– Hvorfor sette kniven i ham og vri den rundt?

Spillerne på USAs fotballandslag er lei Jürgen Klinsmanns treningsregime. – Det er på kokepunktet, mener spillergruppen.

Jürgen Klinsmann

Jürgen Klinsmann har hyppige skifter av lagoppstillinger, og spillerne er ikke fornøyd med måten tyskeren styrer landslaget på. Klinsmann mener spillerne på gjennom ukomfortable perioder med usikkerhet for at de skal bli bedre.

Foto: Wilfredo Lee / Ap

Jürgen Klinsmann

Jürgen Klinsmann har ledet USAs fotballandslag siden 2011.

Foto: STRINGER / Reuters

Irritasjonen over Klinsmann skal ifølge spillerne ha nådd toppen da kaptein Carlos Bocanegra i siste minutt ble benket i VM-kvalifiseringskampen mot Honduras sist måned. Klinsmann skal ha fortalt de andre spillerne at kapteinen var på vei til en reserverolle.

– Han har allerede knust Carlos’ hjerte. Hvorfor sette kniven i ham og vri den rundt? sier en spiller som ikke vil stå frem med navn.

Misnøyen med den tyske treneren kommer frem i en fersk artikkel hos amerikanske Sporting News, skriver AFP. Den amerikanske avisen har over en lengre periode hatt samtaler med 22 personer tilknyttet landslaget. 11 av dem er nåværende landslagsspillere. Alle ønsker å være anonyme.

Misfornøyd med treningen

Spillerne irriterer seg over mer en kapteinvrakingen. På 24 kamper har Klinsmann valgt 24 ulike lagoppstillinger. Det faller ikke i god jord hos spillergruppen.

– Det er i ferd med å koke over, sier en spiller.

Spillere uttrykker også misnøye over treningsopplegget.

– Spillere som Pele og Maradona gjorde ikke alle disse tingene. Vi bruker mer tid på å bekymre oss over treningsstudioer og ernæring, og vi gjør ikke nok av et vi trenger på banen, mener en spiller avisen har snakket med.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klinsmann og Bocanegra

Jürgen Klinsmann og USAs landslagskaptein Carlos Bocanegra på en pressekonferanse i februar. Spillergruppen skal ikke være fornøyd med Klinsmanns hehandling av kapteinen, men Bocanegra tar treneren i forsvar etter krtikken.

Foto: Tanopress / AP

Diplomatisk Bocanegra

Den vrakende kapteinen Bocanegra er ikke med i USAs tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Costa Rica og erkerival Mexico. Tirsdag kveld uttrykte han seg på sin egen Facebook-side.

– I løpet av de siste 18 månedene har Jürgen introdusert mange nye ideer for laget. Han har en visjon for hvordan det skal vokse. Enhver trener har sin egen stil og metode, skriver Bocanegra.

Selv om lagkameratene hevder Klinsmanns vraking av kapteinen opplevdes som et ubehagelig øyeblikk og «en veldig besynderlig» avgjørelse, tar Bocanegra treneren i forsvar.

– Han har alltid vært ærlig mot spillere om hvor de står og hvilken vei han synes det går. Alle spillere vil ikke være fornøyde med alle avgjørelser og metoder, men han forteller deg ansikt til ansikt hvor du står, hevder kapteinen.

– I VM er det for sent

Klinsmann har fått presentert Sporting News' innhentende informasjon. Tyskeren forsvarer at han har tatt spillere ut av komfortsonen og holdt dem usikre på om de får starte og hvem de eventuelt skal spille med.

Den tyske treneren mener dette gjør spillerne bedre.

– Alle disse elementene kaster vi mot dem nå... Hvis vi ikke gjør det, er det for sent å starte med det under VM. Den eneste måte å komme opp på neste nivå, er å ta dem gjennom en slik ukomfortabel periode. De må lære at de må svømme i kaldt vann. Og vi skal overbevise verden senere, mener Klinsmann.

Fotball

 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP