NRK Meny
Normal

Walkers' bananfrispark sendte Spurs opp på mesterligaplass

Roberto Carlos' legendariske bananfrispark fikk seg en reell konkurrent da Kyle Walkers perle sendte Tottenham opp på den viktige fjerdeplassen i Premier League.

Kyle Walker

Kyle Walker sendte i vei et vanvittig frispark fra 30 meters hold, som skrudde rundt muren og inn i keepers venstre hjørne. Morten Gamst Pedersen i Blackburn-muren kunne lite gjøre.

Foto: Sang Tan / Ap

Fyldig kampreferat: Tottenham - Blackburn 2-0

Kyle Walker

Kyle Walkers storspill kan sikre ham en plass på det engelske landslaget i sommerens EM-sluttspill.

Foto: IAN KINGTON / Afp

– Han viser en herlig teknikk, det er litt sånn Roberto Carlos-tendenser over det skuddet, sier TV2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

  • Var Kyle Walkers frispark på nivå med Roberto Carlos' "bananfrispark" mot Frankrike i 1997? Diskutér i kommentarfeltet under!

Kyle Walker ble nylig kåret til «Årets unge spiller» i Premier League, og etter 75 minutter mot Blackburn viste engelskmannen hvorfor:

Med innsiden av høyrefoten sendte Walker ballen rett i nettmaskene på et direkte frispark fra snaut 30 meter. Skuddet så lenge ut til å gå et godt stykke utenfor stolpen, men ballen skrudde voldsomt mot slutten og snek seg inn i Blackburn-keeper Paul Robinsons venstre hjørne.

Og skuddet var knallhardt: hele 114,7 kilometer i timen.

– Jeg spurte bare om jeg kunne ta det, og Rafael (Van der Vaart journ.anm.) sa det var greit. Man vet aldri hvordan det går, men denne gangen gikk det inn, sier Walker om det fantastiske skuddet.

Frisparkperlen fastsatte sluttresultatet til 2-0 - midtveis i første omgang pirket nevnte Rafael Van der Vaart inn 1-0, og scoret med det sitt tiende mål for sesongen.

Spurs tilbake på mesterligaplass

Raphael Van der Vaart

Rafael Van der Vaart ordnet det viktige førstemålet etter 22 minutters spill.

Foto: Sang Tan / Ap

Med seieren klatret Tottenham forbi Newcastle på bedre målforskjell i kampen om den viktige fjerdeplassen i Premier League, som gir kvalifisering til mesterligaen.

Begge lagene ligger nå på 62 poeng, mens Chelsea kun er ett poeng bak på 6.-plass med tre serierunder igjen å spille.

Dermed ligger det an til en rekordjevn kamp om 4.-plassen.

– Det har vært et fantastisk år for meg, nå håper jeg å avslutte sesongen med en topp fireplassering med Tottenham, sier Walker.

Bare sorgen for Blackburn

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for nedrykkstruede Blackburn, men verken han eller noen av lagkameratene viste tegn til at de ønsker å kjempe for å unngå nedrykk.

Blackburn løste faktisk ikke av et eneste skudd i løpet av kampen - noe som ikke har skjedd siden West Bromwich - Manchester City i 2004.

Lancashire-klubben har tapt seks av de siste sju kampene, og ligger nest sist på tabellen, med tre poeng opp til trygg plass.

Sjekk den jevne Premier League-tabellen her!

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia