørkeblå.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Brann-spiller i karantene

  Brann-spilleren Kasper Skaanes (26) blir ikke å se mot Viking i søndagens eliteserieåpning. En nærkontakt i hans husstand har fått påvist koronasmitte, melder NTB.

  Ved ankomst i Stavanger har hele Brann-troppen blitt hurtigtestet. Alle prøvene kom tilbake negative.

  – Vi har vært i kontakt med NFF og har fått beskjed om at kveldens kamp mot Viking spilles som planlagt. Kasper har ingen symptomer, men han må likevel i karantene. Han skal testes igjen i begynnelsen av neste uke, sier Brann-lege Magnus Myntevik til klubbens nettside.

  51Svha46HpI
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Finalen kan havne i England

  For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England.

  Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret.

  Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

  1cFC1OgEwmc
  Foto: SHAUN BOTTERILL / Reuters
 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United