Normal

Stabæk grep ikke muligheten

Stabæk tapte verdifulle poeng i gullstriden, mens Fredrikstad tok sin første borteseier for sesongen på Nadderud i kveld.

Stabæk - Fredrikstad
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Stabæk – Fredrikstad 0-2.

Stabæk hadde muligheten til å komme opp på like mange poeng som Lillestrøm etter dagens kamp mot Fredrikstad. Isteden meldte laget fra plankebyen seg på i medaljekampen.

Ble far og scoret i debuten

3. september 2007 blir definitivt en dato Andreas Tegström kommer til å huske en stund. Tidligere på dagen ble han far for andre gang, og kom for sent til å få bli med i startoppstillingen på Nadderud. Som innbytter scoret svensken i sin debut etter overgangen fra Sandefjord, og satte samtidig spikeren i Stabæk-kista med FFKs mål nummer to.

Reiste seg

Fredrikstad-trener Anders Grönhage var usikker på laget sitt etter at de ble slått ut av UEFA-cupen på verst tenkelige måte mot Hammarby i uken som gikk. Det så ikke ut til å ha påvirket spillerne hans som var klart best i Bærum i kveld.

Rosenborg ønsket seg for en stund siden Fredrikstads solide John Anders Bjørkøy til Trondheim før høstsesongen. Nok en gang gjorde midtbanespilleren en god kamp og scoret som vanlig da han fikk sjansen ifra straffemerket. Målet gjorde samtidig Bjørkøy til toppscorer i klubben som nok er såre fornøyd med at de beholdt sin kaptein.

Slett forestilling

Stabæk gjorde en slett forestilling på hjemmebane i kveld. I første omgang klarte ikke bæringene å skape noe som helst, og på tross av bedre innsats i den andre omgangen truet Daniel Nannskog og co. i virkeligheten aldri Rami Shaaban i FFK-målet.

Lukter medalje

Bortelaget hentet i sommer inn Kasey Wehrman og Ardian Gashi for å spille sentralt på midtbanen, og duoen ser ut til å bli en hit for østfold-laget. De var sitt lags soleklart beste spillere, og tok Stabæks vanligvis så gode midtbane fullstendig ut av kampen.

Med tre poeng tok FFK igjen Rosenborg på tabellen og er i øyeblikket bare fire poeng bak Stabæk på bronseplass. Hvis Tegström i tillegg finner tilbake til scoringsformen fra fjorårssesongen, vil laget hans bli å regne med i medaljekampen i høst.

Fotballnyheter