Normal

Sønderknust Skjelbred usikker på landslagsfremtiden

BUDAPEST (NRK): Per Ciljan Skjelbred (28) fikk guttedrømmen knust i Budapest. Nå trenger han tid til å finne ut av hvordan landslagsfremtiden vil se ut.

Skjelbred

PREGET: Per Ciljan Skjelbred snakker med pressen etter 2-1-tapet for Ungarn.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

28-åringen var langt nede etter at Norge igjen hadde sviktet da det gjaldt som mest. Skjelbred, som ble utnevnt til landslagskaptein av Per-Mathias Høgmo, vil nå bruke de nærmeste dagene på å se for seg veien videre.

– Jeg får se. Jeg skal ta siste kvelden med gutta. Det har vært en lang tur. Vi har jobbet i to år mot dette. Vi får ta en evaluering når den tid kommer, sier Skjelbred på VGs spørsmål om han er med videre.

Skjelbred vil heller ikke utelukke mer landslagsspill, men antyder at det også vil være opp til landslagsledelsen.

Per Ciljan Skjebred skuffet etter ungarns scoring

FORTVILET: Norges kaptein henger med hodet etter Ungarns scoring i første omgang.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det er ikke noen vurdering. Jeg må bare få dagen over, være litt alene og prate «skit» med laget. Og finne ut hva det her var for noe. Hvis vi ikke lærer av det her, kommer vi ikke videre. Det er en utrolig jævlig følelse akkurat nå, forteller Skjelbred.

– Etter en sånn opplevelse er vi alle skuffet. Jeg tror ikke vi skal ta det nå, svarte Høgmo på flyplassen mandag morgen.

– Bare utrolig skuffet

Lørdag ble han igjen tatt av banen etter å ha spilt en nokså anonym rolle.

– Jeg har ikke sagt nei til noen ting. Jeg vil bare bli ferdig med den kampen her. Nå er jeg bare utrolig skuffet, så vi får gjøre ferdig den dagen her og snakke om det senere, sier Skjelbred til NRK.

Tapet og den brente EM-sjansen gikk ekstra tungt inn på trønderen.

– Jeg har holdt på med det her siden jeg var fem år, og drømmen har vært å komme til et EM eller VM med Norge. Jeg hadde aldri tenkt at vi skulle være så nær, med et så ungt lag og alt det der. Så klarte vi å spille oss til muligheten, men så klarer vi ikke å prestere, sier Skjebred med et sukk.

Mener Høgmo må fortsette

Samtidig er Høgmo, som Skjelbred har hatt et godt forhold til siden Rosenborg-tiden, under press. Trønderen mener det Høgmo har gjort, har løftet norsk fotball. Og vil fortsette å gjøre det.

– Det er en mann vi må ha med oss videre, sier Skjelbred.

Men det er også vanskelig å forutse hvilke endringer Høgmo eventuelt vil gjøre før neste høst. Landslagssjefen har satset ungt siden han tok over etter Drillo. Nå mister han enda mer rutine i Tom Høgli, som definitivt er ferdig på landslaget.

Allerede i sommer gjorde FC Købehavn-backen det klart at det dette var hans siste kvalik.

– Jeg er skuffet. Vi følte jo vi hadde muligheten, sier 31-åringen, som også gir sin fulle støtte til Høgmo.

Fotballnyheter