NRK Meny
Normal

90 000 kr i dusør for å ta drapsmennene

Politiet i Sør Afrika har startet en intens jakt på landslagskeeper Senzo Meyiwas (27) tre drapsmenn.

Senzo Meyiwa

Sør-Afrikas landslagskeeper, Senzo Meyiwa, ble drept i en skuddveksling. Han har vært landslagets kaptein de siste månedene.

Foto: Rick Rycroft / Ap

– Vi tilbyr en dusør på opptil 150 000 rand (ca 90 000 kr) for informasjon som kan bidra til arrestasjoner, skriver politiet på Twitter.

Sørafrikansk fotball er i sjokk etter at landslagskeeper Senzo Meyiwa ble skutt i kjærestens hus utenfor Johannesburg i Sør Afrika søndag.

Politiet var raskt ute med å identifisere landslagskeeperen som offeret, og mandag morgen skriver de på Twitter at de vil komme med en statusoppdatering rundt etterforskningen kl 12 lokal tid.

Laster Twitter-innhold

Død ved ankomst sykehuset

Det er det Sør-Afrikanske nettstedet Sport24 som skriver at keeperen var hjemme i kjærestens hus da en mann krevde å få mobiltelefonen hans for deretter å åpne ild.

Ifølge politiet skal totalt tre menn ha vært involvert i drapet. To av dem skal ha vært inne i huset, mens en skal ha ventet utenfor.

Meyiwa ble erklært død ved ankomst til sykehuset søndag.

– Vi kan bekrefte at Senzo Meyiwa er skutt og ble erklært død da han ankom sykehuset, skriver Sør-Afrikansk politi på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Spilte kamp lørdag

27-åringen spilte kamp for klubblaget sitt Orlando Pirates senest lørdag - dagen før han ble drept. Laget hans vant da 4-1 over Ajax Cape Town i kvartfinalen i cupen på Orlando Stadium.

Keeperen har vært i superform for Sør-Afrika i kvalifiseringen til neste års afrikamesterskap hvor han holdt nullen i samtlige kamper.

Han har vært landslagets førstekeeper de siste månedene.

Dette er andre gang på kort at en profilert idrettsutøver fra Sør-Afrika dør.

Den tidligere 800-meterløperen Mbulaeni Mulaudzi, som har et OL-sølv på merittlista, døde i en bilulykke på fredag.


Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.