Hopp til innhold

Disse kan skifte klubb etter finalen

Borussia Dortmund har sjarmert en hel fotballverden på vei mot klubbens andre mesterligafinale. Suksessen har gjort lagets stjernespillere til hete salgsobjekter.

Borussia Dortmunds salgsobjekter

Mario Götze (til høyre) er allerede solgt til kveldens motstander Bayern München, mens Mats Hummels (til venstre), Robert Lewandowski og keeper Roman Weidenfeller alle linkes vekk fra Dortmund.

Foto: NTB Scanpix/Getty Images

Følg mesterligafinalen: Borussia Dortmund - Bayern München fra kl 20.45

– Borussia Dortmund har hverken prestisjen eller lønningene til å kunne konkurrere mot de største klubbene, så det er klart at de aller største stjernene gjerne søker seg vekk, sier Mathias Kraft, leder for Bayern Münchens norske supporterklubb, til NRK.no.

Supporterleder i Bayern München Mathias Kraft

Mathias Kraft er president i Bayern Münchens norske supporterklubb.

Foto: Privat

Når kveldens høyinteressante mesterligafinale mot Bayern München er ferdigspilt, er sommerens overgangsvindu rett rundt hjørnet.

Og Borussia Dortmund - som sist spilte mesterligafinale i 1997 - har flere av fotball-Europas mest ettertraktede navn i stallen.

Både motstander Bayern München og de store klubbene i Spania og England står klare med både pund og euro for å friste de helgules stjernespillere til andre ligaer.

Götze gikk - Lewandowski neste?

– Midstopper Mats Hummels kan forsvinne. I tillegg til Lewandowski selvsagt. Og keeperen Roman Weidenfeller har spilt en glimrende turnering og kan være aktuell for et klubbskifte, spår Bundesliga-entusiast Kraft.

I fjor hentet Manchester United japaneren Shinji Kagawa vekk fra Dortmund, og allerede før sommerens overgangsvindu åpner har Bayern gått til innkjøp av midtbanespilleren Mario Götze.

Lagets stjernespiss, polske Robert Lewandowski, har vært på alles lepper etter firemålsshowet mot Real Madrid i semifinalen. Både Manchester United, Real Madrid, Bayern München og Chelsea jakter måltyvens underskrift.

I tillegg verserer det flust med rykter både rundt lagets forsvarsbauta Mats Hummels, som ryktes å være ønsket av Barcelona, og den solide og trofaste sisteskansen Roman Weidenfeller.

– Har hatt marginene på sin side

Dag Solheim har kommentert Bundesliga for Eurosport i flere sesonger. Den tidligere Canal +-programlederen tror imidlertid Jürgen Klopp og hans støtteapparat vil klare å beholde kjernen i laget - selv om laget neppe holder samme nivå neste sesong.

– Jeg tror ikke Dortmund rakner helt, men at de tar seg helt til finalen de kommende årene tviler jeg på. De har hatt marginer med seg i år - som du jo må ha, sier Solheim.

– Dette er nok deres mulighet til å vinne mesterligaen, presiserer Solheim.

Borussia Dortmund havnet i en beintøff gruppe i årets mesterliga, men viste prov på kvalitet da de avanserte til sluttspillet på bekostning av både Ajax og Manchester City.

I kvartfinalen var de svært nære å ryke ut mot Málaga, men to overtidsmål i returoppgjøret sikret et smått mirakuløst avansement.

I semifinalen gjorde de kanarigule - med brennhete Lewandowski i spissen - kort prosess med José Mourinho og stjernegalleriet til Real Madrid.

Dag Solheim

Dag Solheim følger Bundesliga tett, og har kommentert tysk fotball for Eurosport.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Lewandowski er veldig «hot» på markedet, og selvfølgelig blir de svekket ved å miste både Götze og Kagawa i fjor, sier Solheim.

Spår ellevilt overgangsvindu

Flere eksperter har allerede spådd elleville tilstander blant Europas giganter til sommeren.

– Det kan fort bli overgangsfest, har Ståle Solbakken, tidligere trener i tyske Köln og engelske Wolverhampton, uttalt tidligere.

Les også: Bundesliga ut av skyggen - stadig mer populært

Blir tett og jevnt

Både Bayern-supporterlederen og Solheim spår en knalljevn finale.

Borussia Dortmund endte som kjent på 2.-plass i årets Bundesliga, hele 20 poeng bak Bayern München - som har slått rekord etter rekord i årets sesong.

Men Borussia har likevel vist seg å ha overtaket i oppgjørene mellom lagene - som har gått ubeseiret gjennom sju av de siste ni kampene mot Bayern.

Les også: Uavgjort i generalprøven til finalen

– Jeg har en svakhet for Borussia Dortmund. De er litt lillebror. Men det er umulig å spå utfallet. Disse lagene kjenner hverandre ut og inn, sier Solheim.

– Dersom Bayern scorer tidlig, vil Dortmund sette opp tempoet. Det kan bli veldig mange mål. Men det er umulig å spå, sier Kraft.

Fotball

  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

    Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

    Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

    Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

    (©NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

    Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

    Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

    Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
    Foto: Christoffer Andersen / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden