Solskjær redd for å bli ribbet for U21-spillerne

Moldes U21-landslagsspillere er hete og linkes til stadighet til utenlandske toppklubber. Det både gleder og skremmer Ole Gunnar Solskjær.

Nyland

Molde-keeper Ørjan Nyland gjorde det skarpt under U21-EM i Israel, og har i ettertid blitt linket til Roma.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Eikrem og Simonsen

Mange klubber skal være interessert i Magnus Wolff Eikrem, og spesielt nederlandske Heerenveen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Solskjær

Ole Gunnar Solskjær ble hoppende glad for ett poeng i bortekampen mot Vålerenga lørdag kveld.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det er klart man blir redd for å bli ribbet for disse spillerne (U21-spillerne). De gjorde det jo bra i EM, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK.no.

Molde var godt representert i U21-EM i Israel tidligere denne måneden. Ørjan Nyland, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget og Martin Linnes var alle med på å ta bronse med Norge.

Igjen sitter en stolt Molde-manager som nå er forberedt på at flere av ungguttene forsvinner.

– Både Ørjan og Jo Inge gjorde det veldig, veldig bra. Magnus gjorde det bra og Martin var solid da han spilte der nede. Men man kan ikke gå rundt å være redd for å miste spillerne. Vi er utrolig stolt over at vi hadde fire mann i U21-EM, som alle bidro positivt, sier han.

– De utgjør en forskjell

Lørdag spilte Molde 3–3 borte mot Vålerenga på Ullevaal og U21-stjernene var involvert i samtlige av bortelagets scoringer. Jo Inge Berget og Martin Linnes scoret ett hver. Berget var i tillegg nest sist på de to siste scoringene.

– De er gode fotballspillere. Det er derfor de spiller på landslaget. De utgjør en forskjell, sier Solskjær.

Ryktene har vært mange rundt spesielt Ørjan Nyland og Magnus Wolff Eikrem etter mesterskapet i Israel. Molde-keeperen er blant annet linket til Roma, mens interessen for Eikrem har vært stor fra flere utenlandske toppklubber.

Fredag sprakk imidlertid nyheten om at Wolff Eikrem er på vei til Nederland og Heerenveen. Søndag drar den unge midtbanespilleren ned for å se på forholdene og overfor NRK.no forteller han at han i hvert fall ikke spiller for Molde neste uke.

– Jeg kan absolutt tenke meg å spille for Heerenveen. Hvis ikke så hadde jeg ikke dratt nedover for å sjekke forholdene. Det er en veldig bra liga, sier Wolff Eikrem.

Ser ikke etter Wolff Eikrem-erstatter

Til tross for at romsdalingene skal ut i mesterliga-kvalik denne høsten vil ikke Solskjær erstatte Wolff Eikrem.

– Vi hentet Etzaz (Hussain) i fjor fordi vi trodde Magnus skulle bli solgt. Hvis Magnus bestemmer seg for å dra, så er Etzaz klar til å ta over. I tillegg er Daniel (Berg Hestad) i god form til å være så gammel, ler Molde-manageren.

Jo Inge Berget, som tidligere har prøvd lykken i Udinese i Serie A – uten hell, forteller at det frister å ta følge med lagkamerat Wolff Eikrem ut i Europa igjen.

– Det er klart det. Men det er ikke noe jeg stresser veldig med. Nå skal vi spille mesterliga-kvalik og veldig morsomme kamper med Molde fremover, så det er ikke sånn at jeg lengter etter å dra, sier Berget til NRK.

Ole Gunnar Solskjær mener at det er en del av gamet som Molde-manager å miste talenter til utenlandske klubber.

– Vi utvikler spillere og vi selger spillere. Vi bygger karrierer og ønsker å gi dem muligheten, sier Solskjær.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.