NRK Meny
Normal

Overlever Cardiff, ryker dette favorittøyeblikket

Det skal et mirakel til for at Ole Gunnar Solskjær (41) og Cardiff overlever i Premier League. Men skjer nettopp dét, forsvinner alle hemninger – og Solskjærs favorittøyeblikk på fotballbanen.

Ole Gunnar Solskjaer

Ole Gunnar Solskjær huskes godt for sin magiske overtidsscoring mot Bayern München i 1999. Men overlever Cardiff Premier League, er ikke lenger dette favorittøyeblikket til Solskjær.

Foto: Michael Steele / Pa Photos

FBL-ENG-PR-SUNDERLAND-CARDIFF 170624669

Ole Gunnar Solskjær har hatt mye å gruble over den siste tiden. Cardiff ligger helt sist i Premier League og trenger et mirakel for å overleve.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Ole Gunnar Solskjær har kniven på strupen i Cardiff. Premier League-klubben ligger helt sist i ligaen og det meste tyder på at klubben må ta den sure veien ned i Championship etter sesongslutt.

Fredag møtte den tidligere Manchester United-spissen pressen i forkant av lørdagens Newcastle-kamp. Der handlet det aller meste om nedrykksspøkelset som henger over den walisiske storklubben.

– Satt oss i en vanskelig situasjon

– Spillerne vet det vil bli vanskelig. Det er en vanskelig posisjon vi har satt oss selv i, men det er mulig å holde plassen hvis vi vinner mot Newcastle, sier Solskjær.

Nordmannen har foreløpig ikke overbevist mange som fotballmanager i Storbritannia. Men han blir fortsatt sett på som en helt – kanskje spesielt i Manchester – etter at han tuppet inn det avgjørende målet for Manchester United mot Bayern München på overtid i mesterligafinalen i 1999.

På direkte spørsmål om å overleve i Premier League med Cardiff vil være større enn mesterliga-seiersmålet, svarer nordmannen slik:

– Ja, fordi det fortsatt er mulig, sier Solskjær
.

Flotte Newcastle-minner

Men det skal altså mye til for at dette kommer til å skje. Ifølge Norsk Regnesentral har Cardiff cirka fire prosent sjanse for å ikke rykke ned med sine 30 poeng.

– Hva skal til for at vi får et mirakel?

– Tro. Hele laget må gå en ekstra mil og en helt må gå foran og gjøre noe helt spesielt, sier Cardiff-manageren.

Solskjær debuterte som Cardiff-manager mot Newcastle på St. James Park. Det ble en fantastisk opplevelse for 41-åringen som fikk se Cardiff vinne 2–1.

– St. James' Park er et flott sted å spille fotball. Forhåpentligvis går vi hjem med samme følelse som sist gang vi var der, sier han og legger til:

– Se for dere hvordan dette stedet (Cardiff) vil være neste helg om vi har noe å spille for mot Chelsea.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.