NRK Meny
Normal

Solskjær skal trene United-spissene

Sir Alex Ferguson bekrefter at Ole Gunnar Solskjær blir spisstrener i United.

Manchester United manager Alex Ferguson sammen med Ole Gunnar Solskjær
Foto: ANDREW YATES / AFP

Ole Gunnar Solskjær blir ikke arbeidsløs med det første, selv om han har lagt opp som fotballspiller. På en pressekonferanse i dag bekreftet Manchester United-manager Sir Alex Ferguson at Solskjær blir en del av trenerteamet klubben.

- Vi vil ha ham med som en del av trenerstaben denne sesongen. Han vil hjelpe til med den tekniske delen, spesielt med spissene. Jeg tror han vil bli en god trener, sier Ferguson.

Dermed kan Solskjær forberede seg på å bytte rolle på treningsfeltet, og trene lagkameratene Wayne Rooney og Carlos Tevez.

Tidligere United-spillere har hatt stor suksess som managere. Steve Bruce, Mark Hughes og Roy Keane er blant Fergusons tidligere elever som styrer klubber i Premier League, og Sir Alex har tro på at Solskjær kan gjøre det samme.

- Han kan forberede seg på å bli en trener eller manager, og vi vil selvfølgelig hjelpe ham, sier Ferguson.

Les også: - Solskjær kan bli en god trener

Solskjær er en legende i Manchester, og Uniteds mektige manager har bare gode ting å si om nordmannen.

- Han var fantastisk som spiller og menneske, og en dedikert fotballspiller. Alt som alle vet om Ole Gunnar er helt sant. Det er ikke noen myter rundt ham. Han er en genuin mann, og har gjort ære på klubben vår, seg selv, og familien sin, sier Sir Alex.

Les også: Solskjær legger opp

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.