NRK Meny
Normal

– De innbyrdes oppgjørene ekstremt avgjørende

Verken Lillestrøm eller Stabæk kommer til å avgi mange poeng. Derfor har Lillestrøm kniven på strupen allerede før lørdagens toppoppgjør. Du kan se kampen her!

Caroline Graham Hansen

Stortalentet Caroline Graham Hansen er en nøkkelspiller i Stabæks jakt på regjerende seriemester Lillestrøm.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– De innbyrdes oppgjørene er ekstremt avgjørende i toppserien, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness før Lillestrøm og Stabæk møtes til TV-sendt toppoppgjør kl. 17 lørdag ettermiddag.

– Lillestrøm og Stabæk skal være de klart beste lagene. Ingen av dem kommer normalt til å avgi mer enn fem-seks poeng mot andre lag. Det gjør at de innbyrdes oppgjørene blir veldig avgjørende, poengterer Klaveness.

Les også: Traaen tror på nytt LSK-gull

Avga poeng

Det betyr at Lillestrøm har presset på seg før det første møtet mellom de to antatte seriefavorittene. For laget fra Romerike har allerede avgitt to poeng da de overraskende bare klarte 1-1 borte mot Amazon Grimstad i forrige serierunde.

– Hvis Stabæk vinner i dag, og er oppe i en fem poengs ledelse, er det ingen tvil om at de har skaffet seg et viktig mentalt overtak. Hadde jeg vært Lillestrøm-spiller, hadde jeg vært veldig innstilt på å vinne i dag, sier Klaveness.

Lise Klaveness

NRKs fotballekspert Lise Klaveness hadde selv en stor karriere som spiller.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Den tidligere Stabæk-spilleren gir da også Lillestrøm en god mulighet.

– Lillestrøm har et godt grep på Stabæk på hjemmebane. Det er spesielt å komme til Lillestrøm-hallen. Jeg kan ikke sette fingeren på hva det er, det er jo en helt vanlig kunstgressbane, men luften føles spesiell der inne, fastslår Klaveness.

To spillestiler

– Hva blir avgjørende?

– Det er jo to spillestiler som møtes. Stabæk spiller 4-3-3 og er det laget i Norge som er mest opptatt av å bruke ballen. De flytter ballen hurtig for å lokke motstanderen ut av posisjoner. Lillestrøm spiller 4-4-2 og satser mer på overganger. De er mer gjennombruddshissig, analyserer Klaveness.

Samtidig påpeker hun at Lillestrøm ligner mer på Stabæk i år enn i fjor.

– Det henger sammen med at de har hentet nye spillere fra Røa, som er veldig gode med ball, forklarer hun – og sikter til Emilie Haavi, Madelene Giske og Lene Mykjåland.

– Hva kan vi forvente av kampen?

– Jeg tror det kan bli underholdene og målrikt. 80 prosent av de beste spillerne i toppserien er samlet i disse to klubbene. Da skal det bli god fotball.

Caroline Graham Hansen regnes som Norges største fotballtalent.

- Hyggelig å få oppmerksomhet

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.