Solskjær ute mot Malta

Ole Gunnar Solskjær kan ikke spille lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Malta.

Ole Gunnar Solskjær under kampen mot Kroatia.
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Solskjær har en overbelastning i kneet og har reist hjem.

Landslagssjef Åge Hareide har visst om Solskjærs skade en stund, men har håpet at Solskjær skulle bli frisk. Etter legesjekk i dag ble det imidlertid klart at han ikke kan spille.

- Jeg visste at Ole Gunnar har slitt med hovne knær, men ikke at det var så galt. Legen sa at det ikke er tilrådelig for ham å trene eller spille slik knærne er nå. Dermed må vi gjøre endringer, sa Hareide etter å ha ledet en lett treningsøkt på Bislett tirsdag.

- Det føles litt tungt, men som fotballtrener er jeg vant til at det lurer noen negative hendelser. Man må være forberedt på alt.

Strømstad ute

Solskjær håper fortsatt å bli frisk til neste onsdag landskamp mot Ungarn.

Også Starts Fredrik Strømstad måtte i dag trekke seg fra Malta-kampen på grunn av en lårskade.

Når det gjelder både Solskjær og Strømstad blir det først søandag klart om de kan spille mot Ungarn onsdag.

Det blir ikke tatt ut erstattere for de to før søndag.

Vurderer 4-3-3

Solskjær var savnet i marskampene, da Norge fikk bare ett poeng av seks mulige og tapte viktig terreng til tetlagene Tyrkia og Hellas. Hareide satte sin lit til hans rutine og måljegerinstinkt i de svært viktige junikampene.

Malta og Ungarn må helst slås begge to. Kampene avgjør ikke Norges skjebne i EM-kvalifiseringen, men de påvirker skjebnen i stor grad.

- Det er sju kamper igjen, og veldig mange matematiske muligheter. Men vi konsentrerer oss i første omgang om å være 100 prosent på når vi møter Malta. Det er en kamp vi skal vinne, sier Hareide.

Tapet av Solskjær gjør at han vurderer å endre formasjon. Steffen Iversen er et naturlig valg om Solskjær skal erstattes direkte i rollen som hengende spiss i 4-2-3-1-formasjon, men Hareide tenker også 4-3-3 før lørdagens kamp. En diskusjon med assistent Ola By Rise tirsdag kveld og skyggetrening onsdag avgjør.

Laget klart torsdag

- Det er et par ting som skal gjennomdiskuteres i kveld. Så blir det shadow onsdag, og torsdag gir vi laget. Vi kommer til å være innom 4-3-3 på skyggetreningen, sa Hareide.

Blant tingene som skal diskuteres er også hvordan spillerne disponeres ut fra at det er to kamper med tre dagers mellomrom, og med den antatt tøffeste motstanderen til sist.

- I mars sparte vi noen spillere med tanke på den andre kampen mot Tyrkia. Vi skal diskutere hvem vi eventuelt gjør det med denne gang.

Om Hareide velger 4-3-3, vil ikke det bety et drastisk brudd med måten Norge vanligvis framstår. Det handler om små justeringer.

- Det vil være en lett konvertering, der vi bretter ut spillet litt. Men valgene av spillere avhenger i en viss grad av hvilken måte vi spiller på.

Fotballnyheter