NRK Meny
Normal

Spiller for millionbonuser

Rosenborgspillerne kan sikre seg en bonuspott på 20 millioner kroner dersom laget kvalifiserer seg til gruppespillet i mesterligaen.

Rosenborg jubler

RBK-spillerne kan få mer å juble for hvis prestasjonene i mesterligaen fortsetter.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Rosenborgspillerne kjemper om mer enn bare penger i klubbkassa.

 

 

Dersom laget slår ut finske Tampere av mesterligaen kan spillerne sikre seg millionbonuser. Avhengig av hvor langt klubben når, og hvor mange andre lag fra Norden som kvalifiserer seg til mesterligaen, vil trolig spillerne dele en bonus på minst 20 millioner kroner.

- Det er en gulrot det her. Økonomisk er det selvsagt bra, og sånn har det jo vært i alle årene. Helt fra Nils Arne Eggen starta til han slutta. så har det vært gode bonuser, gode penger til spillerne og i tillegg gode penger til klubben, forteller veteranen Vidar Riseth, som ikke legger skjul på at det gir litt ekstra inspirasjon.

Tjener opp mot 90 millioner

De totalte inntektene til Rosenborg vil kunne bli så høye som opp nærmere 90 millioner kroner, dersom klubben igjen kvalifiserer seg til mesterligaen. Spillerne deler en prosentvis andel av klubbens overskudd seg i mellom etter en fast fordelingsnøkkel.

Det betyr at enkelte spillere kan få rundt en million kroner av den potten i ren bonus. I tillegg kan enkelte spillere ha sikret seg spesialbonuser i sin individuelle kontrakt med klubben. Dette kommer i såfall på toppen av de andre pengene.

Trener Knut Tørm får også sin del av kaka dersom det blir suksess, men de pengene er han lite opptatt av i forkant av kveldens kamp.
- Vi har det godt sånn som vi har det, og det vi vil er å gå ut å bevise vi er gode nok for Champions League, forteller Tørum.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.