Hopp til innhold

– Jeg har svart Røkke

Ole Gunnar Solskjær sier til NRK.no at han har svart på Røkke sine spørsmål om Aston Villa-flørten. Han sier også at han ikke er redd for å framstå som syndebukk i Molde.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær kommer med opplysnigner til NRK.no som er motstridende i forhold til det Røkke har sagt tidligere i dag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær sier til NRK.no sent fredag kveld at han fikk henvendelse fra Aston Villa allerede på mandag. Solskjær underrettet Molde-ledelsen om han ville reise allerede onsdag, og at han da fikk klarsignal fra klubben om å dra til Birmingham for å ha samtaler med klubbeier Randy Lerner i Aston Villa. Røkke fikk også vite dette av Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Solskjær tok kontakt med Røkke allerede mandag kveld og informerte om at Villa hadde tatt kontakt. Torsdag og fredag sier Solskjær at han sendte SMS-er der han har bedt Røkke om en prat.

Han har ikke hørt fra Røkke siden, men tar forbehold om at han kan ha vært vanskelig å få tak i på grunn av reising.

– Jeg har gitt svar

– Det var spørsmål om en hypotetisk situasjon, og jeg har gitt hypotetiske svar.

Om de tre spørsmålene Røkke sier han ikke har fått svar på, sier altså Solskjær at han ga hypotetiske svar til Molde-direktøren, som igjen har hatt dialogen videre med Aker.

– Jeg kunne ha prata med Aston Villa i hemmeligholdelse, men det er ikke meg.

Han understreker at dette er de første samtalene han har gjort med Villa, og at ingenting forpliktende er avtalt.

– Jeg kjenner fotballverdenen så godt at det at de vil snakke med meg ikke trenger å bety at jeg er førstevalg, bekrefter han.

Ikke redd for å bli syndebukk

Solskjær sier videre at han ikke er redd for å framstå som en syndebukk etter Villa-flørten.

– Målet mitt har alltid vært å bli manager i Premier League. Jeg skylder både meg selv og familien om å sjekke ut en slik henvendelse, sier Molde-treneren til NRK.no.

Når det gjelder Røkke sin beslutning om å trekke Aker-støtten fra Molde, sier Solskjær at han tror dette ville skjedd uavhengig av om Villa-flørten ikke hadde skjedd.

– Så vidt jeg kjenner til har Aker diskutert og vurdert pengestøtten en stund. Jeg tror at denne pengestøtten ville forsvunnet etterhvert uansett, men at det nå kom raskere enn det ellers ville gjort.

Gunnar Stavrum: – Røkke føler seg sveket

– Det er typisk Røkke å bli rasende hvis folk er illojale mot ham. Men det er ikke typisk Røkke å gå så offentlig ut. Dette er en rasende Røkke som hudfletter Solskjær offentlig, sier Nettavisen-redaktør og Røkke-kjenner Gunnar Stavrum til NRK.

Gunnar Stavrum

Gunnar Stavrum tror Røkke føler seg sviktet av en som stod ham nær.

Foto: NRK

Stavrum har blant annet skrevet biografi om Kjell Inge Røkke. Han mener Aker-sjefens måte å reagere på kommer av at han oppfatter at Solskjær er på vei ut av klubben, og da kanskje til Birmingham og Aston Villa.

– Røkke sier klart fra om at det aksepterer han ikke. Dessuten tror jeg nok at fotballklubben Molde har vært et dyrt eventyr for Røkke, så dette er en anledning å trekke seg ut som «rik onkel» for klubben, sier Stavrum.

– Uten Røkke og Gjelsten hadde ikke Molde fotballklubb vært der de er. De har brukt rundt 500 millioner kroner på klubben. De vant seriegull i fjor, men jeg tror Røkke hadde sett for seg enda større ting som Champions League. Og når nå Solskjær stikker av føler han det på en måte som litt «game over», sier Stavrum.

Han tror Røkke oppfatter seg som sveket av en som han trodde stod ham bi.

– Han kan være langsint mot de som sviker ham. Jeg tror ikke det vil bli noe varmt vennskap mellom Røkke og Solskjær etter dette her, sier Gunnar Stavrum.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Dommeren ut mot ballguttene

  Dommer Svein Oddvar Moen går hardt ut mot noen av ballguttene på Åråsen på grunn av språkbruk etter kveldens 1–1-kamp mellom Lillestrøm og Tromsø. Hjemmefansen var tidvis svært lite imponerte over dømmingen, noe som kan ha smittet over på ballguttene.

  – Altså vi som dommere vi tåler å få masse vi, det er ikke det det handler om. Men det er ikke greit at det står tolv-, tretten-, fjorten- og femtenåringer som er ballgutter i kampen, og kaster seg på og bruker ord som ikke skal komme ut av deres munn i den alderen, sier han til NRK.
  – Det var ballgutter som meldte til deg?
  – Ja. Så det kommer vi til å ta videre med Lillestrøm, fordi sånn ønsker vi ikke å ha det. Jeg skal hvert fall si et ord om det inn til Fotballforbundet fordi nå har vi veldig fokus på dette.

  Medie- og kommunikasjonsansvarlig i LSK, Morten Stokstad, skriver følgende om hendelsen i en sms til NRK:

  – Det er riktig at noen av ballguttene ble revet med og kastet seg på publikums mishagsytringer mot dommertrioen. De fikk umiddelbart beskjed om at det ikke er greit, og de kommer helt sikkert ikke til å gjøre noe sånt igjen. Samtidig er dette snakk om 12-13 år gamle gutter som er engasjerte og glade i klubben sin, så vi tenker vel at dette ikke er verdens største sak, selv om det selvsagt ikke skal skje, skriver han.

  Dommer Svein Oddvar Moen
  Foto: Thomas Hagajore Fosse / NRK
 • Deilas Standard Liège tok sesongens første seier

  Ronny Deila og hans Standard Liège slo Cercle Brugge 2-0 i den belgiske toppdivisjonen i fotball søndag. Det var nordmannens første seier som trener for laget.

  Liège-laget sesongåpnet med uavgjort og tap foran søndagens duell mot Cercle. Selim Amallah ble avgjørende med to scoringer før pause.

  Aron Dønnum, som foran sesongen var tilbake i Deilas klubb etter utlånet til Vålerenga, har startet alle tre kampene under sin gamle VIF-sjef.

  Standard Liège ligger på 8.-plass etter tre serierunder. Det skiller to poeng opp til serieleder OH Leuven som har én kamp mindre spilt. (NTB)

  MLS Cup Preview Soccer
  Foto: Chris Szagola / AP
 • Real Madrid-stjerne klar for ny klubb

  Isco forlater Real Madrid og er klar for La Liga-rival Sevilla. Det bekrefter sistnevnte klubb på sine nettsider.

  Dersom han består den medisinske testen, vil han signere en toårskontrakt med Sevilla.

  Midtbanespilleren forlater Madrid etter en rekke trofeer, blant annet fem trofeer i Mesterligaen.

  Isco har de siste to sesongene slitt med spilletid for hvittrøyene, og det har lenge vært klart at han forlater den spanske storklubben.

  LaLiga - Real Madrid v Espanyol
  Foto: SUSANA VERA / Reuters
 • Messi med drømmescoring i PSG-seier

  Både Neymar og Lionel Messi viste at toppformen ikke er langt unna da de både scoret og assisterte i 5-0-seieren over Clermont i fransk 1.-divisjon søndag.

  Ni minutter var spilt da Messi var nest sist på ballen til en formsterk Neymar. Skuddet til brasilianeren var utenfor rekkevidde til hjemmelagets keeper Mory Diaw.

  Messi spilte bak spissene i et 3-4-1-2-system. Det kan virke som en svært giftig kombinasjon.

  Neymar var selv nest sist på ballen da PSG gikk opp i 2–0 etter 26 spilte minutter. Scoringen kom ved Achraf Hakimi. Han skjøt fra nokså kort hold innenfor 16-meteren og høyt i det høyre hjørnet.

  Neymar var igjen mannen som assisterte på 3-0-scoringen. Denne gangen fant frisparket hans hode til Marquinhos, og sistnevnte flikket den rett i mål.

  Samme Neymar satte opp Lionel Messi til 4–0 med ti minutter igjen å spille, og samme mann scoret et glitrende 5-0-mål på et saksespark fire minutter før full tid. Argentineren ble perfekt satt opp av en krossball fra Leandro Paredes. (NTB)

  Ligue 1 - Clermont v Paris St Germain
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters