– Utsatt for mistanker og anklager som er ute av proporsjoner

Stabæk-trener Øyvind Eide har spillergruppens støtte, men de er likevel enig i at han har oppført seg upassende overfor Leni Larsen Kaurin.

r

Stabæk vant både serien og cupgullet under Øyvind Eides ledelse i sesongen som var.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Stabæk-trener Øyvind Eide har de siste dagene blitt beskyldt for å ha frosset ut Leni Larsen Kaurin fra laget etter at hun ikke gjengjeldte hans følelser for henne.

Tidligere fredag beklaget han sin egen oppførsel og innrømmet at adferden var upassende. Klubben har i kveld sittet i møter hvor hans stilling skal ha blitt diskutert, men ingen avgjørelse skal være tatt.

Får full støtte

Nå har klubbens spillergruppe sendt ut en pressemelding hvor de stiller seg bak treneren. Saken ble først omtalt av VG.

«Først og fremst er dette en vond sak for alle parter.

d

Leni Larsen Kaurin mener treneren gikk over streken med sine tilnærminger til henne.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
da

Øyvind Eide medgir at han oppførte seg upassende mot Kaurin, men er uenig i at han frøs henne ut av laget.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Vi i Stabæk fotball kvinner er en ansvarlig og voksen spillergruppe og ville helt klart tatt affære dersom vi hadde opplevd at noen på laget eller andre i klubben hadde blitt utsatt for seksuell trakassering.

Vi er enige i at det var upassende av Øyvind å innlede en uheldig relasjon med en av våre spillere høsten 2012, og han har beklaget dette ovenfor oss. Øyvind er blitt utsatt for mistanker og anklager som er ute av proporsjoner med det han faktisk har gjort.

Han og vår sportslige leder har vår fulle støtte, og vi står bak deres sportslige disponeringer og avgjørelser.

Nå gleder vi oss til å komme skikkelig i gang med sesongen 2014, der utfordringene står i kø.

Spillergruppa /v Ingvild Stensland, Ingrid hjelmseth, Trine Rønning, Cathrine Dekkerhus (Kapteinsteam)», heter det i pressemeldingen.

NRK.no har vært i kontakt med flere av spillerne, som ikke ønsker å kommentere saken utover det som står i pressemeldingen.

VIDEO: Se Leni Larsen Kaurin fortelle om tilnærmelsene fra treneren

Treneren for Stabæks damelag, Øyvind Eide, har i dag innrømmet upassende oppførsel, etter anklagene om trakassering av en tidligere spiller denne uka. Han vil ikke trekke seg, men klubben vurderer fortsatt hva som skal bli konsekvensen. Reporter: Nils Fredrik Røren, foto: Trond Stenersen, redigering: Syver Gustavo Svensrud

VIDEO: Øyvind Eide beklager upassende adferd overfor Leni Kaurin Larsen.

– Fikk gavekort på erotisk massasje

Leni Larsen Kaurin spilte i Stabæk forrige sesong, men fikk ikke fornyet kontrakten sin. Hun er nå usikker på fotballfremtiden.

Hun fortalte sin versjon i et lengre intervju med NRK.no tidligere i uka.

– Da vi var og spiste på restaurant en gang, kom plutselig servitøren bort til bordet vårt med ti roser. De var til meg fra Øyvind. Jeg fortalte ham at jeg ble overrasket og satt ut, men han mente jeg fortjente det, sa Kaurin.

– Senere ga han meg et gavekort – selv om jeg hadde sagt ifra om at jeg ikke ville ha noen gaver fra ham. På gavekortet sto det at jeg skulle få en erotisk massasje med «happy ending» – utført av ham selv. Du kan jo synes det høres morsomt ut og bare le av det, men det var å gå ganske langt over streken, syntes jeg. Da hadde jeg også sagt ifra ganske klart på et tidligere tidspunkt at jeg ikke var interessert i ham, sa Kaurin.

Hun fortalte også at Eide hadde gitt henne utenomsportslige bemerkninger på treningsfeltet.

Vil vurdere trenerens stilling

Stabæks styreleder Espen Moe sier til NRK.no at klubben kommer til å bruke de neste dagene på å vurdere hva de eventuelt skal foreta seg videre i saken.

– Vi mener det er upassende atferd av en trener å invitere en av spillerne ut på middag, blant annet. Vi skal diskutere i de nærmeste dagene hvilke konsekvenser dette får for treneren, sier Moe.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp