NRK Meny
Normal

Stabæk tilbake i slag

Hønefoss var sjanseløse mot et Stabæk som vartet opp med flott spill mot nedrykkskandidaten. Det endte med 4-0-seier til Stabæk søndag.

Diskerud Gunnarsson

Mikkel Diskerud jubler etter å ha servert Veigar Páll Gunnarsson 2-0-målet.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

For første gang på en god stund lykkes Stabæk med å spille fotballen de ønsker å spille. Vertskapet Hønefoss fikk smertelig erfare nettopp det og fikk juling på hjemmebane.

Vi fulgte kampen spark for spark

– Selvsagt er vi ikke bra nok i dag. Det er en av de siste åtte hjemmekampene. Sånn sett så ser jeg ikke på dette som mer enn en arbeidsulykke, sa Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen til TV 2 etter kampen.

Stabæk tok ledelsen etter 13 minutter. Et frispark fra Veigar Páll Gunnarsson med retning mot bakerste stolpe ble stusset av Jon Inge Høiland. Stussen satte målvakten ut av spill og fant veien til nettmaskene.

Kun et par minutter senere spilte Høiland fri Mikkel Diskerud som skjærte inn fra kanten. Med målvakt på vei mot seg spilte han ballen på tvers til Gunnarsson som enkelte satte ballen i mål til 2-0.

– Da vi møtte Hønefoss hjemme hadde vi skrekkelig mange målsjanser, men fikk ingen poeng med oss. Denne kampen var viktig for å snu en negativ trenden, sa Jan Jönsson.

Den samme duoen skulle komme i fokus i andre omgang også.

Saken fortsetter under bildet.

gunnarsson, diskerud, farnerud

Pontus Farnerud, Mikkel Diskerud og Veigar Pall Gunnarsson feirer 3-0-målet.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

I det 59. spilleminutt plukket Diskerud opp ballen etter en dårlig pasning fra Frode Lafton utenfor sekstenmeter. En lur pasning spilte Gunnarsson gjennom og islendingen satte ballen kaldt i mål under Thomas Solvoll i Hønefoss-målet.

Mål for debutanten

I det 64. minutt fikk Marius Helle sin eliteseriedebut da han kom inn for Jørgen Skjelvik. Jærbuen hadde ikke vært på banen i mer enn ti minutter før han fikk sitt første mål på øverste nivå.

Hønefoss-forsvarer Tor Øyvind Hovda fortjener sin del av æren. Han headet ballen over og forbi eget forsvar. Helle plukket opp ballen, gikk forbi Solvoll og satte ballen i mål fra spiss vinkel.


Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.