NRK Meny
Normal

Helland melder forfall: – Jeg har ikke noe å gjøre på landslaget nå

Rosenborg-spillerne Pål André Helland og Ole Selnæs har meldt forfall til landskampene kommende uke. Fra før har Joshua King og Adama Diomande gjort det samme, og det kan gi landslagssjefen offensive problemer.

Pål Andre Helland

NYTT FORFALL: Pål Andre Hellands hofteskade gjøre at han har meldt forfall til landslaget, iallfall til Bulgaria-kampen

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Helland spilte Rosenborgs kamp mot Tromsø søndag. Han har slitt med en hofteskade en stund, og i dag tidlig meldte han forfall, skriver Rosenborg på sine nettsider.

Før helgen hadde landslagssjef Per-Mathias Høgmo fire aktuelle spisskandidater til startplass, men både King og Diomande sliter med skade og har meldt forfall til EM-kvalifiseringskampene mot Bulgaria (borte torsdag) og Kroatia (hjemme søndag).

– Jeg har ikke noe å gjøre på landslaget nå, sier han til rbk.no. – Jeg har kanskje vært 60 prosent de to siste kampene, og klarer ikke å spurte, sier han.

Før han legger til:

– Vi har blitt enige om at vi skal se det an, og blir hofta bedre kan det være jeg slutter meg til troppen etter Bulgaria-kampen.

Ole Kristian Selnæs sliter med en hodeskade han fikk mot Steaua Bucuresti i Europaligaen, og heller ikke han blir med laget til Bulgaria. Selnæs var ikke i Rosenborgs tropp i går.

Derfor er det gode nyheter for landslagssjefen at de to siste spissene i troppen, Jo Inge Berget og Alexander Søderlund, begge spilte 90 minutter og scoret for sine lag i helgen.

Erstattes av Håvard Nielsen?

Etter forfallene er det sannsynlig at Høgmo ønsker å hente inn minst en erstatter til EM-kvalifiseringskampene. Det blir trolig Håvard Nielsen, som har vært så å si fast i landslagstrenerens landslagstropper når han har vært skadefri, skriver NTB.

I sesonginnledningen hos Salzburg fikk han ikke spille de fem første kampene, men de to siste rundene har det blitt startplass på topp. Søndag fullførte han 90 minutter.

Skjelbred og Ødegaard byttet ut

Andre offensive spillere som kan bidra til viktige poeng i kvaliken er Martin Ødegaard, Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen, Stefan Johansen og Jone Samuelsen.

Ødegaard var mye involvert i Castillas offensive spill, men ble ofret etter 63 minutter da Real Madrids reservelag havnet under 0–1 mot Rayo Majadahonda. Nordmannens lag vant til slutt 2–1.

16-åringen virket litt kamprusten med et par dårlig mottak.

Stefan Johansen har vært viktig for det norske landslaget de siste kampene, men slet med å finne seg til rette i mesterligakvalifiseringen mot Malmö. I Celtics kamp mot St. Johnstone lørdag var midtbanespilleren ikke med i troppen.

Mye spilletid bakover

Bakover på banen fikk de fleste i troppen mye spilletid, men kun en keeper fikk spille. André Hansen spilte solid i 1-1-kampen mot Tromsø. Ørjan Nyland startet for Ingolstadt mot Borussia Dortmund og slapp i fire mål for en uke siden. Lørdag ble han benket mot Augsburg.

Even Hovland var på sin side delaktig i Nürnbergs viktig 1-0-seier over Fortuna Düsseldorf. Det var første gang klubben holdt nullen i ligaen.

Fotballnyheter