Sendte Spania til himmels

Spania er i sin aller første VM-finale etter 1-0 over Tyskland i semifinalen.

Seiersmålet kom 13 minutter før slutt.

Xavi la en presis corner til Carles Puyol, som fra sin plass langt ute i feltet stanget ballen i målet.

Carlos Puyol scoer mot Tyskland

Carlos Puyol setter hodet til o sender Spania til sin aller første VM-finale

Foto: Luca Bruno / Ap

Da hadde spanjolene kjørt kampen i andre omgang og hatt flere store sjanser.

Etter scoringen kastet tyskerne alt framover. Det gav Spania gode kontringsmuligheter.

Spania hadde ballen mest i første omgang, men uten de mange og store sjansene. Etter pause kjørte de hardt ut og presset Tyskland langt bakover, og hadde flere svære muligheter første kvarteret.

Kampen ble forstyrret da en tilskuer stormet banen tidlig i første omgang.

Bærer vekk supporter
Foto: SIPHIWE SIBEKO / Reuters

Uniformert i Supermann-drakt og med en vuvuzela i hånden, sprang han plutselig ut på banen. Kampen ble stoppet en liten stund mens vaktene fikk ført "superhelten" ut av banen.

Følg Tyskland - Spania spark for spark fra klokken 20.30

Spania åpnet bra og hadde mye ball det første kvarteret, men begge lag hadde sine sjanser. Spanjolene så likevel ut til å ha et lite overtak på tyskerne etter en halvtimes spill.

Etter hvert har tyskerne hevet seg noe, men foreløpig har ingen av lagene kommet til svært farlige sjanser.

Scheie: - Press på hjemmebane

Spania startet med sin angrepsspiller Fernando Torres på benken i VM-semifinalen mot Tyskland.

Også Cesc Fabregas begynte kampen på benken. Spissen ble skadet på trening i går.

Liverpools stjerneangriper Fernando Torres har slitt med skader store deler av sesongen, men ble skadefri til VM. På tross av at Torres ikke har imponert som i sine beste stunder, har han fått tillitt så langt i VM, ofte på bekostning av nettopp Fabregas.

DIREKTE FRA BERLIN: Tyskerne følger semifinalen

Video Tyskerne følger semi-finalen

Nå er tydeligvis tålmodigheten over for trener Vicente del Bosque. Det synes ikke NRKs Arne Scheie er særlig overraskende.

- Det har vært et veldig press på hjemmebane om å sette ham ut etter en dårlig turnering. Dermed får altså ikke matchvinneren fra EM-finalen i 2008 tillit, sier Scheie.

Bildegalleri: Folkefest på tribunen!

Spania starter med disse 11:

Ilker Castillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Carlos Puyol, Joan Capdevila, Xabi Alonso, Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Pedro, David Villa.

Tyskland starter med alle sine antatt beste, unntatt Thomas Müller, som er suspendert.

De åpner med disse:

Mauel Neuner, Philipp Lahm, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Jerome Boateng, Piotr Trochowski, Sami Khedira, Bastian schweinsteiger, Lukas Podolski, Mesut Özil, Miroslav Klose.

Kampen begynner kl 20.30. Hør kampen direkte fra kl 20.30

Fotball

 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Sendte Chelsea til semifinale

  Guro Reiten tok ansvar da Chelsea var på vei ut av ligacupen. Med ett mål og to assist senket hun Manchester City i kvartfinalen.

  Reiten startet på benken, men kom inn for Erin Cuthbert etter en drøy time. Hun la opp til utligningsmålet i det 90. minutt, scoret ledermålet i 1. ekstraomgang og serverte igjen da Sophie Ingle fastsatte resultatet til 4-2.

  Dermed fikk Chelsea revansj for tre tidligere bortetap mot Manchester City i ligacupen og er klar for semifinale mot West Ham eller Durham.

  Maren Mjelde spilte hele kampen i Chelsea-forsvaret, men det var Reiten og de andre innbytterne som spilte hovedrollene da tittelforsvareren tok seg videre.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gikk på en ordentlig cup-mine i Spania onsdag. Nivå tre-laget Alcoyano måtte tåle en utvisning, men vant 2-1 etter ekstraomganger.

  Etter 115 spilte minutter scoret Juanan Casanova seiersmålet som sørget for en skikkelig skrell. Real Madrid stilte med mange førstelagsstjerner fra start, men maktet ikke å slå laget som til daglig spiller i Segunda B-divisjonen.

  Martin Ødegaard var imidlertid ikke med. Det var storoppslag i spanske medier inn mot kampen om at nordmannen ønsker seg et utlånt etter å ha blitt vraket fra Real-troppen flere ganger.

  Oppgjøret startet oppskriftsmessig for gjestene fra Madrid. Eder Militao scoret på overtid i første omgang og sørget dermed for 1-0-ledelse til pause.

  N4alSodTR50
  Foto: Jose Breton / AP