Hopp til innhold

Spyttet på i avskjedskampen

Nils Arne Eggen fikk ikke den avskjeden han hadde ønsket som Rosenborg-trener etter at de tapte 2-0 på bortebane mot greske Aris.

Nils Arne Eggen ble spyttet på av en Aris-supporter

Nils Arne Eggen ble spyttet på av en Aris-supporter

Foto: Viasat 4

Kampfakta: Aris - Rosenborg

I sin siste kamp som Rosenborg-trener opplevde Eggen at Aris-fansen spyttet han på ryggen.

- Det var ikke noe pent gjort, men du vet at det er mye rart som står bak en, men nå skal vi ikke overdramatisere dette, sa Eggen til NRK.

- Vi har opplevd mye verre tidligere, som for eksempel da vi var i Tyrkia, så dette var ikke noe å bry seg om, sa han viderer.

Eggen (69) kom tilbake på RBKs trenerbenk i sommer da Erik Hamren ble svensk landslagssjef på fulltid. Trenerveteranen ledet trønderne til seriegull denne sesongen, men nå er det slutt. Fra nyttår overtar Jan Jönsson som ny Rosenborg-trener.

Effektive

Aris Thessaloniki

Aris-spillerne kunne slippe jubelen løs etter at avansementet var sikret

Foto: SAKIS MITROLIDIS / Afp

Hjemmelaget var mest effektive, men den første målet var ikke av det mest elegante slaget.

På overtid i 1. omgang skjøt en Aris spiller fra 17 meter. Skuddet traff Mikael Dorsin og gikk i en høy bue som keeper Daniel Ørlund feilberegnet. Han slo ballen i tverliggeren, og Danijel Cesarec som stod på en meter hadde små problemer med å nikke returen i mål.

Målet skulle likevel ha blitt annulert ettersom målscoreren dro nytte av at han sto i offside da det første skuddet gikk.

- Innsatsen var bra, men de scorer to mål på overtid i begge omgangene, og det er sløvt, sa Eggen.

- For svake foran mål

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen på vei ut av Kleanthis Vikelidis Stadion i Thessaloniki

Foto: Nikolas Giakoumidis / Ap

Heller ikke i annen omgang klarte Rosenborg å overliste Aris' målvakt, og Eggens mannskap gikk dermed på sitt femte tap i europaligaen. Nærmest scoring var Mikael Dorsin et drøyt kvarter før full tid, men svenskens skudd ble mesterlig reddet. På overtid punkterte i stedet innbytter Ricardo Faty kampen da han fikk med seg ballen inn i feltet og banket inn 2-0 bak Örlund.

- Vi må ha markante stoppere som rydder unna foran eget mål. Samtidig må målscorerne våre score mål. På begge områder har vi en del å gå på, sa Eggen videre.

Gruppejumbo

Rosenborg og Eggen har opplevd mange eventyrlige øyeblikk i europacupene, men i høst hadde de lite å stille opp med. RBK ble utslått av FC København i mesterligakvalifiseringen og fikk det også tøft i europaligaen.

Mot Aris hadde Rosenborg lite annet enn æren og rankingpoeng å spille for. Laget var allerede utslått fra gruppespillet og hadde ingen mulighet til å ta seg til 16-delsfinale. Ved å ta poeng i Thessaloniki kunne Rosenborg ha hjulpet Atletico Madrid videre fra gruppespillet, men den spanske tittelforsvareren måtte skuffet innse at også de er utslått etter 1-1 mot Leverkusen i siste kamp. I stedet var det Aris som slo følge med Leverkusen til cupspillet.

Blanke ark

Dette var Eggens siste kamp som Rosenborg-sjef i denne omgang, men det er langt fra sikkert at det var hans siste kamp som trener.

- Jeg stiller med blanke ark. Det er noen familiære ting som spiller inn, men vi får se hva som skjer, avsluttet Eggen.

Fotball

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden