NRK Meny
Normal

Spyttet på i avskjedskampen

Nils Arne Eggen fikk ikke den avskjeden han hadde ønsket som Rosenborg-trener etter at de tapte 2-0 på bortebane mot greske Aris.

Nils Arne Eggen ble spyttet på av en Aris-supporter

Nils Arne Eggen ble spyttet på av en Aris-supporter

Foto: Viasat 4

Kampfakta: Aris - Rosenborg

I sin siste kamp som Rosenborg-trener opplevde Eggen at Aris-fansen spyttet han på ryggen.

- Det var ikke noe pent gjort, men du vet at det er mye rart som står bak en, men nå skal vi ikke overdramatisere dette, sa Eggen til NRK.

- Vi har opplevd mye verre tidligere, som for eksempel da vi var i Tyrkia, så dette var ikke noe å bry seg om, sa han viderer.

Eggen (69) kom tilbake på RBKs trenerbenk i sommer da Erik Hamren ble svensk landslagssjef på fulltid. Trenerveteranen ledet trønderne til seriegull denne sesongen, men nå er det slutt. Fra nyttår overtar Jan Jönsson som ny Rosenborg-trener.

Effektive

Aris Thessaloniki

Aris-spillerne kunne slippe jubelen løs etter at avansementet var sikret

Foto: SAKIS MITROLIDIS / Afp

Hjemmelaget var mest effektive, men den første målet var ikke av det mest elegante slaget.

På overtid i 1. omgang skjøt en Aris spiller fra 17 meter. Skuddet traff Mikael Dorsin og gikk i en høy bue som keeper Daniel Ørlund feilberegnet. Han slo ballen i tverliggeren, og Danijel Cesarec som stod på en meter hadde små problemer med å nikke returen i mål.

Målet skulle likevel ha blitt annulert ettersom målscoreren dro nytte av at han sto i offside da det første skuddet gikk.

- Innsatsen var bra, men de scorer to mål på overtid i begge omgangene, og det er sløvt, sa Eggen.

- For svake foran mål

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen på vei ut av Kleanthis Vikelidis Stadion i Thessaloniki

Foto: Nikolas Giakoumidis / Ap

Heller ikke i annen omgang klarte Rosenborg å overliste Aris' målvakt, og Eggens mannskap gikk dermed på sitt femte tap i europaligaen. Nærmest scoring var Mikael Dorsin et drøyt kvarter før full tid, men svenskens skudd ble mesterlig reddet. På overtid punkterte i stedet innbytter Ricardo Faty kampen da han fikk med seg ballen inn i feltet og banket inn 2-0 bak Örlund.

- Vi må ha markante stoppere som rydder unna foran eget mål. Samtidig må målscorerne våre score mål. På begge områder har vi en del å gå på, sa Eggen videre.

Gruppejumbo

Rosenborg og Eggen har opplevd mange eventyrlige øyeblikk i europacupene, men i høst hadde de lite å stille opp med. RBK ble utslått av FC København i mesterligakvalifiseringen og fikk det også tøft i europaligaen.

Mot Aris hadde Rosenborg lite annet enn æren og rankingpoeng å spille for. Laget var allerede utslått fra gruppespillet og hadde ingen mulighet til å ta seg til 16-delsfinale. Ved å ta poeng i Thessaloniki kunne Rosenborg ha hjulpet Atletico Madrid videre fra gruppespillet, men den spanske tittelforsvareren måtte skuffet innse at også de er utslått etter 1-1 mot Leverkusen i siste kamp. I stedet var det Aris som slo følge med Leverkusen til cupspillet.

Blanke ark

Dette var Eggens siste kamp som Rosenborg-sjef i denne omgang, men det er langt fra sikkert at det var hans siste kamp som trener.

- Jeg stiller med blanke ark. Det er noen familiære ting som spiller inn, men vi får se hva som skjer, avsluttet Eggen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.