NRK Meny
Normal

Stabæk reiste seg - nytt tap for Rosenborg

Gilles M'bang Ondo sørget for borteseier på Lerkendal, mens presset på Jan Jönsson øker etter at Rosenborg tapte 2-1 hjemme mot Stabæk.

Etter de første 45 minuttene stod det 1-1 på Lerkendal, etter mål fra Mushaga Bakenga og Jørgen Hammer. Rosenborg presset høyt for scoring i andre omgang, men mot spillets gang var det Stabæk som kom med det avgjørende målet. Og det til store protester fra Rosenborg.

I forkant av Gilles M'bang Ondos avgjørende mål, hadde Johan Andersson driblet med seg ballen nede ved kortlinja. Rosenborg-spillerne mente ballen hadde vært over linja, men dommeren lot spillet gå. Dermed kom innlegget fra Bjarni Eriksson, som etter hvert endte med at Ondo kunne sette ballen i åpent mål.

– Jeg er sikker på at ballen var ute og prøvde å stoppe opp å signalisere det, men spillet ble vinket videre, sier Markus Henriksen til NRK.

Skulle målet vært annullert? Diskuter nederst i saken.

Rosenborg jaget utligning og hadde flere store sjanser i sluttminuttene, men Stabæk forsvarte seg godt og kampen endte med 2-1seier til bortelaget.

NRK.no fulgte kampen spark for spark

– Utrolig sterkt

Jörgen Lennartsson

Jörgen Lennartsson og Stabæk kunne juble over tre poeng på Lerkendal.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Stabæk gikk på en skikkelig smell i serieåpningen, med med seier på Lerkendal er tapet mot Lillestrøm kanskje likevel mulig å leve med for Stabæk-supporterne.

– Det er en fantastisk innsats av spillerne. En utrolig arbeidsinnsats og lagmoral. Utrolig sterkt gjort av spillerne, sier en stolt Jörgen Lennartsson til TV2 etter kampen.

– Jeg er kjempefornøyd og dette er en poengmessig framgang for oss, sier han til NRK.

Skuffet Jönsson

Rosenborg gikk med dette på sitt andre tap for sesongen, etter at tapet i Bergen i første runde. En slik seriestart har ikke trønderne opplevd siden 2002. Sist gang laget gikk på to tap på rad, var de to siste serierundene i 2008.

– Jeg er selvfølgelig skuffet, men jeg synes laget hevet seg prestasjonsmessig fra kampen i Bergen, sier Jönsson til NRK, og trekker spesielt frem Jim Larsen som en av spillerne som har hevet seg.

– Laget er preget av mye rokkeringer og vi har ikke fått kjørt inn førsteelleveren ennå, sier svensken.

Les også: Jönsson tapte mot gamlelaget

Rosenborg tapte ikke en eneste kamp under fjorårets sesong, og opplevde søndag sitt første hjemmetap siden 2009.

– Den beste presangen

Stabæk kom bakpå i første omgang, men Jørgen Hammer sørget for utligning etter at Rosenborg ikke fikk klarert en corner skikkelig.

– Dette var den beste bursdagspresangen jeg kunne fått, sier Hammer til NRK.

– Men denne presangen ordnet du vel selv?

– Ja, jeg gjorde vel det, avslutter han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.