NRK Meny
Normal

Stabæk slo tilbake

(Sandefjord – Stabæk 2-3) Stabæks stjernespiss Daniel Nannskog hadde ingen stor dag i kampen mot Sandefjord i dag, men selvfølgelig var det svensken som sikret alle poengene hjem til Bærum.

Daniel nannskog
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Etter at Brann tapte to poeng i søndagens kamp mot Start hadde Stabæk igjen muligheten til å hekte seg på i kampen om ligagullet. Jan Jönssons menn er nå bare tre poeng bak serielederne ifra Bergen, men dagens seier satt langt inne.

Hjemmelaget var nemlig svært innstilt på å beholde alle poengene i Sandefjord etter at fem av lagene over jumbolaget avga poeng denne runden. Det så da også lenge bra ut for en strålende opplagt Toni Nhleko og resten av laget fra hvalfangerbyen.

Generaltabbe av dommeren

Sandefjord kunne gå i garderoben med ledelsen 2-1 etter at dommer Roy Helge Olsen godkjente et mål som skulle vært annullert for offside. Hjemmelagets Martin Jensen skrudde et frispark mot første stolpe hvor medspiller Fredrik Thorsen, som hadde tatt oppstilling ved stolpen, hindret Stabæk-keeper Jon Knudsen i å nå frem til ballen. Frisparket gikk imellom beina til en forfjamset Knudsen og i mål.

Fikk gult kort i pausen

Stabæk-keeper Knudsen reagerte så kraftig mot dommertrioen i pausen at han fikk gult kort på vei inn i spillertunnellen. Heldigvis for både Knudsen og Olsen ble ikke situasjonen avgjørende for kampen.

To offensive lag ordnet festfotball

Det var to lag som begge ville fremover på banen og sikre tre poeng i Sandefjord i kveld. Alanzinho åpnet showet da han satte ballen bak et passivt forsvar og Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen. Hjemmelaget utliknet ved Nhleko før den omstridte situasjonen som gav laget ledelsen.

Gunnarsson og Nannskog lukter gull

Selvfølgelig var det spissduoen Veigar Pall Gunnarsson og Daniel Nannskog som reddet Stabæk da det så som mørkest ut. I en andre omgang spekket av store målsjanser utliknet først islendingen etter et strålende angrep i regi av Somen Tchoyi. Fem minutter før slutt var det Nannskog sin tur til å vise seg frem da han stakk fra Sandefjord-forsvaret og satte ballen iskaldt imellom beina på Bugge Pettersen og i mål..

Lukten av gull er tilbake i Bærum.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.