Alanzinho avgjorde

Stabæk topper eliteserien etter at de slo Tromsø 1-0 på Alfheim søndag kveld.  

TILs Lars Iver Strand og Stabæks Alanzinho
Foto: Bertinussen, Rune Schultz / SCANPIX

Målscorer for Stabæk var Alanzinho, som scoret etter 60 minutter.

LES OGSÅ: NRKSport.no fulgte Tromsø - Stabæk

I en kamp der vi så lite til Stabæks mye omtalte festfotball, var 10 sekunders magi fra Alanzinho nok til å sikre tre sterke bortepoeng og tabelltopp.

Nett-TV: Stabæk vant igjen

Mye skryt

Stabæk har fått mye skryt for sitt offensive spill denne våren, på tross av at de fleste topplagene har scoret flere mål enn Bærums-laget. I kveldens kamp på Alfheim fikk de 5505 tilskuerne se et Stabæk-lag som kjempet bedre enn de spilte, men som likevel sikret seg sin fjerde strake Eliteserieseier.

Men etter 60 minutter dempet Alanzinho et svakt utspill fra Ramovic rundt midtsirkelen og bød opp til dans. Brassen førte opp og dro av et par mann, Tromsø-forsvaret rygget og Alanzinho plasserte ballen nede ved venstre stolperot fra 16 meter. Og noen få sekunders magi var det som skulle til for å holde klubbrekorden på 11 strake Eliteseriekamper uten tap løpende.

Tromsø med på notene

Et aggressivt Tromsø-lag hadde helt tydelig gjort hjemmeleksen sin mot det tekniske Stabæk-laget. Hjemmelaget var kjapt oppe i bortelagets spillere og taklet de ut av stilen i store deler av kampen. Og både Sigurd Rushfeldt og Morten Moldskred hadde fete sjanser de kunne, og burde scoret på. Men konsentrasjonen glapp i et lite øyeblikk og dermed ble det ingen poeng i en ellers jevnspilt kamp.

Stabæk på tabelltopp

Med denne seieren seilte Stabæk opp på tabelltopp før kveldens siste kamp mellom Viking og Brann. I tillegg har Bærums-laget 11 strake Eliteseriekamper og syv bortekamper på rad uten tap, begge deler er klubbrekord. Minst like viktig for trener Jan Jönsson er det sikkert at laget viser at de også kan ta slitepoeng når festfotballen uteblir.

 

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp