NRK Meny
Normal

Rekdal: – Vi er stokk dumme som gir bort de målene der

ULLEVAAL (NRK): Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er ikke nådig mot eget lag etter å ha tapt mot Bodø/Glimt - som tok sin første borteseier i år.

rekdal

MISFORNØYD: - Det er for store svingninger, men det er grenser for hvor lavt ned vi skal falle, sier Kjetil Rekdal.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Store feil, stygge balltap på egen banehalvdel. Det er litt sånn «værsågod, Bodø/Glimt, her kan dere score». Vi vil visst ikke vinne, sukker Kjetil Rekdal.

Vålerenga er et av få lag som fortsatt er i posisjon til å kunne utfordre Rosenborg i kampen om seriegullet. Men da må de vinne hjemmekampene mot bunnlagene.

Det så de lenge ut til å klare på Ullevaal søndag kveld.

Men 81 minutters spill kom Alexander Sørloth alene med Michael Langer i VIF-målet etter en rask Glimt-kontring. Trønderen løftet ballen enkelt over den utrudense målvakten, og dermed sto det 1-1.

Snudde på overtid

På overtid sørget den tidligere Rosenborg-spilleren Trond Olsen for at at gjestene kunne reise hjem med alle de tre poengene.

Sivert Heltne Nilsen mistet ballen rett utenfor Vålerengas 16-meter, og Glimt lot seg ikke be to ganger.

– Vi er stokk dumme som gir bort de målene der, sier Rekdal.

– Vi må bli bedre. Det er for store svingninger, men det er grenser for hvor lavt ned vi skal falle. Vi spiller ikke veldig bra, men vi er totalt overlegne motstanderen. Men det mangler intensitet og den brutale vinnerviljen. Det er brutalt å måtte erkjenne det, utdyper Rekdal.

Sørloth

GULJUBEL: Alexander Sørloth utlignet for Glimt mot Vålerenga.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Om Sørloth og Olsen hjalp Rosenborg, hjalp de naturligvis også sitt eget lag. Ettersom Tromsø vant tidligere på kvelden, kunne de gule ha sakket akterut under nedrykksstreken med tap.

Vålerenga var det beste laget i første omgang, men uten å score.

– Vi får svar på at vi er ikke gode nok på en del områder. Det må vi bare gjøre noe med, sier Rekdal.

Vålerenga sløste

Minuttet ut i andre omgang skulle VIF imidlertid få hull på byllen. Deshorn Brown, som hadde to gode muligheter til å score før hvilen, kom til dødlinja og slo en klassisk 45-gradder ut i feltet.

Der sto Daniel Fredheim Holm, som fikk lov til å sikte før han jekket ballen opp i nettaket bak Bodø/Glimt-keeper Pavel Londak.

Noen minutter senere fikk Brown sin tredje store sjanse, men heller ikke denne gangen klarte han å få ballen i mål.

Dermed ble det tap for Vålerenga.

– Etter 1-0 slutter vi å spille fotball. Vi bare måker den opp og håper at de skal gjøre feil. Det har preget oss litt i år at vi blir litt feige når vi leder. Vi må bare jobbe med det, sier VIF-kaptein Christian Grindheim.

Kampen endte 1-2.
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.