NRK Meny
Normal

Publikum kastet bananer - da fikk spilleren gult kort

Den brasilianske spissen Wellington endte i gråt etter grov rasehets under en kamp i Romania. Reaksjonene fra dommeren og motstandertreneren er oppsiktsvekkende.

Rumenske tribuneopptøyer

Rumenske tribuner er kjent for å være til tider svært utrivelige. Dette illustrasjonsfotoet er fra en kamp mellom Otelul Galati og FK Partizan.

Foto: STR / REUTERS

– Det er helt utrolig hva som skjedde, sier Wellington ifølge Reuters.

Ifølge den britiske avisa hadde den fargede Concordia Chiajna-spissen tårer i øynene etter kampen mot Rapid Bucuresti.

Kona og barna på tribunen

Gjennom store deler av kampen hadde publikum laget apetegn og kommet med rasistiske ytringer. Han fikk nok da tilskuere begynte å kaste bananer mot ham, ifølge Gazeta i det 59. minutt.

– Kona og barna mine var på tribunen. Jeg ville gå av banen, jeg er ikke en ape, sier han.

Dermed ga han beskjed til dommeren at han ville forlate gressmatta. Kamplederens reaksjon er kanskje det mest oppsiktsvekkende.

– Jeg ga beskjed til dommeren. Da fikk jeg gult kort, sier en opprørt Wellington til lokale medier.

Skylder på at banan glapp ut av publikums hånd

De uforklarlige reaksjonene fortsatte etter kampen. Motstandertrener Marian Rada var nemlig ikke i nærheten av å vise sympati. Tvertimot.

– Gråt han? Han burde heller gråte fordi han ikke scorte. En berømt fotballspiller som gråter som en kvinne, sa Rada - og fortsatte:

– Hvordan vet vi egentlig at det var en Rapid-supporter? Kanskje en banan bare glapp ut av hånda til noen av tilskuerne.

Det rumenske fotballforbundet har ikke kommentert saken. Rumenske medier har intervjuet flere eksperter som mener hendelsen kan få etterspill for klubbene.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.