Sparkede Stabæk-spillere må møte på trening

Stabæk starter sesongoppkjøringen med flere spillere som trolig snart skal bort.

Stabæk

Stabæk-jubel etter scoring i fjor. Nå sparker klubben flere spillere, men de må møte på trening likevel

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Haris Scenderovic er en av de oppsagte spillerne. Han bekrefter at han reiser fra Sverige onsdag kveld og har planer om å stille på årets første fellestrening med Stabæk torsdag.

– Jeg starter som normalt med Stabæk i 2012. I mine tanker fortsetter jeg som før, sier han til NRK.

Før jul mottok han og lagkameratene Jon Knudsen, Jan-Kjell Larsen, Torstein Andersen Aase og Tor-Marius Gromstad oppsigelsesvarsel fra Stabæk .

NRK.no vet at flere har fått formelle oppsigelsesbrev i ettertid.

- Må møte fram i oppsigelsestiden

Men til tross for at spillerne har fått sparken, er de nødt å møte på trening fremover. De blir dermed med på sesongoppkjøringen til klubben selv om de snart skal bort når oppsigelsestiden er over.

– De oppsagte spillerne må møte i oppsigelsestiden for å motta lønn. Jeg har fått signaler på at i alle fall fem av de seks det gjelder kommer til å møte på trening i morgen, sier NISO-leder Joachim Waltin.

Stabæks nyansatte trener, Petter Belsvik , sier han ikke kommer til å forskjellsbehandle de oppsagte spillerne.

– Dette kommer jeg til å løse veldig enkelt. De spillerne det gjelder er med på lik linje med de andre. I mine øyne er alle som møter opp i morgen Stabæk-spillere, sier han.

Nye Stabæk-signeringer

Haris Scenderovic håper fortsatt at Stabæk vil tilby ham å være med videre på tross av oppsigelsen. Opprinnelig hadde svensken kontrakt ut dette året, og mener den fortsatt er gyldig.

– Jeg vet at Stabæk er i en vanskelig situasjon. Men vi spillerne har også våre krav og våre familier å tenke på. Jeg håper dette løser seg på best mulig måte for både klubben og meg, og at jeg kan fortsette som vanlig, sier Scenderovic.

Waltinn bekrefter at flere av de oppsagte spillerne synes situasjonen er vanskelig.

– Det er klart det blir spesielt på Nadderud i morgen når de oppsagte spillerne møter nye ansikter som har fått kontrakt og kanskje noen som er der på prøvespill, sier han.

I går signerte Stabæk angrepsspilleren Boli Franc. Scendervic legger ikke skjul på at han stusser på at klubben henter spillere etter først å ha sparket flere.

– Stabæk må få gjøre som de vil, men jeg tror ikke det er optimalt at nye spillere kommer inn mens vi sitter igjen uten kontrakt. Jeg syns man skal prioritere dem man har, ikke bare hente utenfra hvis man ikke har løst problemene sine først, fastslår han.

Knudsen forhandler videre

Også Jon Knudsen vil forhandle med Stabæk om videre samarbeid. Hans advokat, Espen Juul Haugan, bekrefter at partene skal i møter i løpet av denne uken eller den neste.

– Vårt mål er å forhandle frem både en kortere og en lengre avtale. Én som går på spill og én som åpner for å samarbeide med klubben etter den aktive karriéren, sier han.

Knudsen har tidligere uttalt at han håper å få en rolle som keepertrener i klubben om noen år.

Fotballnyheter