– Jeg har svart Røkke

Ole Gunnar Solskjær sier til NRK.no at han har svart på Røkke sine spørsmål om Aston Villa-flørten. Han sier også at han ikke er redd for å framstå som syndebukk i Molde.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær kommer med opplysnigner til NRK.no som er motstridende i forhold til det Røkke har sagt tidligere i dag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær sier til NRK.no sent fredag kveld at han fikk henvendelse fra Aston Villa allerede på mandag. Solskjær underrettet Molde-ledelsen om han ville reise allerede onsdag, og at han da fikk klarsignal fra klubben om å dra til Birmingham for å ha samtaler med klubbeier Randy Lerner i Aston Villa. Røkke fikk også vite dette av Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Solskjær tok kontakt med Røkke allerede mandag kveld og informerte om at Villa hadde tatt kontakt. Torsdag og fredag sier Solskjær at han sendte SMS-er der han har bedt Røkke om en prat.

Han har ikke hørt fra Røkke siden, men tar forbehold om at han kan ha vært vanskelig å få tak i på grunn av reising.

– Jeg har gitt svar

– Det var spørsmål om en hypotetisk situasjon, og jeg har gitt hypotetiske svar.

Om de tre spørsmålene Røkke sier han ikke har fått svar på, sier altså Solskjær at han ga hypotetiske svar til Molde-direktøren, som igjen har hatt dialogen videre med Aker.

– Jeg kunne ha prata med Aston Villa i hemmeligholdelse, men det er ikke meg.

Han understreker at dette er de første samtalene han har gjort med Villa, og at ingenting forpliktende er avtalt.

– Jeg kjenner fotballverdenen så godt at det at de vil snakke med meg ikke trenger å bety at jeg er førstevalg, bekrefter han.

Ikke redd for å bli syndebukk

Solskjær sier videre at han ikke er redd for å framstå som en syndebukk etter Villa-flørten.

– Målet mitt har alltid vært å bli manager i Premier League. Jeg skylder både meg selv og familien om å sjekke ut en slik henvendelse, sier Molde-treneren til NRK.no.

Når det gjelder Røkke sin beslutning om å trekke Aker-støtten fra Molde, sier Solskjær at han tror dette ville skjedd uavhengig av om Villa-flørten ikke hadde skjedd.

– Så vidt jeg kjenner til har Aker diskutert og vurdert pengestøtten en stund. Jeg tror at denne pengestøtten ville forsvunnet etterhvert uansett, men at det nå kom raskere enn det ellers ville gjort.

Gunnar Stavrum: – Røkke føler seg sveket

– Det er typisk Røkke å bli rasende hvis folk er illojale mot ham. Men det er ikke typisk Røkke å gå så offentlig ut. Dette er en rasende Røkke som hudfletter Solskjær offentlig, sier Nettavisen-redaktør og Røkke-kjenner Gunnar Stavrum til NRK.

Gunnar Stavrum

Gunnar Stavrum tror Røkke føler seg sviktet av en som stod ham nær.

Foto: NRK

Stavrum har blant annet skrevet biografi om Kjell Inge Røkke. Han mener Aker-sjefens måte å reagere på kommer av at han oppfatter at Solskjær er på vei ut av klubben, og da kanskje til Birmingham og Aston Villa.

– Røkke sier klart fra om at det aksepterer han ikke. Dessuten tror jeg nok at fotballklubben Molde har vært et dyrt eventyr for Røkke, så dette er en anledning å trekke seg ut som «rik onkel» for klubben, sier Stavrum.

– Uten Røkke og Gjelsten hadde ikke Molde fotballklubb vært der de er. De har brukt rundt 500 millioner kroner på klubben. De vant seriegull i fjor, men jeg tror Røkke hadde sett for seg enda større ting som Champions League. Og når nå Solskjær stikker av føler han det på en måte som litt «game over», sier Stavrum.

Han tror Røkke oppfatter seg som sveket av en som han trodde stod ham bi.

– Han kan være langsint mot de som sviker ham. Jeg tror ikke det vil bli noe varmt vennskap mellom Røkke og Solskjær etter dette her, sier Gunnar Stavrum.

Fotballnyheter