«Nordlandsmafiaen» reddet Norge

Norge lå under i 75 minutter mot Russland, men Anders Konradsen stusset inn et godt resultat for Per-Mathias Høgmo og Norge.

FBL-WC-2014-FRIENDLY-NOR-RUS

Anders Konradsen og Oleg Shatov scoret de to målene i oppgjøret mellom Norge og Russland.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Anders Konradsen fra Bodø scoret sitt første landslagsmål da han stusset inn 1-0 på et innlegg fra vadsøværingen Morten Gamst Pedersen.

– Det var som vi hadde planlagt det. Nå har vi sittet sammen hele samlinga vi i nordlandsmafiaen, og pønska ut hvordan vi skulle klare det. Så når Gamsten kom inn så visste vi hva som skulle skje, sa en spøkefull og glad Anders Konradsen til NRK etter kampen.

– Viktig å ikke tape

Konradsen og Norge skapte mer enn mot Frankrike, og kampen var et steg i riktig retning.

– Det er en fantastisk følelse å score sitt første landslagsmål selvfølgelig. Det var veldig viktig å ikke tape i dag. Vi har fått en del kritikk etter Frankrike-kampen, så det var viktig for stemninga videre, sa Konradsen.

Mannen med den målgivende pasningen, Morten Gamst Pedersen, var fornøyd med utbyttet av det nordnorske samarbeidet.

– Nordlandsmafiaen står sammen i tykt og tynt. Det var morsomt for Anders å få sitt første mål og gøy for min del å være med å bidra, sa han.

Raskt baklengsmål

Høgmo

Norges landslagssjef, Per-Mathias Høgmo.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Norge fikk en tøff start på oppgjøret mot Russland. Bare tre minutter var spilt da et innlegg fra høyre endte hos Oleg Shatov som trillet ballen ned i venstre hjørne. Der og da virket det som om kritikken av det dårlige forsvarsspillet mot Frankrike hadde gått inn det ene og ut det andre øret hos de norske spillerne.

Gjennom hele kampen slet Norge med duellspillet etter innlegg. Gang på gang havnet vi på etterskudd, og spillerne vegret seg for å ta ansvar. Det tok også Høgmo tak i etter kampen.

– Vi gir bort for mange innlegg. Det kan vi ikke gjøre. Det bekymrer meg. Der er det et voldsomt utviklingspotensial. sa Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

Norsk scoring

Men framover klarte landslaget å skape mer enn tilfellet var mot Frankrike, og etter 77 minutter fikk Norge scoringen de hadde jaktet på.

Morten Gamst Pedersen hadde kommet inn for Mads Møller Dæhli, og han fikk ballen ute på venstresiden. Da så han Anders Konradsen på vei inn i sekstenmeteren, og løftet ballen perfekt inn. Konradsen stusset ballen videre inn i lengste hjørnet, og Igor Akinfeev, den russiske keeperen, var sjanseløs.

Flere mål ble det ikke, i det som må kunne kalles et steg i riktig retning i forhold til kampen mot Frankrike.

Fotball

Oppsummert

  • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.