Stokkelien i ekstase etter opprykket: – Kan glemme forelesningen i morgen tidlig

Toppscorer Mads Stokkelien har store planer om å feire til langt på natt etter at Stabæk sikret opprykk til eliteserien i siste serierunde mot Bodø/Glimt.

Mads Stokkelien

Mads Stokkelien kunne endelig slippe jubelen løs for opprykk til eliteserien. Det går ut over morgendagens forelesning på tannlegehøyskolen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Steen Jensen

Ingebrigt Steen Jensen feirer opprykket hjemme med familien søndag kveld.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er en fantastisk følelse! jubler Stokkelien til NRK.no etter 1-1-kampen mot Bodø/Glimt.

Ettersom Hødd tapte 1-3 borte mot Mjøndalen, var poenget hjemme mot serievinneren nok til å sikre retur til eliteserien.

Det skal feires skikkelig, lover Stokkelien.

– Nå blir det en lang feiring! Jeg går tannlegestudiet og har forelesning 08:30 i morgen. Den kommer jeg nok ikke på, flirer Stokkelien.

– Vår største prestasjon noensinne

Ingebrigt Steen Jensen har vært Stabæks ansikt utad i snart 20 år. Han var selvsagt på plass på Nadderud da opprykket ble sikret.

– På en eller annen måte har vi vært rolige, men når det er fem minutter igjen, blir du jo rørt og beveget. Tårene triller. Det er en enorm stolthet over at vi har klart det. Det er den største bragden i Stabæks historie, sier «Mr. Stabæk» til NRK.no.

Han mener utkastingen fra Telenor Arena, økonmomiske problemer, store utskiftninger i laget og til slutt overgangssaken gjør prestasjonen «helt utrolig».

– Vi har hatt to år med et sammenhengende helvete. Vi har bygd hele greia opp igjen fra null. At vi i det hele tatt står, og i tillegg rykker opp, er nesten et mirakel, sier Steen Jensen.

Roet nervene

Belsvik

Petter Belsvik var stolt etter at Stabæk sikret opprykk til eliteserien.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Fem minutter før slutt på Nadderud kunne Stokkelien og lagkameratene endelig puste lettet ut og tilskuerne slippe jubelen løs.

Hødd hadde akkurat havnet under 1-3 borte mot Mjøndalen, og kunne ikke lenger true Stabæk i kampen om andreplass og direkte opprykk til eliteserien.

Da dommeren så blåste av 1-1-kampen mot Bodø/Glimt fikk spillerne besøk av ekstatiske hjemmefans. Supporterne på Nadderud stormet gressmatten og feiret opprykket med spillerne.

– Utrolig stolt

Minst like glad som både spillerne og tilskuerne var trener Petter Belsvik. Stabæk så ut til å ha sikret opprykket allerede i starten av oktober, men tre strake kamper uten seier sendte Hødd opp i ryggen på bærumslaget før siste runde.

– Dette er pur glede! Vi er nummer to og rykker opp. Jeg er så utrolig stolt av laget, troppen og hele klubben!

– Det er dette fotball dreier seg om - følelser! sier en smørblid Belsvik til NRK.no.

Opprykksdrama

Stemningen var imidlertid en helt annen da lagene gikk til pause på Nadderud.

Da ledet nemlig Hødd 1-0 borte mot Mjøndalen, mens Stabæk-Bodø/Glimt var målløst til pause. Dermed var det Hødd som hadde grepet om den viktige andreplassen i 1.- divisjon.

Tolv minutter inn i den andre omgangen scoret Mads Stokkelien sitt 17. mål for sesongen. Dermed sendte han Stabæk opp i ledelsen og forbi Hødd på tabellen, og enda bedre ble det da Mjøndalen utliknet Hødds ledelse og sendte Stabæk enda nærmere opprykk.

Nervene slapp imidlertid ikke taket på Nadderud. Bodø/Glimt utliknet Stabæks ledelse, og plutselig manglet det kun en Hødd-scoring før de på ny hadde grepet om opprykksplassen.

Scoirngene falt imidlertid til Mjøndalen, som tok ledelsen 2-1 og 3-1. Dermed kunne Stabæk slippe jubelen løs, mens Hødd må vinne kvalifiseringen for å rykke opp til eliteserien.

Stabæk

Timmi Johansen, målscorer Mads Stokkelien og Fredrik Brustad kan slippe jubelen løs etter at Stabæk sikret opprykk til eliteserien i siste serierunde i 1.- divisjon.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp