– Hvorfor sette kniven i ham og vri den rundt?

Spillerne på USAs fotballandslag er lei Jürgen Klinsmanns treningsregime. – Det er på kokepunktet, mener spillergruppen.

Jürgen Klinsmann

Jürgen Klinsmann har hyppige skifter av lagoppstillinger, og spillerne er ikke fornøyd med måten tyskeren styrer landslaget på. Klinsmann mener spillerne på gjennom ukomfortable perioder med usikkerhet for at de skal bli bedre.

Foto: Wilfredo Lee / Ap

Jürgen Klinsmann

Jürgen Klinsmann har ledet USAs fotballandslag siden 2011.

Foto: STRINGER / Reuters

Irritasjonen over Klinsmann skal ifølge spillerne ha nådd toppen da kaptein Carlos Bocanegra i siste minutt ble benket i VM-kvalifiseringskampen mot Honduras sist måned. Klinsmann skal ha fortalt de andre spillerne at kapteinen var på vei til en reserverolle.

– Han har allerede knust Carlos’ hjerte. Hvorfor sette kniven i ham og vri den rundt? sier en spiller som ikke vil stå frem med navn.

Misnøyen med den tyske treneren kommer frem i en fersk artikkel hos amerikanske Sporting News, skriver AFP. Den amerikanske avisen har over en lengre periode hatt samtaler med 22 personer tilknyttet landslaget. 11 av dem er nåværende landslagsspillere. Alle ønsker å være anonyme.

Misfornøyd med treningen

Spillerne irriterer seg over mer en kapteinvrakingen. På 24 kamper har Klinsmann valgt 24 ulike lagoppstillinger. Det faller ikke i god jord hos spillergruppen.

– Det er i ferd med å koke over, sier en spiller.

Spillere uttrykker også misnøye over treningsopplegget.

– Spillere som Pele og Maradona gjorde ikke alle disse tingene. Vi bruker mer tid på å bekymre oss over treningsstudioer og ernæring, og vi gjør ikke nok av et vi trenger på banen, mener en spiller avisen har snakket med.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klinsmann og Bocanegra

Jürgen Klinsmann og USAs landslagskaptein Carlos Bocanegra på en pressekonferanse i februar. Spillergruppen skal ikke være fornøyd med Klinsmanns hehandling av kapteinen, men Bocanegra tar treneren i forsvar etter krtikken.

Foto: Tanopress / AP

Diplomatisk Bocanegra

Den vrakende kapteinen Bocanegra er ikke med i USAs tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Costa Rica og erkerival Mexico. Tirsdag kveld uttrykte han seg på sin egen Facebook-side.

– I løpet av de siste 18 månedene har Jürgen introdusert mange nye ideer for laget. Han har en visjon for hvordan det skal vokse. Enhver trener har sin egen stil og metode, skriver Bocanegra.

Selv om lagkameratene hevder Klinsmanns vraking av kapteinen opplevdes som et ubehagelig øyeblikk og «en veldig besynderlig» avgjørelse, tar Bocanegra treneren i forsvar.

– Han har alltid vært ærlig mot spillere om hvor de står og hvilken vei han synes det går. Alle spillere vil ikke være fornøyde med alle avgjørelser og metoder, men han forteller deg ansikt til ansikt hvor du står, hevder kapteinen.

– I VM er det for sent

Klinsmann har fått presentert Sporting News' innhentende informasjon. Tyskeren forsvarer at han har tatt spillere ut av komfortsonen og holdt dem usikre på om de får starte og hvem de eventuelt skal spille med.

Den tyske treneren mener dette gjør spillerne bedre.

– Alle disse elementene kaster vi mot dem nå... Hvis vi ikke gjør det, er det for sent å starte med det under VM. Den eneste måte å komme opp på neste nivå, er å ta dem gjennom en slik ukomfortabel periode. De må lære at de må svømme i kaldt vann. Og vi skal overbevise verden senere, mener Klinsmann.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP