NRK Meny
Normal

Stabæk-spillerne raste etter streng utvisning

NADDERUD (NRK.no): Stabæk-spillerne gikk illsinte i garderoben etter at lagets ulykkesfugl Pablo Fontanello (30) ble utvist like før pause.

Fontanello utvist mot Vålerenga

UTVIST FØR PAUSE: Stabæks Pablo Fontanello skjønte fint lite da dommer Svein Oddvar Moen sendte ham av banen like før pause.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Selv lagets sindige trener Bob Bradley oppsøkte dommer Svein Oddvar Moen ute på gressmatta i pausen av kampen mot Vålerenga.

Amerikaneren var synlig lite fornøyd med utvisningen av lagets midtstopper Pablo Fontanello.

– Jeg mente det var en hands på en Vålerenga-spiller i forkant av utvisningen. Og selve utvisningen kunne like så gjerne vært et gult kort, sier Stabæk-treneren til NRK.no.

Voldsomme reaksjoner

Bradley og dommerne

Stabæk-trener Bob Bradley tok en prat med dommerne i pausen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Den argentinske midtstopperen gikk tøft inn i en duell med Rasmus Lindqvist på vei gjennom, og felte VIF-spilleren med en sklitakling.

Dommer Moen mente Stabæk-stopperen var sistemann mellom Lindqvist og målet, og sendte Fontanello rett i garderoben.

Som man ser av bildet over, skjønte ikke Fontanello stort av den avgjørelsen. Det gjorde heller ikke lagkameratene, som omsvermet dommeren.

Stabæk måtte spille resten av kampen med 10 mann.

– Vi måtte bare ut og prøve. Vi visste at det ville bli vanskelig med ti mann, og det ble det også. Kampen var på en måte tapt da vi mistet en mann, sier Stabæk-kaptein Jon Inge Høiland til NRK.no.

Selvmål og cornermål

Fontanello havnet i søkelyset allerede etter 15 minutter ut i oppgjøret mot Vålerenga.

Stabæks nye midtstopper, som forlot ukrainske Chronomorets Odessa grunnet urolighetene i landet, sleivet ballen i eget mål etter et hjørnespark.

Vålerenga doblet ledelsen 15 minutter senere ved Simon Larsen - også det etter et hjørnespark.

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv med de billige baklengsmålene. Vi var ikke godt nok konsentrert på de to hjørnesparkene, sier Bradley.

I andreomgang slet Stabæk i undertall. Derfor var det ingen overraskelse at Vålerengas storscorer Vidar Örn Kjartansson økte ledelsen til 3-0 etter 66 minutters spill.

Islendingen satte inn sitt sjuende seriemål med en kontant avslutning alene med keeper Sayouba Mandé.

– Det var et fint mål. Jeg er glad for at laget vinner. Jeg skal bare fortsette som dette, sier målscorer Kjartansson til TV2.

Snytt for straffe

Ti minutter før full tid ble Stabæk snytt for straffespark da Vålerengas Kamran Ali Iqbal stoppet ballen med armen etter et Stabæk-hjørnespark.

Denne gang holdt dommer Moen fløyta i hånden og lot spillet fortsette.

Seieren fører Vålerenga opp på 4.-plass på tabellen. Stabæk innehar 9.-plassen.

– Å vinne 3-0 i eliteserien gjør man ikke så ofte. Nå har vi gjort det to ganger på rad, så det er morro, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.