NRK Meny
Normal

Stabæk-spiller avgjorde i EM

Maiken Pape sikret seier for Danmark i gruppe A i EM.

Maiken Pape

Stabæk-spilleren Maiken Pape (til høyre) ble matchvinner da Danmark slo Ukraina i EM.

Foto: SARI GUSTAFSSON / AFP

Olav Traaen kommenterer
Foto: NRK

Stabæk-spilleren sørget dermed for tre veldig viktige poeng for danskene.

Danmark tapte første kamp mot Finland, og trengte en seier. Det fikk de i Helsingfors, men den satt langt inne. Mot slutten av kampen var stillingen 1 – 1, og fra sin plass på tribunen var meldingen klar fra Norges kommende landslagssjef Eli Landsem: Dårlig av Danmark.

Men i det 86 minutt avgjorde Maiken Pape kampen med et skudd fra om lag 20 meter som suste inn i nettet nede ved stolpen. 30 år gamle Pape spiller til daglig for Stabæk i toppserien.

Hun jobber også i klubbens administrasjon. Stabæk er også representert med Katrine Pedersen, men hun scoret ikke i denne kampen.

Danskene skuffet

Det var en svak forestilling lagene leverte i den finske hovedstaden. Ukraina la seg langt tilbake på banen i første omgang, og Danmark var ikke flinke nok til å komme seg rundt på kantene.

I midten ble det for trangt og vanskelig. De danskene jentene er favoritt til vinne gruppe A, men laget lykkes sjelden i mesterskap. Det holdt på å gå ordentlig galt mot EM debutant Ukraina. For Daryna Apanaschenko utliknet med en flott heading etter 17 minutter i andre omgang.

Mye tydet på at kampen ville ende med uavgjort. For det var få store sjanser, og dermed skal danskene være glad de har Maiken Pape. Nå har Danmark tre poeng etter to kamper, og har gode muligheter til å gå videre til kvartfinale i EM. Men først skal de møte Nederland i siste match i gruppespillet.

Få om noen trodde på Ukraina før mesterskapet, og med to tap på de to første kampene er laget på god vei hjem fra Finland. De avslutter puljespillet med kamp mot Finland. De finske jentene spiller for øvrig senere i kveld mot Nederland.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia