- Han er vår trener ut sesongen

- Vi har full tillit til Jan Jönsson, og vi vil ikke foreta oss noe, sier styreleder Einar Schultz i Stabæk Fotball.

Video Jan Jönsson

Jan Jönsson må avklare om han trener Rosenborg eller ikke neste år, krever Stabæk-fansen

Foto: Nyhetsspiller

Stabæk-fansen krever at Jan Jönssons trenerframtid skal avklares før Rosenborg-kampen søndag. Men det ønsker ikke Stabæks ledelse å gå med på.

- Vi forstår at supporterne er urolige og utålmodige. Men vi forholder oss til at Jan er vår trener ut denne sesongen, sier Schultz.

Han legger til at dette er det enighet om både i klubbens ledelse og det sportslige utvalget.

Supporterne er skuffet

Supporterleder Albert Bårnes sier de tar ledelsens standpunkt til etterretning.

- Vi skal selvfølgelig støtte klubben fullt og helt. Men vi er skuffet over at ikke ledelsen gjør noe, sier Bårnes.

Seint i går kveld sendet de ut en pressemedling der de krevde avklaring foran søndagens kamp mot Rosenborg.

- Det er uholdbart at Jan Jönsson skal lede Stabæk i en kamp mot Rosenborg uten en avklaring på trenerspørsmålet, skriver Stabæks supporterklubb i en pressemelding.

Spekulasjonene om at dagens Stabæk-trener mer eller mindre er klar for Rosenborg fra neste sesong, bare øker i styrke, ettersom ingen vil bekrefte eller avkrefte det.

Søndag kveld møtes klubbene på Fornebu.

- Enten leder han ikke Stabæk, eller han erklærer at han ikke blir trener for Rosenborg i år eller i 2011, sier Albert Bårnes, leder i Stabæk Support.

Interessekonflikt

Supporterklubben presiserer at den er svært takknemlig for det Jönsson har gjort for Stabæk Fotball, og at svensken er en av de største stjernene - om ikke den største av dem alle - i klubben gjennom tidene.

Men nettopp derfor kan søndagens kamp innebære en stor konflikt:

"Vi kjenner Janne Jönsson som en utrolig ryddig mann, men å lede Stabæk i en kamp mot Rosenborg, som faktisk når poengene regnes sammen kan avgjøre om RBK spiller Champions League (eller ikke) neste år, vil medføre en enorm interessekonflikt. Det vil bli sådd tvil om enhver taktisk beslutning hvis denne dobbeltrollen er til stede", heter det i pressemeldingen.

Stabæk sliter for tiden også med andre problemer. De sparket sitt medisinske støtteapparat, de har en kontraktskonflikt gående med Mikkel Diskerud, og de ble torsdag slått ut av kvalifiseringen til europaligaen.

Fotballnyheter