NRK Meny
Normal

Stabæk-stjernene avgjorde toppkampen

Stabæk økte serieledelsen til sju poeng etter borteseieren over Fredrikstad.

Daniel Nannskog (t.v.) har akkurat gitt Stabæk ledelsen 1-0.

Daniel Nannskog (t.v.) har akkurat gitt Stabæk ledelsen 1-0.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Daniel Nannskog og Alanzinho (2) scoret målene da Stabæk vant 2-0 på bortebane over Fredrikstad.

NRKSport.no fulgte kampen

Det var Tippeligaens to beste lag som møttes på Fredrikstad stadion i dag.

Fredrikstad hadde en god hjemmestatistikk i ryggen før kampen, men et effektiv og defensivt solid Stabæk ble for sterke for østfoldingene. Stabæk vant til slutt kampen 3-0.

Nannskog startet showet

Fredrikstad hadde ballen mye i første omgang og kom til mange skuddmuligheter. Riktignok klarte de aldri å spille seg til de helt store sjansene. Stabæk forsvarte seg godt og satset på kontringer med Nannskog helt i spissen.

Det var et typisk Gunnarsson-Nannskog samarbeid som sendte Stabæk i ledelsen.

Gunnarsson vedte opp midt på Fredrikstads banehalvdel og fant Nannskog med en nydelig passning. Spissen viste hvor farlig han er foran mål og satte ballen sikkert forbi keeper Lasse Staw.

Brasiliansk magi

Det har vært mye fokus på Alanzinho denne sesongen og det er ingen tvil om at brasilianeren er i god form for tiden. Sist helg hadde han et nydelig raid som endte med scoring mot Aalesund og i dag scoret han nok et fantastisk mål.

Alanzinho

Alanzinho jubler etter 3-0-scoringen.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Han mottok ballen på egen banehalvdel og spilte veggspill med Gunnarsson.

Deretter satte han full fart og gikk rett gjennom Fredrikstad-forsvaret, før han avsluttet det hele med en nydelig chip over keeper. Rett og slett en fantastisk scoring av driblefanten.

Tabbe av Wallace

Etter 2-0 scoringen virket det som om Fredrikstad hadde gitt opp og knappe 10 minutter før slutt valgte Fernando Wallace å fjerne all tvil om hvor poengene vill ende opp.

Han skulle spille ballen tilbake til egen keeper, men passningen ble alt for svak. Gunnarsson snappet opp passningen før han han sendte Alanzinho alene med keeper som satte ballen sikkert i mål.

Fredrikstads trener Andres Grönhagen var ikke fornøyd med det laget presterte.

-Vi blir brutalt straffet av egne feil i dag, men vi gratulerer Stabæk. De vant fult fortjent i dag og var bedre enn oss sa Grönhagen til TV2 etter kampen.

Fredrikstad styrte spillet

Selv om Fredrikstad ikke klarte å score mål i dag, styrte de store deler av kampen. De kom til mange skudd, men klarte ikke å skape mange store sjanser.

Utover i andre omgang begynte sjansene å komme, men de manglet det lille ekstra foran mål.

Grönhagen presiserte dette etter kampen og mener at laget må bli bedre foran motstanderens mål.

Han ser på bekymring på antallet brente sjanser de to siste kampene og vil ikke utelukke at det kanskje kommer inn forsterkninger til sommeren.

Ser lovende ut for Stabæk

En runde før sommerpausen, er det klart at Stabæk vil gå inn i ferien som serieleder. Laget trygget sin ledelse på toppen av tabellen i dag, men de var også i samme posisjon i fjor.

Da endte de opp på sølvplass ved sesongslutt og spillerne vil unngå å slippe motstanderne innpå seg i år.

Veigar Pall Gunnarsson er klar over at laget har mye arbeid igjen for å bli seriemester, men han mener laget har det som trengs

-Vi var ikke så gode etter ferien i fjor og vi må gjøre det bedre i år. Nå må vi holde opp tempoet og kjøre på. Vi er gode til å nullstille oss for hver kamp og tenker ikke for mye på tabellposisjonen, sa Gunnarsson til TV2.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia