Solskjær sammenligner Hestad med Giggs

GLASGOW/OSLO (NRK): For fire år siden holdt Daniel Berg Hestad (40) på å legge opp. Torsdag sendte 40-åringen i stedet Molde videre i Europaligaen.

Hestad

ELDSTEMANN: Molde-kaptein Daniel Berg Hestad er to måneder eldre enn Celtic-manager Ronny Deila. Likevel ble han matchvinner mot Celtic torsdag. Skjegget skal han ikke fjerne før Molde taper.

Foto: Andy Buchanan / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en av mine største prestasjoner noen gang, sier Berg Hestad til NRK etter den utrolige 2-1-scoringen og seieren over Celtic.

Med et massivt lykkeskjegg forklarer han hvordan reisen med Molde gjennom over 20 år har vært.

Torsdag kveld kronet han den med en matchvinnerscoring som sikret Molde Europaliga-avansement med to gruppespillkamper igjen. Nå venter 16-delsfinale.

Ved siden av ham sto Molde-manager Ole Gunnar Solskjær og sammenlignet veteranen med en av de aller største Solskjær spilte med i Manchester United.

Ryan Giggs

MANCHESTER UNITED-STJERNE: Ryan Giggs er i dag 41 år og Untied-assistent, men spilte fotball helt til han var 40 år. Akkurat som Daniel Berg Hestad. Solskjær mener han ser flere likheter mellom de to.

Foto: OLI SCARFF / Afp

– Dieselmotor

– Han minner meg om Ryan Giggs i måten han forbereder seg på til kamper, sier Solskjær uten å nøle og forklarer:

– Han er som en dieselmotor, som bare blir bedre og bedre. I dag er han fantastisk. Det er så viktig at han er der for å roe ned spillerne og styre spillet, sier Solskjær til pressen etter Molde-skalpen.

– Det er en ære. Vi har begge spilt lenge. Han stoppet da han passerte 40, så det er en ære å høre, sier Hestad om Giggs-sammenligningen.

Eldre enn Deila

Daniel Berg Hestad

TETT PÅ: Daniel Berg Hestad tør ikke klippe skjegget. Molde taper nemlig ikke så lenge han har det.

Foto: Privat

Det var på stillingen 1-1 Hestad kriget inn seiersmålet fem minutter før pause på Celtic Park torsdag. Mot laget som ledes av en manager (Ronny Deila) som er to år yngre enn han selv, skrev han seg for alltid inn i Molde-historien.

– Dette betyr mye for meg. Jeg er fra Molde. Å sjokkere Europa slik med Molde, en liten by, det betyr mye for meg, sa han til britisk presse.

Eldste målscorer i Europaligaen

Men det kunne fort vært annerledes. Etter den historiske kampen i Glasgow minnet manager Solskjær pressen på at Berg Hestad egentlig hadde tenkt til å legge opp for fire år siden.

– Det er fantastisk at en mann på 40 år kan gjøre dette. Han var på nippet til å legge opp i 2011, men heldigvis fikk vi ham til å fortsette, sier Solskjær.

En gledelig konsekvens av at han valgte å fortsette er at han nå også er historisk i Europa - som den eldste målscoren i Europaligaen noensinne.

– Det er en fin rekord, men først og fremst er det fantastisk å vinne kampen, sier erkemoldenser Daniel Berg Hestad om det.

Daniel Berg Hestad

SCORINGEN: Med et slags karatespark sendte Daniel Berg Hestad ballen i mål mot Celtic og ble matchvinner i 2-1-kampen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Lykkeskjegg

Skjegget han bærer med litt ekstra stolthet torsdag kveld har også sin del av æren, ifølge hovedpersonen.

– Det ser ikke ut som det går an å tape med det, så nå må jeg bare fortsette med det uansett hva kjerringa sier, gliser matchvinneren som nok blir tilgitt av kona akkurat i kveld.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Festfotball uten Ødegaard

  Martin Ødegaard er fortsatt skadet og var ikke med da Arsenal valset over Slavia Praha på bortebane.

  Arsenal hadde et vanskelig utgangspunkt etter at de bare klarte 1–1 på hjemmebane forrige uke, men i Praha var det aldri tvil om hvilket lag som fortjente avansementet.

  Alexander Lacazette fortsatte storformen og scoret to mål, mens både Nicolas Pépé og Bukayo Saka noterte seg for hver sin scoring.

  Dermed er Arsenal videre til semifinalen i Europaligaen. Der venter gamletreneren Unai Emery og Villareal.

  Europa League - Quarter Final Second Leg - Slavia Prague v Arsenal
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Solskjær ett steg nærmere trofé

  Manchester United hadde få problemer med å ta seg videre fra kvartfinalen i Europaligaen. 2–0 på Old Trafford gjorde at United til slutt vant komfortable 4–0 sammenlagt.

  Med 2-0-seier i Spania for en uke siden, var avansementet aldri truet for Solskjærs menn. Og hvert fall ikke da Edinson Cavani sendte rødtrøyene i ledelsen allerede etter seks minutter.

  Med 3-0-ledelse sammenlagt, hadde Solskjær mulighet til å hvile flere av sine viktigste spillere underveis i kampen, og selv om det ikke det var noe fyrverkeri av en forestilling, var det en overbevisende forestilling av United.

  Et selvmål av Jesús Vallejo på overtid, gjorde at det endte 4–0 sammenlagt.

  I semifinalen blir Roma motstander. Det italienske hovedstadslaget gikk videre med 3–2 sammenlagt over Ajax.

 • Østigård matchvinner for Coventry

  Midtstopper Leo Skiri Østigård (21) scoret sitt andre mål i Coventry-trøya da klubben hans vant 1–0 mot Rotherham i et bunnoppgjør i mesterskapsserien torsdag.

  Etter 70 minutter fikk Østigård muligheten sin og headet inn kampens første scoring. Målet kommer kun ti dager etter at han også scoret for klubben.

  Med 1-0-seieren på nivå 2 i England er Coventry på 18.-plass, seks poeng over nedrykksstreken med fem kamper igjen. Rotherham blir værende på nedrykksplass med 39 poeng med to kamper mindre spilt. (NTB)

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag . Leo Østigård
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ødegaard fortsatt ute

  Martin Ødegaard er fortsatt ute med skade og mister Arsenals returoppgjør mot Slavia Praha i Europaligaen torsdag.

  Ødegaard pådro seg en fotskade på forrige landslagssamling og har vært ute av spill siden.

  Ødegaard er ikke den eneste Arsenal-stjernen som må stå over kampen. Også Pierre-Emerick Aubameyang er ute. Grunnen er at storscoreren har pådratt seg malaria.

  Også det skjedde på landslagsoppdrag, skriver Aubameyang selv på Instagram.

  – Dessverre fikk jeg malaria mens jeg var med landslaget i Gabon for noen uker siden. Jeg har tilbrakt noen få dager på sykehuset denne uken, men jeg føler meg allerede mye bedre, skriver Arsenal-spissen på Instagram.

  Arsenal har med seg 1–1 fra den første kampen, og er nødt til å score mål borte mot Slavia Praha for å ha håp om å avansere i Europaligaen.

  Martin Ødegaard for Arsenal
  Foto: ADAM DAVY / AFP