Hopp til innhold

Solskjær etter marerittstarten: – La meg gjøre jobben min

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær lar seg overhodet ikke stresse av mesternes begredelige seriestart.

Solskjær

Ole Gunnar Solskjær har fått en tøff start på 2013-sesongen. Her svarer han på spørsmål fra pressen etter 1-1-kampen mot Start mandag.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Pedersen

Morten Pedersen, sportskommentator i Dagbladet, stiller spørsmålstegn ved Ole Gunnar Solskjærs uangripelige posisjon i Molde.

Foto: NRK

Etter to strake seriegull, har Molde og Solskjær fått en miserabel start på sin tredje sesong: Romsdalingene ligger desidert sist med to poeng av 21 mulige.

Tirsdag retter Dagbladets sportskommentator Morten Pedersen kritikk mot «fredningen» av Solskjær i Molde.

Pedersen peker på at det ennå ikke er stilt noen kritiske spørsmål mot Molde-ledelsen etter skrekkåpningen, og kommentatoren mener Solskjær bør ta en runde med seg selv og vurdere sin egen stilling.

– Han er i en fotballklubb hvor han ikke møter motstand. Konger og paver får ikke sparken, de må abdisere. Jeg tror aldri han kommer til å gjøre det, og det bør han ikke gjøre heller, men han er i et miljø hvor det er mer trøst enn brytninger. Jeg føler Molde bare fortsetter på veien mot 1.-divisjon, utdyper Pedersen overfor NRK.no.

  • Hva mener du Ole Gunnar Solskjær og Molde må gjøre for å stoppe poengtørken? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

– La meg gjøre jobben min

Solskjær lar seg overhodet ikke distrahere av det første store skytset fra norsk sportspresse.

– La meg gjøre jobben min. Jeg kommer til å gjøre den slik jeg synes er riktig. Jeg så stor fremgang mot Start med tanke på å ha lyst til å ha ballen. Nå får vi jo litt skuddtrening også, og det trenger vi, sier en smilende Solskjær, som tirsdag tok med troppen på en skiskytterbane utenfor Molde.

Pedersen mener først og fremst at Solskjær er nødt til å ta noen sportslige grep og glemme finspillet som ga seriegull to år på rad.

– Han bør kanskje legge om spillestilen, fordi Molde begynner å bli forutsigbare. Det er tydelig når du ser på Magnus Wolff Eikrem, som styrte spillet i fjor. Nå er han ikke i nærheten av å ha de samme alternativene eller bevegelsene foran seg. Molde bør finne en annen vei til mål, sier Pedersen.

– Avgang kan tvinge seg frem

Adressavisens sportskommentator Kjetil Kroksæter peker spesielt på Solskjærs rotasjonssystem.

Eikrem

Moldes Magnus Wolff Eikrem (t.v.) har ennå ikke klart å løfte de regjerende mesterne til en seier.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Han kunne vært mer tydelig på valg av førsteellever. Da kunne han fått laget i gang, og heller gått tilbake til rotasjonssystemet. Jeg synes det er rart at han velger å rotere i den situasjonen Molde er i. Det gir mangel på kontinuitet og trygghet, sier Kroksæter til NRK.no.

Mattias Moström og Magnus Wolff Eikrem er de eneste som har startet de syv første seriekampene for Molde.

Kroksæter mener også at en eventuell Solskjær-exit vil tvinge seg frem hvis resultatene uteblir.

– En hver trener må vurdere sin egen stilling kontinuerlig. Jeg tror det er riktig at Solskjær er så populær at han ikke vil fjernes, men hvis spillergruppen føler at han ikke fungerer godt nok, vil han likevel komme i en situasjon der en avgang tvinger seg frem, sier Kroksæter.

– Kommer styrket ut av det

Solskjær lar seg imidlertid ikke stresse av sportskritikerne.

– Media har en jobb dem, og det er ikke en del av min jobb. Jobben min er å utvikle laget og sørge for at vi kommer oss ut av denne perioden. Jeg er helt sikker på at vi kommer styrket ut av det. Det er en utfordrende periode vi kommer til å se tilbake på som læring, sier Solskjær.

Han tror den dårlige seriestarten har langt enklere forklaringer enn spillestil og taktikk.

– De som har sett kampene våre, vet at vi ikke blir utspilt og spiller dårlig. Flere har sagt at Molde er det beste laget de har møtt, men det hjelper oss ikke nå. Vi er nødt til å bli bedre på den siste tredelen, og vi må bli tøffere til å skyte. Det vet spillerne, sier Solskjær.

Ekspertene er enige om at de regjerende seriemesterne for lengst bør ha innsett at de er i stand til å rykke ned.

Solskjær ønsker heller ikke å gi noen garantier på spørsmål om han kan love supporterne eliteseriespill neste år.

– He-he, sier Solskjær, og spaserer leende vekk fra kameraet.

  • Tror du Ole Gunnar Solskjær får Molde på rett kjøl igjen? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!
Med sisteplass etter sju serierunder øker presset på Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. 
Kommentator i Dagbladet, Morten Pedersen, mener Solskjær bør vurdere jobben han gjør.

SE VIDEO: Ole Gunnar Solskjær svarer på kritikken etter den svake seriestarten.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland