Rekdal: – Vi er stokk dumme som gir bort de målene der

ULLEVAAL (NRK): Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er ikke nådig mot eget lag etter å ha tapt mot Bodø/Glimt - som tok sin første borteseier i år.

rekdal

MISFORNØYD: - Det er for store svingninger, men det er grenser for hvor lavt ned vi skal falle, sier Kjetil Rekdal.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Store feil, stygge balltap på egen banehalvdel. Det er litt sånn «værsågod, Bodø/Glimt, her kan dere score». Vi vil visst ikke vinne, sukker Kjetil Rekdal.

Vålerenga er et av få lag som fortsatt er i posisjon til å kunne utfordre Rosenborg i kampen om seriegullet. Men da må de vinne hjemmekampene mot bunnlagene.

Det så de lenge ut til å klare på Ullevaal søndag kveld.

Men 81 minutters spill kom Alexander Sørloth alene med Michael Langer i VIF-målet etter en rask Glimt-kontring. Trønderen løftet ballen enkelt over den utrudense målvakten, og dermed sto det 1-1.

Snudde på overtid

På overtid sørget den tidligere Rosenborg-spilleren Trond Olsen for at at gjestene kunne reise hjem med alle de tre poengene.

Sivert Heltne Nilsen mistet ballen rett utenfor Vålerengas 16-meter, og Glimt lot seg ikke be to ganger.

– Vi er stokk dumme som gir bort de målene der, sier Rekdal.

– Vi må bli bedre. Det er for store svingninger, men det er grenser for hvor lavt ned vi skal falle. Vi spiller ikke veldig bra, men vi er totalt overlegne motstanderen. Men det mangler intensitet og den brutale vinnerviljen. Det er brutalt å måtte erkjenne det, utdyper Rekdal.

Sørloth

GULJUBEL: Alexander Sørloth utlignet for Glimt mot Vålerenga.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Om Sørloth og Olsen hjalp Rosenborg, hjalp de naturligvis også sitt eget lag. Ettersom Tromsø vant tidligere på kvelden, kunne de gule ha sakket akterut under nedrykksstreken med tap.

Vålerenga var det beste laget i første omgang, men uten å score.

– Vi får svar på at vi er ikke gode nok på en del områder. Det må vi bare gjøre noe med, sier Rekdal.

Vålerenga sløste

Minuttet ut i andre omgang skulle VIF imidlertid få hull på byllen. Deshorn Brown, som hadde to gode muligheter til å score før hvilen, kom til dødlinja og slo en klassisk 45-gradder ut i feltet.

Der sto Daniel Fredheim Holm, som fikk lov til å sikte før han jekket ballen opp i nettaket bak Bodø/Glimt-keeper Pavel Londak.

Noen minutter senere fikk Brown sin tredje store sjanse, men heller ikke denne gangen klarte han å få ballen i mål.

Dermed ble det tap for Vålerenga.

– Etter 1-0 slutter vi å spille fotball. Vi bare måker den opp og håper at de skal gjøre feil. Det har preget oss litt i år at vi blir litt feige når vi leder. Vi må bare jobbe med det, sier VIF-kaptein Christian Grindheim.

Kampen endte 1-2.
Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP
 • Fokuserer på kampen – ikke tabellen

  Gapet opp til serieleder Manchester City er på 14 poeng for Manchester United. Ole Gunnar Solskjær er klar på at fokuset inn mot søndagens derby kun er kampen.

  Tabellsituasjonen får de røde djevlene ikke gjort noe med, sa Solskjær på fredagens pressekonferanse.

  – Vårt fokus er bare på denne kampen, ikke på hvor vi ender opp på tabellen, sa nordmannen.

  – Vi vil være den beste utgaven av Manchester United. City er langt foran oss i serien og er i kjempeform. Jeg kan bare kontrollere hva som skjer i United. Vårt mål er å fortsette å utvikle oss og komme til finaler og vinne trofeer, la han til.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Lyon måtte slite mot Brøndby

  Lyons kvinnelag i fotball, som har vunnet mesterligaen de fem siste årene, måtte slite for å slå Brøndby 2-0 i første kamp i åttedelsfinalen.

  Et hodemål av Nikita Parris etter en halvtime, og en scoring fra innbytter Melvine Malard på overtid var det Lyon fikk til.

  Dommeren var norske Henrikke Nervik. I tillegg fikk tidligere Røa-kaptein Katrine Winnem Jørgensen sin mesterligadebut for Brøndby.

  Lyons stjernespiss Ada Hegerberg er fortsatt ikke spilleklar etter sine langvarige skadeproblemer.

  Brøndby slo med nød og neppe ut Vålerenga på straffespark i forrige runde i februar.

  Fotball, Toppserien kvinner Vålerenga - LSK Kvinner (4-2)
  Foto: Erik Johansen / NTB