NRK Meny
Normal

Stabæk-treneren måtte roe ned spillerne før start

Nervene var i høyspenn i Stabæk-garderoben før seriepremieren. Seks av spillerne som startet var 23 år eller yngre.

Hedenstad og Barrantes

Vegard Hedenstad og resten av Stabæks unggutter tok poeng mot Aalesund.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

NRK.no fulgte Stabæk - Aalesund spark for spark

– Jeg er lettet nå, sier Stabæks Vegard Hedenstad (20) til NRK.no etter kampen.

Han står i en brakke utenfor Nadderud Stadion og snakker med journalistene. For bare 15 minutter siden tok han og lagkameratene poeng mot regjerende cupmester og medaljekandidat Aalesund.

Stabæks unge og urutinerte lag er av mange tippet nord og ned i årets eliteserie, men søndag var de farlige mot AaFK spesielt før pause.

– Jeg synes vi gjøre en bra første omgang. Vi er aggressive og har det gøy, men det er skuffende at vi ikke scorer, sier Hedenstad.

24 år

Han er bare 20 år, men likevel en av dem med mest eliteserierfaring på dagens Stabæk-lag.

Hedenstad er en av kun tre Stabæk-spillerne som startet siste seriekamp i fjor og som fortsatt er igjen i 2012-troppen. Gjennomsnittsalderen på laget som startet mot Aalesund søndag var bare 24 år.

– Mange har ikke har spilt så mye eliteserie og var nervøse før start, sier 20-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Sten Grytebust

Aalesund-keeper Sten Grytebust holdt bortelaget inne i kampen med flere gode redninger i 2. omgang.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Medium pluss

Stabæk-trener Petter Belsvik forteller at han var nødt å roe ned flere spillere før kampen.

– Jeg måtte be en del av dem senke skuldrene. Jeg synes det var litt for mye nervøsitet blant dem, de så for alvorlig på det, sier Belsvik til NRK.no.

– Kos dere og ha det gøy, sa jeg. Jeg ba dem tenke at de skulle spille for et nesten fullsatt Nadderud, at det er nettopp det vi trener for gjennom hele vinteren. Jeg synes dem klarte seg bra, sier treneren som er «medium pluss» fornøyd med kampen.

– Annerledes spiller

Backingen fra treneren må ha hjulpet for da dommer Espen Berntsen blåste i gang kampen var all respekt lagt igjen i garderoben. Regjerende cupmester Aalesund ble flere ganger reddet av keeper Sten Grytebust.

– Det er ingen søplegjeng som spiller for Stabæk. Det er gode fotballspillre jevnt over. De må kanskje bruke litt tid på å sette sammen et godt lag, men det er gode fotballspillere. Det er mange lag som kommer til å reise herfra (Nadderud) uten poeng, sier Aafk-trener Kjetil Rekdal.

Hjemmelaget hadde kampens første sjanse ved David Hanssen etter bare tre minutter, men AaFK-keeper Grytebust slo skuddet fra Stabæks eldstemann (35) ut til corner.

Det måtte utallige dugnadstimer blant fansen til for å gjøre Nadderud klar til seriestart, men i seriestarten viste hjemmelaget at de kommer til å gjøre alt for å gi publikum valuta for pengene.

Etter snaut 20 minutter kom Stabæks Franck Boli alene med AaFK-keeperen, men Grytebust fikk en hånd på skuddet som Boli forsøkte å skru i lengste hjørne.

Fem minutter senere var Boli frempå igjen, men Aalesund reddet headingen på streken.

– Han er en litt annerledes spiller, en spiss som både møter og avslutter. Når han blir ennå mer klinisk foran kassa kommer han til score mange mål, sier trener Belsvik om 18 år gamle Boli.

Tverrliggeren

Stabæk var klart best den første halvtimen av kampen før det jevnet seg ut.

Like etter pause ropte hele Nadderud på straffe da David Hanssen gikk i bakken midt i feltet etter duell med Arnefjord, men dommer Espen Berntsen vinket spillet videre.

Selv om hjemmelaget var friske var det hjemmelaget som var nærmest scoring. Kvarteret etter pause smalt det fra Barrantes, ballen traff tverrliggeren som ble stående å skjelve sammen med Stabæk-supporterne.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.