Stabæk ordnet ønskereprise

En mesterlig opphenting av Stabæk sørget for at bæringene vant 3-2 og gjentok bedriften fra i fjor.

Hjemmelagets Pontus Segerstrøm (t.h.) i duell med Edu.

Hjemmelagets Pontus Segerstrøm (t.h.) i duell med Edu.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Lyn fikk en tomålsledelse midtveis i 2. omgang og det så lenge ut som om Osloklubben skulle stikke av med alle poengene. Men det er Stabæks opphenting alle vil snakke om etter kampen.

Ståle Stensaas og Erling Knudzon hadde gitt Lyn ledelsen 2-0. Men da et kvarter gjensto av kampen så det ut som om Stabæk bestemte seg for at alle poengene skulle bli igjen i Bærum. Stabæk kjørte fullstendig over Lyn, og bæringene klarte å gjenta bedriften fra i fjor, da de også hentet opp en tomåls ledelse og vant 3-2.

Internasjonale målscorere for Stabæk

Før møtet med Lyn hadde ingen med norsk pass scoret for Stabæk. Slik er det fortsatt etter oppgjøret på Nadderud. Pontus Segerström headet inn utligningen før Somen Tchoyi reduserte med en kanon i nettaket.

Daniel Nannskog viste igjen sin enorme betydning for Stabæk. Den svenske spissjuvelen fikk stå alene innenfor Lyns 16-meter da han smalt pasningen fra Alanzinho kontant i mål og lagde sitt fjerde mål for sesongen.

Solid Eddie Gustafsson

Stabæk var det klart beste laget før Lyn våknet og tok ledelsen. Men en meget solid Eddie Gustafsson i Lyns mål sto som en levende vegg i 75 minutter. Lyns svenske keeper drev Stabæks angrepsspillere til vanvidd med en rekke kvalifiserte redninger, men han ble nødt til å kapitulere da Pontus Segerström steg til værs og vant duellen som førte til Stabæks redusering.

De to neste Stabæk-scoringene kunne ikke Eddie Gustafsson gjøre noe med og Stabæk vant fortjent kampen.

Stabæk står nå med 16 poeng og har inntatt tredje plass på tabellen. Selv om det er tidlig i sesongen ser det ut som om bæringene kan være med i medaljekampen i år.

Fotballnyheter