NRK Meny
Normal

– Hvorfor sette kniven i ham og vri den rundt?

Spillerne på USAs fotballandslag er lei Jürgen Klinsmanns treningsregime. – Det er på kokepunktet, mener spillergruppen.

Jürgen Klinsmann

Jürgen Klinsmann har hyppige skifter av lagoppstillinger, og spillerne er ikke fornøyd med måten tyskeren styrer landslaget på. Klinsmann mener spillerne på gjennom ukomfortable perioder med usikkerhet for at de skal bli bedre.

Foto: Wilfredo Lee / Ap

Jürgen Klinsmann

Jürgen Klinsmann har ledet USAs fotballandslag siden 2011.

Foto: STRINGER / Reuters

Irritasjonen over Klinsmann skal ifølge spillerne ha nådd toppen da kaptein Carlos Bocanegra i siste minutt ble benket i VM-kvalifiseringskampen mot Honduras sist måned. Klinsmann skal ha fortalt de andre spillerne at kapteinen var på vei til en reserverolle.

– Han har allerede knust Carlos’ hjerte. Hvorfor sette kniven i ham og vri den rundt? sier en spiller som ikke vil stå frem med navn.

Misnøyen med den tyske treneren kommer frem i en fersk artikkel hos amerikanske Sporting News, skriver AFP. Den amerikanske avisen har over en lengre periode hatt samtaler med 22 personer tilknyttet landslaget. 11 av dem er nåværende landslagsspillere. Alle ønsker å være anonyme.

Misfornøyd med treningen

Spillerne irriterer seg over mer en kapteinvrakingen. På 24 kamper har Klinsmann valgt 24 ulike lagoppstillinger. Det faller ikke i god jord hos spillergruppen.

– Det er i ferd med å koke over, sier en spiller.

Spillere uttrykker også misnøye over treningsopplegget.

– Spillere som Pele og Maradona gjorde ikke alle disse tingene. Vi bruker mer tid på å bekymre oss over treningsstudioer og ernæring, og vi gjør ikke nok av et vi trenger på banen, mener en spiller avisen har snakket med.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klinsmann og Bocanegra

Jürgen Klinsmann og USAs landslagskaptein Carlos Bocanegra på en pressekonferanse i februar. Spillergruppen skal ikke være fornøyd med Klinsmanns hehandling av kapteinen, men Bocanegra tar treneren i forsvar etter krtikken.

Foto: Tanopress / AP

Diplomatisk Bocanegra

Den vrakende kapteinen Bocanegra er ikke med i USAs tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Costa Rica og erkerival Mexico. Tirsdag kveld uttrykte han seg på sin egen Facebook-side.

– I løpet av de siste 18 månedene har Jürgen introdusert mange nye ideer for laget. Han har en visjon for hvordan det skal vokse. Enhver trener har sin egen stil og metode, skriver Bocanegra.

Selv om lagkameratene hevder Klinsmanns vraking av kapteinen opplevdes som et ubehagelig øyeblikk og «en veldig besynderlig» avgjørelse, tar Bocanegra treneren i forsvar.

– Han har alltid vært ærlig mot spillere om hvor de står og hvilken vei han synes det går. Alle spillere vil ikke være fornøyde med alle avgjørelser og metoder, men han forteller deg ansikt til ansikt hvor du står, hevder kapteinen.

– I VM er det for sent

Klinsmann har fått presentert Sporting News' innhentende informasjon. Tyskeren forsvarer at han har tatt spillere ut av komfortsonen og holdt dem usikre på om de får starte og hvem de eventuelt skal spille med.

Den tyske treneren mener dette gjør spillerne bedre.

– Alle disse elementene kaster vi mot dem nå... Hvis vi ikke gjør det, er det for sent å starte med det under VM. Den eneste måte å komme opp på neste nivå, er å ta dem gjennom en slik ukomfortabel periode. De må lære at de må svømme i kaldt vann. Og vi skal overbevise verden senere, mener Klinsmann.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.