Stabæk-spiller avgjorde i EM

Maiken Pape sikret seier for Danmark i gruppe A i EM.

Maiken Pape

Stabæk-spilleren Maiken Pape (til høyre) ble matchvinner da Danmark slo Ukraina i EM.

Foto: SARI GUSTAFSSON / AFP

Olav Traaen kommenterer
Foto: NRK

Stabæk-spilleren sørget dermed for tre veldig viktige poeng for danskene.

Danmark tapte første kamp mot Finland, og trengte en seier. Det fikk de i Helsingfors, men den satt langt inne. Mot slutten av kampen var stillingen 1 – 1, og fra sin plass på tribunen var meldingen klar fra Norges kommende landslagssjef Eli Landsem: Dårlig av Danmark.

Men i det 86 minutt avgjorde Maiken Pape kampen med et skudd fra om lag 20 meter som suste inn i nettet nede ved stolpen. 30 år gamle Pape spiller til daglig for Stabæk i toppserien.

Hun jobber også i klubbens administrasjon. Stabæk er også representert med Katrine Pedersen, men hun scoret ikke i denne kampen.

Danskene skuffet

Det var en svak forestilling lagene leverte i den finske hovedstaden. Ukraina la seg langt tilbake på banen i første omgang, og Danmark var ikke flinke nok til å komme seg rundt på kantene.

I midten ble det for trangt og vanskelig. De danskene jentene er favoritt til vinne gruppe A, men laget lykkes sjelden i mesterskap. Det holdt på å gå ordentlig galt mot EM debutant Ukraina. For Daryna Apanaschenko utliknet med en flott heading etter 17 minutter i andre omgang.

Mye tydet på at kampen ville ende med uavgjort. For det var få store sjanser, og dermed skal danskene være glad de har Maiken Pape. Nå har Danmark tre poeng etter to kamper, og har gode muligheter til å gå videre til kvartfinale i EM. Men først skal de møte Nederland i siste match i gruppespillet.

Få om noen trodde på Ukraina før mesterskapet, og med to tap på de to første kampene er laget på god vei hjem fra Finland. De avslutter puljespillet med kamp mot Finland. De finske jentene spiller for øvrig senere i kveld mot Nederland.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Köln sparket treneren

  Köln fjernet søndag hovedtrener Markus Gisdol med øyeblikkelig virkning etter 2–3-tapet hjemme mot Mainz.

  Laget ligger nest sist i 1. Bundesliga og har tre poeng opp til trygg plass når seks serierunder gjenstår.

  Gisdol fikk snaut halvannet år i sjefsstolen i en klubb som har for vane å skifte trenere hyppig.

  – Vi vil absolutt nå målet vårt om å holde oss oppe, og for å gjøre det, må vi få resultater. Der har vi stagnert de siste ukene. Med trenerskiftet ønsker vi å gi laget nye impulser i denne avgjørende fasen av sesongen, sier Köln-direktør Horst Heldt til klubbens nettsted.

  Gisdols erstatter er ennå ikke klar. (NTB)

  Bundesliga - FC Cologne v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
 • Sky: Sterling utsatt for rasisme

  Manchester Citys Raheem Sterling skal ha blitt utsatt for rasisme etter at Manchester City overraskende tapte 1-2 for Leeds lørdag. Det melder britiske Sky Sports.

  Den siste tiden er flere spillere blitt utsatt for rasisme i sosiale medier, og flere har tatt til orde for at noe må gjøres for å få slutt på problemet.

  Premier League - Manchester City v Leeds United
  Foto: Rui Vieira / Reuters