Stabæk på topp og bunn

Før den siste halvdelen av eliteseriesesongen topper Stabæk bortetabellen, men ligger sist på hjemmetabellen.

Stabæk

Stabæk topper bortetabellen, men ligger på bunn på hjemmetabellen.

Foto: Scanpix

– Vi bør kanskje bli litt mer kyniske og taktiske på hjemmebane slik vi er på bortebane. Frem til nå har vi vært opptatt av at vi også skal underholde publikum hjemme, sier Stabæk-trener Jörgen Lennartsson til NRK.

Han leder et lag som er best borte, altså det motsatte av normalen. Stabæk har tapt like mange kamper hjemme som de har vunnet borte: Fire.

– Vi ønsker å underholde, men først å fremst få tre poeng, forsikrer Stabæks midtbanespillere Mikkel «Mix» Diskerud.

Video Statistikk er uinteressant

Stabæk-trener Jörgen Lennartsson reagerte på tallene med irritasjon. Se klippet her!

Vanskelige hjemmekamper

Stabæk er, som keeper Jon Knudsen beskrev det på torsdagens trening, «et offensivt og spillende lag». Denne sesongen har de blitt straffet for sitt offensive spill på hjemmebane og til tider blitt kontret i senk.

På bortebane har ikke taktikken vært like offensiv.

– Det har definitivt vært vanskeligere å takle kampbildet i hjemmekampene enn bortekampene, innrømmer Lennartsson.

Han mener imidlertid at statistikken lyver fordi Stabæk, ifølge han, har vært gode i hjemmekamper de har tapt, blant annet mot Aalesund (1-2-tap).

Mikkel Diskerud, Stabæk

Mikkel 'Mix' Diskerud.

Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

– Vi må takle presset

«Mix» tror noe av forklaringen på den dårlige hjemmestatistikken handler om press.

– Vi slipper oss ikke så nedpå som vi burde gjort når vi spiller hjemme. Vi har et press på oss når vi har en så fin hjemmebane og vet vi skal prestere og vinne. Samtidig er vi profesjonelle fotballspillere og skal takle presset.

På grunn av dårlig økonomi er , men ingen av Stabæk-spillerne NRK har snakket med vil vekk. De skylder heller ikke på at de spiller sine hjemmekamper på eliteseriens eneste innendørsbane. Heller ikke at det er kunstgress.

– Dette er en kjempearene for å spille på bra fotball. Vi skal egentlig ha fordelen av å spille her fordi vi trener her og vet hvordan det er å spille inne. Vi må sørge for at dette blir vårt fort, sier Jon Knudsen som forstår at fansen er lei av at de ikke vinner hjemme.

– Publikum får ikke full valuta for pengene, men det er nå vi virkelig trenger dem, sier han.

Dersom Stabæk begynner å vinne hjemme dukker det sannsynligvis opp flere på tribunen også, for når alt kommer til alt er vel seier kanskje den beste underholdningen.

Fotballnyheter