Hopp til innhold

Stabæk på topp og bunn

Før den siste halvdelen av eliteseriesesongen topper Stabæk bortetabellen, men ligger sist på hjemmetabellen.

Stabæk

Stabæk topper bortetabellen, men ligger på bunn på hjemmetabellen.

Foto: Scanpix

– Vi bør kanskje bli litt mer kyniske og taktiske på hjemmebane slik vi er på bortebane. Frem til nå har vi vært opptatt av at vi også skal underholde publikum hjemme, sier Stabæk-trener Jörgen Lennartsson til NRK.

Han leder et lag som er best borte, altså det motsatte av normalen. Stabæk har tapt like mange kamper hjemme som de har vunnet borte: Fire.

– Vi ønsker å underholde, men først å fremst få tre poeng, forsikrer Stabæks midtbanespillere Mikkel «Mix» Diskerud.

Video Statistikk er uinteressant

Stabæk-trener Jörgen Lennartsson reagerte på tallene med irritasjon. Se klippet her!

Vanskelige hjemmekamper

Stabæk er, som keeper Jon Knudsen beskrev det på torsdagens trening, «et offensivt og spillende lag». Denne sesongen har de blitt straffet for sitt offensive spill på hjemmebane og til tider blitt kontret i senk.

På bortebane har ikke taktikken vært like offensiv.

– Det har definitivt vært vanskeligere å takle kampbildet i hjemmekampene enn bortekampene, innrømmer Lennartsson.

Han mener imidlertid at statistikken lyver fordi Stabæk, ifølge han, har vært gode i hjemmekamper de har tapt, blant annet mot Aalesund (1-2-tap).

Mikkel Diskerud, Stabæk

Mikkel 'Mix' Diskerud.

Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

– Vi må takle presset

«Mix» tror noe av forklaringen på den dårlige hjemmestatistikken handler om press.

– Vi slipper oss ikke så nedpå som vi burde gjort når vi spiller hjemme. Vi har et press på oss når vi har en så fin hjemmebane og vet vi skal prestere og vinne. Samtidig er vi profesjonelle fotballspillere og skal takle presset.

På grunn av dårlig økonomi er , men ingen av Stabæk-spillerne NRK har snakket med vil vekk. De skylder heller ikke på at de spiller sine hjemmekamper på eliteseriens eneste innendørsbane. Heller ikke at det er kunstgress.

– Dette er en kjempearene for å spille på bra fotball. Vi skal egentlig ha fordelen av å spille her fordi vi trener her og vet hvordan det er å spille inne. Vi må sørge for at dette blir vårt fort, sier Jon Knudsen som forstår at fansen er lei av at de ikke vinner hjemme.

– Publikum får ikke full valuta for pengene, men det er nå vi virkelig trenger dem, sier han.

Dersom Stabæk begynner å vinne hjemme dukker det sannsynligvis opp flere på tribunen også, for når alt kommer til alt er vel seier kanskje den beste underholdningen.

Fotball

 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Julian Nagelsmann ansatt som tysk landslagssjef i fotball

  Julian Nagelsmann erstatter Hansi Flick som sjef for det tyske herrelandslaget i fotball, bekrefter det tyske fotballforbundet.

  36-åringen skal lede laget fram mot EM-sluttspillet i 2024.

  – Vi går mot et EM i vårt eget land. Det blir noe helt spesielt, noe som skjer med noen tiårs mellomrom. Jeg har et stort ønske om å ta denne utfordringen, sier Nagelsmann i en uttalelse.

  Nagelsmann ledet Bayern München fra sommeren 2021 og fram til han fikk sparken i mars i år. I den tyske storklubben var han blant annet med på å vinne den tyske serien i 2021/22-sesongen. Tidligere har han også trent Hoffenheim og Leipzig.

  Hansi Flick mistet nylig jobben som landslagssjef for Tyskland etter 1-4-nederlaget for Japan på hjemmebane. Sparkingen skjedde bare ett år før EM på hjemmebane.

  Flick ble landslagssjef i 2021 og fikk 25 kamper i lederstolen. Han tok over ansvaret for «Die Mannschaft» etter at han i 2019/2020-sesongen ledet Bayern München til klubbens andre mestertrippel da laget vant både Bundesliga, den tyske cupen og mesterligaen. (NTB)

  nagelsmann
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Martin Ødegaard blir i Arsenal

  Landslagskapteinen har undertegnet en ny avtale, bekrefter Premier League-klubben i dag. Ifølge nettavisa The Athletic har Ødegaard skrevet under en femårskontrakt som gjør ham til det engelske lagets best betalte spiller.

  Martin Ødegaard er kaptein også i Arsenal, der han har spilt siden han første gang kom på lån i januar 2021.

  I forrige sesong ble han kåret til klubbens beste spiller, og onsdag kveld scoret han sitt første mål i Mesterligaen.

 • Newcastle slapp unna Milan-kanonade

  AC Milan var det klart beste laget hjemme på San Siro da de innledet årets mesterliga mot Newcastle tirsdag kveld. Særlig i førte omgang skapte italienerne mye.

  Den offisielle kampstatistikken viser 25-6 i avslutninger og 8-1 i avslutninger på mål. Newcastles eneste skudd på mål kom først fire minutter på overtid.

  Men Nick Pope i Newcastle-målet hadde en meget bra kveld på jobben, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at Samuel Chukwueze (bildet) og hans medpspilelre måtte rive seg i håret av frustrasjon, mens Newcastle fikk med seg et viktig bortepoeng i det som er omtalt som «dødens gruppe».

  De to øvrige lagene i gruppe F er nemlig Paris Saint-Germaine og Borussia Dortmund.

  AC Milan's Samuel Chukwueze
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters/NTB
 • Brentford-back ute for sesongen

  Brentfords venstreback Rico Henry må opereres for en alvorlig kneskade og mister trolig resten av sesongen. Det opplyser London-klubben på sitt nettsted.

  26-åringen falt forkjært etter en duell med Kieran Trippier i helgens 0-1-tap for Newcastle i Premier League, og nå er det klart at skaden er alvorlig.

  – Rico må opereres i løpet av nærmeste framtid, og deretter følger dessverre en langvarig periode med restitusjon, sier Brentfords medisinsk ansvarlige Neil Greig.

  (NTB)

  Nu1No0WdcZU
  Foto: PAUL ELLIS / AFP