NRK Meny
Normal

Stabæk lekte seg med Lillestrøm

Stabæk lekte seg til seier mot Lillestrøm søndag kveld.

Stabæk-jubel etter at Johan Andersson scoret 1-0-målet.
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Stabæk vant kampen 4-2 hjemme på Nadderud Stadion.

Nrksport.no fulgte kampen

Nett-TV: Stabæk best på Nadderud

Klasseforskjell på Nadderud

Det skulle være duellen mellom to sterke kandidater til seriegullet. Det ble overkjøring og sjansebonanza fra hjemmelaget. Og etter kampen var nok ikke de blå like bekymret for Alanzinho-situasjonen.

Selv om ukens mest omtalte fotballnavn tidvis lekte med Lillestrøm og avsluttet med et youtube-verdig mål, var det andre enn brasilianeren som briljerte mest.

Se i nett-tv: Lekte seg til seier

Revansjetid

Verken Anthony Annan eller Johan Andersson hadde det særlig trivelig i 2007. Andersson gikk småskadet og sleit med lite spillet til for Malmö FF. Annan slo ikke til for Start i sin første sesong i eliteserien, og ble også skuffet da hans påståtte onkel Kofi Annan ikke ville møte han på ”Først og sist”. Den tidligere generalsekretæren i FN var visst ikke i så nær slekt likevel.

Men i dag smilte begge ungguttene bredt. De eide midtbanen fullstendig, og eneste gangene man så noe til Lillestrøms midtbanespillere var da Bjørkøy og Riseth klippet ned fotrappe Stabæk-spillere.

Anthony Annan kom til Stabæk på lån fra Start, etter å ha storspilt ved siden av Michael Essien på Ghanas midtbane under Afrika-mesterskapet i januar. Det har også ryktes at midtbanespilleren nå skal også være aktuelt for russiske rubler i Chelsea.

LSKs Khaled Mouelhi i duell med Anthony Annan

Khaled Mouelhi i duell med Anthony Annan.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Andersson kom også nylig til Bærum, hvor han gjenforenes med Daniel Nannskog og trener Jan Jönsson fra et par sesonger i Landskrona.

Jönsson gliste bredt over sine billige signeringer etter kampen.

- Annan vokste enormt utover kampen, og Johan var fantastisk. En veldig god kamp av nykommerne våre, strålte den svenske treneren.

Identiske mål

Stabæk fikk sitt første mål etter 20 minutter. Annan headet til Nannskog som flikket videre til Andersson. Alene med keeper satte han den sikkert nede til høyre.

Så scorte Mouelhi for Lillestrøm på et noe tvilsomt idømt straffespark.

Rett før pause kopierte hurtige Andersson sin første scoring, igjen frispilt av makker Daniel Nannskog. Og plutselig hadde Veigar Pall Gunnarsson en konkurrent til å utgjøre eliteseriens farligste tospann sammen med Nannskog!

- Det er fantastisk med hans dype løp, det gir forsvarerene mye å tenke på. Nå er vi to som gjøre disse dype løpene, og da blir det farlig.

Daniel Nannskog skamroste sin nye og gamle medspiller til TV2 etter kampen. Andersson svarte med samme mynt:

- Jeg hadde selvfølgelig ikke forventet det her, men er veldig glad. Jeg kan jo litt om Nannskog sitt spill etter tiden i Landskrona, og vet at det gjelder å stikke når han får ballen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stabæks Alanzinho tatt fulgt av Khaled Mouelhi scorer 4-1-målet
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Alanzinho svarte

I andreomgangen satte Stabæk virkelig på turboen, og leverete en festfotball man sjelden ser på norske fotballbaner. De vant sjansestatistikken 12-3, det vil si at Lillestrøm kun skapte en sjanse utenom målene!

Christian Keller satte inn 3-1 etter en kjempeovergang fra Alanzinho. Brasilianeren satte selv inn 4-1 etter en dribleserie som Jon Midtun Lie fortsatt er svimmel etter. Alanzinho har etter sigende krevet 2,8 millioner i årslønn fra Bærum-klubben, og forhandlingene skal ha brutt fullstendig sammen tidligere denne uken.

- Det har skjedd mye denne uken, men jeg er glad for å vise mine beste fotball og hjelpe Stabæk med å vinne. Jeg tror vi er ferdige med kontraktspraten for godt, fortalte den lille dribleeleganten før dusjen.

Ny utvisning

Rett før slutt reduserte Vidar Riseth på en umarkert heading etter corner. Rett etter scoringen fikk Khalid Mouelhi rødt kort etter å ha slått ut ballen av hendene til Annan. Ghaneseren overspilte nok, men dommer Tommy Skjerven var svært klar på utvisningen.

Samme dommer kom i fokus da Lillestrøm tapte lignende oppgjør 3-1 i fjor og røyk ut av gullkampen. I den kampen viste Skjerven ut to LSK-spillere!

Tom Nordlie var overraskende fattet etter kampen:

- Vi er i god form, men totalt uten selvtillit. Det er pinlig å se på oss bakover i dag, selv om Stabæk er et kjempebra fotballag som vinner fortjent.

LSKs Khaled Mouelhi blir utvist av dommer Tommy Skjerven

Khaled Mouelhi blir utvist av dommer Tommy Skjerven.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Fornøyd Nannskog

I fjor klaget toppscorer Nannskog over at klubben hans hadde alt for tynn stall. I dag hadde pipa en annen melodi.

- Jeg har etterlyst konkurranse på midtbanen og er svært førnøyd troppen nå, sa han blidt.

For selv om fjorårets beste spiller Somen A. Tschoyi ikke ennå har funnet formen og var benket, var det ingen som savnet han i dag.

- Det er veldig, veldig fint å være Stabæk-spiller om dagen, avsluttet Nannskog

Det er trolig veldig, veldig fint å være Stabæk-supporter om dagen fortsatt. Laget spilte rett og slett vakkert i dag, og fortsetter det slik lukter det gull i Bærum!

Fotballnyheter