Hopp til innhold

Stabæk tilbake i slag

Hønefoss var sjanseløse mot et Stabæk som vartet opp med flott spill mot nedrykkskandidaten. Det endte med 4-0-seier til Stabæk søndag.

Diskerud Gunnarsson

Mikkel Diskerud jubler etter å ha servert Veigar Páll Gunnarsson 2-0-målet.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

For første gang på en god stund lykkes Stabæk med å spille fotballen de ønsker å spille. Vertskapet Hønefoss fikk smertelig erfare nettopp det og fikk juling på hjemmebane.

Vi fulgte kampen spark for spark

– Selvsagt er vi ikke bra nok i dag. Det er en av de siste åtte hjemmekampene. Sånn sett så ser jeg ikke på dette som mer enn en arbeidsulykke, sa Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen til TV 2 etter kampen.

Stabæk tok ledelsen etter 13 minutter. Et frispark fra Veigar Páll Gunnarsson med retning mot bakerste stolpe ble stusset av Jon Inge Høiland. Stussen satte målvakten ut av spill og fant veien til nettmaskene.

Kun et par minutter senere spilte Høiland fri Mikkel Diskerud som skjærte inn fra kanten. Med målvakt på vei mot seg spilte han ballen på tvers til Gunnarsson som enkelte satte ballen i mål til 2-0.

– Da vi møtte Hønefoss hjemme hadde vi skrekkelig mange målsjanser, men fikk ingen poeng med oss. Denne kampen var viktig for å snu en negativ trenden, sa Jan Jönsson.

Den samme duoen skulle komme i fokus i andre omgang også.

Saken fortsetter under bildet.

gunnarsson, diskerud, farnerud

Pontus Farnerud, Mikkel Diskerud og Veigar Pall Gunnarsson feirer 3-0-målet.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

I det 59. spilleminutt plukket Diskerud opp ballen etter en dårlig pasning fra Frode Lafton utenfor sekstenmeter. En lur pasning spilte Gunnarsson gjennom og islendingen satte ballen kaldt i mål under Thomas Solvoll i Hønefoss-målet.

Mål for debutanten

I det 64. minutt fikk Marius Helle sin eliteseriedebut da han kom inn for Jørgen Skjelvik. Jærbuen hadde ikke vært på banen i mer enn ti minutter før han fikk sitt første mål på øverste nivå.

Hønefoss-forsvarer Tor Øyvind Hovda fortjener sin del av æren. Han headet ballen over og forbi eget forsvar. Helle plukket opp ballen, gikk forbi Solvoll og satte ballen i mål fra spiss vinkel.


Fotball

 • Flaskekaster (14) utestengt fra Nadderud stadion

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med 14-åringen og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tenåringen en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Haavis Roma tapte cupfinalen 0–1 – Juventus avgjorde tre minutter på overtid

  Emilie Haavi og Sophie Roman Haugs Roma måtte se håpet om cupgull ryke da Barbara Bonansea sikret 1-0-seier for Juventus tre minutter på overtid.

  Roma klarte seg imidlertid langt bedre enn da de tapte 2–5 i sesongens siste seriekamp forrige uke. Lagene møttes også i fjorårets cupfinale, da Juventus også gikk seirende ut.

  Hovedstadsklubben holdt lenge unna for Juventus angrepsfotball, og så ut til å klare seg hele veien til ekstraomganger, men i det 93. spilleminutt fikk Bonansea endelig hull på byllen og sikret med det cupgullet.

  Roma vant imidlertid sin første Serie A-tittel denne sesongen etter de slo Fiorentina 2–1 i slutten av april.

  (©NTB)

  Emilie Haavi
  Foto: NTB
 • Barmen snakket på seg rødt kort – da slo Brann tilbake

  AaFK tok en uventet ledelse, mot spillets gang, i første omgang i Eliteserierunden mot Brann søndag.

  For gjestene dominerte spillet de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk de lønn for strevet da Aalesunds Alexander Munksgaard forårsaket straffespark ved å felle bortelagets Frederik Børsting. Sivert Heltne Nilsen satte ballen sikkert i venstre hjørne.

  Få minutter senere pådro hjemmelagets Kristoffer Barmen seg sitt første gule kort da han kom sent og hardt inn i en takling.

  Flere sjanser bød seg for begge lag, før Barmen reagerte verbalt på en dommeravgjørelse som nesten sendte Brann i ledelsen.

  Dommeren ga den tidligere Brann-spilleren hans andre gule kort for dagen, denne gangen for munnbruk. Med det var hjemmelaget en mann mindre på banen.

  Det utnyttet Brann og tidligere Aafk-spiller Niklas Castro, som sendte bortelaget i ledelsen etter 80 minutter.

  10 minutter senere satte Ulrik Mathisen punktum for kampen med Branns tredje mål.

  Det endte 3–1 i Ålesund, og hjemmelaget beholder plassen som tabelljumbo.

  Kristoffer Barmen får rødt kort av dommer Marius Hansen Grøtta under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Tilskuer siktet for Hillsborough-harselering

  En tilskuer er siktet etter å ha hatt på seg en støtende drakt som refererte til Hillsborough-tragedien i 1989 under FA-cupfinalen mellom Manchester United og Manchester City lørdag. Det melder NTB.

  På drakten sto tallet 97 og teksten «ikke nok». 97 er antall mennesker som døde som følge av tragedien under semifinalen i FA-cupen mellom Nottingham Forest og Liverpool for 34 år siden.

  Bildet av drakten har blitt flittig delt i sosiale medier, og lørdag kveld opplyste London-politiet at mannen var anholdt for å ha «forstyrret den offentlige orden».

  Søndag er mannen siktet for å «vise truende eller fornærmende skrift som kan oppfattes som trakassering», ifølge BBC. Han må møte i retten mandag

  FA cup finalen juni 2023
  Foto: AP