Hopp til innhold

Stabæk lekte seg med Lillestrøm

Stabæk lekte seg til seier mot Lillestrøm søndag kveld.

Stabæk-jubel etter at Johan Andersson scoret 1-0-målet.
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Stabæk vant kampen 4-2 hjemme på Nadderud Stadion.

Nrksport.no fulgte kampen

Nett-TV: Stabæk best på Nadderud

Klasseforskjell på Nadderud

Det skulle være duellen mellom to sterke kandidater til seriegullet. Det ble overkjøring og sjansebonanza fra hjemmelaget. Og etter kampen var nok ikke de blå like bekymret for Alanzinho-situasjonen.

Selv om ukens mest omtalte fotballnavn tidvis lekte med Lillestrøm og avsluttet med et youtube-verdig mål, var det andre enn brasilianeren som briljerte mest.

Se i nett-tv: Lekte seg til seier

Revansjetid

Verken Anthony Annan eller Johan Andersson hadde det særlig trivelig i 2007. Andersson gikk småskadet og sleit med lite spillet til for Malmö FF. Annan slo ikke til for Start i sin første sesong i eliteserien, og ble også skuffet da hans påståtte onkel Kofi Annan ikke ville møte han på ”Først og sist”. Den tidligere generalsekretæren i FN var visst ikke i så nær slekt likevel.

Men i dag smilte begge ungguttene bredt. De eide midtbanen fullstendig, og eneste gangene man så noe til Lillestrøms midtbanespillere var da Bjørkøy og Riseth klippet ned fotrappe Stabæk-spillere.

Anthony Annan kom til Stabæk på lån fra Start, etter å ha storspilt ved siden av Michael Essien på Ghanas midtbane under Afrika-mesterskapet i januar. Det har også ryktes at midtbanespilleren nå skal også være aktuelt for russiske rubler i Chelsea.

LSKs Khaled Mouelhi i duell med Anthony Annan

Khaled Mouelhi i duell med Anthony Annan.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Andersson kom også nylig til Bærum, hvor han gjenforenes med Daniel Nannskog og trener Jan Jönsson fra et par sesonger i Landskrona.

Jönsson gliste bredt over sine billige signeringer etter kampen.

- Annan vokste enormt utover kampen, og Johan var fantastisk. En veldig god kamp av nykommerne våre, strålte den svenske treneren.

Identiske mål

Stabæk fikk sitt første mål etter 20 minutter. Annan headet til Nannskog som flikket videre til Andersson. Alene med keeper satte han den sikkert nede til høyre.

Så scorte Mouelhi for Lillestrøm på et noe tvilsomt idømt straffespark.

Rett før pause kopierte hurtige Andersson sin første scoring, igjen frispilt av makker Daniel Nannskog. Og plutselig hadde Veigar Pall Gunnarsson en konkurrent til å utgjøre eliteseriens farligste tospann sammen med Nannskog!

- Det er fantastisk med hans dype løp, det gir forsvarerene mye å tenke på. Nå er vi to som gjøre disse dype løpene, og da blir det farlig.

Daniel Nannskog skamroste sin nye og gamle medspiller til TV2 etter kampen. Andersson svarte med samme mynt:

- Jeg hadde selvfølgelig ikke forventet det her, men er veldig glad. Jeg kan jo litt om Nannskog sitt spill etter tiden i Landskrona, og vet at det gjelder å stikke når han får ballen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stabæks Alanzinho tatt fulgt av Khaled Mouelhi scorer 4-1-målet
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Alanzinho svarte

I andreomgangen satte Stabæk virkelig på turboen, og leverete en festfotball man sjelden ser på norske fotballbaner. De vant sjansestatistikken 12-3, det vil si at Lillestrøm kun skapte en sjanse utenom målene!

Christian Keller satte inn 3-1 etter en kjempeovergang fra Alanzinho. Brasilianeren satte selv inn 4-1 etter en dribleserie som Jon Midtun Lie fortsatt er svimmel etter. Alanzinho har etter sigende krevet 2,8 millioner i årslønn fra Bærum-klubben, og forhandlingene skal ha brutt fullstendig sammen tidligere denne uken.

- Det har skjedd mye denne uken, men jeg er glad for å vise mine beste fotball og hjelpe Stabæk med å vinne. Jeg tror vi er ferdige med kontraktspraten for godt, fortalte den lille dribleeleganten før dusjen.

Ny utvisning

Rett før slutt reduserte Vidar Riseth på en umarkert heading etter corner. Rett etter scoringen fikk Khalid Mouelhi rødt kort etter å ha slått ut ballen av hendene til Annan. Ghaneseren overspilte nok, men dommer Tommy Skjerven var svært klar på utvisningen.

Samme dommer kom i fokus da Lillestrøm tapte lignende oppgjør 3-1 i fjor og røyk ut av gullkampen. I den kampen viste Skjerven ut to LSK-spillere!

Tom Nordlie var overraskende fattet etter kampen:

- Vi er i god form, men totalt uten selvtillit. Det er pinlig å se på oss bakover i dag, selv om Stabæk er et kjempebra fotballag som vinner fortjent.

LSKs Khaled Mouelhi blir utvist av dommer Tommy Skjerven

Khaled Mouelhi blir utvist av dommer Tommy Skjerven.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Fornøyd Nannskog

I fjor klaget toppscorer Nannskog over at klubben hans hadde alt for tynn stall. I dag hadde pipa en annen melodi.

- Jeg har etterlyst konkurranse på midtbanen og er svært førnøyd troppen nå, sa han blidt.

For selv om fjorårets beste spiller Somen A. Tschoyi ikke ennå har funnet formen og var benket, var det ingen som savnet han i dag.

- Det er veldig, veldig fint å være Stabæk-spiller om dagen, avsluttet Nannskog

Det er trolig veldig, veldig fint å være Stabæk-supporter om dagen fortsatt. Laget spilte rett og slett vakkert i dag, og fortsetter det slik lukter det gull i Bærum!

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten