NRK Meny
Normal

Spilte 0-0 - begge lag rykket ned

QPR og Reading er begge klare for Championship etter at ingen av lagene klarte å score under søndagens bunnoppgjør i Premier League.

Reading og QPR rykker ned

Readings Nick Blackman fyrer av et skudd, mens QPRs Armand Traore forsøker å blokkere. Skuddet endte utenfor.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Kampfakta: QPR - Reading 0-0

Både QPR og Reading stod med 24 poeng foran dagens desiderte bunnoppgjør i engelsk eliteserie. Skulle ett av lagene ha en teoretisk mulighet til å overleve, måtte de ta tre poeng i dag. Så skjedde ikke.

Den meget jevnspilte, men også svært hendelsfattige kampen endte nemlig målløst, som gir begge lag et fattig poeng. Det var ikke nok for noen av dem.

Spillerne takket hverandre for kampen, og trøstet hverandre nok litt da nedrykket var et faktum.

Ni poeng opp - tre kamper igjen

Opp til sikker plass er det ni poeng for QPR og Reading, med tre seriekamper igjen å spille. Skal noen av lagene beholde plassen, er de avhengig av at Wigan og Aston Villa taper alle sine tre siste kamper, mens de selv tar tre strake seire.

Men ettersom Wigan og Aston Villa møtes i siste serierunde, er ikke det syltynne håpet mulig. Dermed må begge klubbene belage seg på å spille Championship-fotball neste sesong.

Kampens største sjanse stod QPRs Esteban Granero for, da han sendte et frispark i tverrliggeren etter 12 minutters spill. Reading hadde også én stor sjanse i første omgang, men QPR fikk ryddet unna på streken etter mye frem og tilbake like foran mål.

Tre lag rykker ned fra Premier League. Det siste laget som rykker ned fra årets sesong, er ennå ikke klart. Wigan (32 poeng), Aston Villa (34 poeng), Newcastle (37 poeng) og Sunderland (37 poeng) kjemper alle for å unngå å bli med Reading og QPR ned én divisjon.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.